email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 beneficii importante ale softului contabil 1C:Contabilitate

10 beneficii importante ale softului contabil 1C:Contabilitate

Atunci cand alegi un software pentru contabilitate, ai nevoie de calitate. Este esentiala cunoasterea celor mai importante avantaje pe care le poate oferi un astfel de instrument unei companii, unei firme de contabilitate sau chiar unui contabil independent.

1C:Contabilitate este un sistem integrat care va optimiza cu succes conlucrarea in acelasi program a mai multor departamente: financiar contabil, vanzare, aprovizionare, productie, etc. Programul este special dedicat pentru gestiunea activitatii intregii companii, cumuland automat toata informatia pentru inregistrarile contabile, declaratii, balanta, bilant, raportari si analize. Solutie universala eficienta si simplu de implementat, 1C:Contbilitate este ideal pentru optimizarea tuturor proceselor de business, cumuland cantitati mari de date financiare si manageriale, necesare bunei functionari a afacerii.

Ce beneficii aduce 1C:Contabilitate afacerii tale? Din acest articol vei afla 10 avantaje importante, care te vor determina sa alegi acest program.

1. Integrarea facila cu alte sisteme

1C:Contabilitate poate fi integrat comod, alaturi de diferite sisteme de gestiune sau CRM-uri. Acest software inovator opereaza prin schimb de date, cu mai multe tipuri de fisiere (format csv, xml, xls, json).
Adaptabilitatea sistemului integrat de contabilitate usureaza mult misiunea contabililor si al managerilor, care doresc o implementare cat mai facila in cadrul business-ului lor. Acest sistem asigura integrarea cu majoritatea modelelor de case de marcat conectate la ANAF (Datex, Tremol, Activa), permite integrarea cu site-ul firmei pentru preluarea comenzilor de vanzare, fiind deschis conexiunilor cu alte sisteme: Platforme EDI, Optimall SFA, platforme de comert electronic, etc.

2. Actualizarea sistemului, conform schimbarilor legislative

1C:Contabilitate este pregatit in orice moment de schimbare, avand in spate o echipa cu mai mult de 10 ani de experienta in domeniu. Legislatia financiara si fiscala este in continua dezvoltare si transformare, iar mentinerea programului actualizat la zi cu modificarile legislative e o sarcina dificila. Atunci cand apar noutati legislative, taxe si declaratii noi sau cand se modifica un anumit format pentru depunerea online, 1C:Contabilitate permite implementarea tuturor modificarilor.
Suportul de calitate oferit de specialistii 1C Romania asigura asistenta tehnica si implementarea modificarilor necesare la zi, din punct de vedere legislativ sau al functionalitatilor dorite.  Clientii 1C:Contabilitate pot opta pentru informare periodica despre produsele si serviciile oferite de 1C Romania.

3. Inregistrarea unui volum impresionant de date

Contabilii care folosesc 1C:Contabilitate sunt deja convinsi ca acest sistem poate inregistra o cantitate nelimitata de informatii : documente financiar-contabile, raportari si documente legate de Resursele Umane, inclusiv salarii, state de plata, gestiune stocuri, date complete despre achizitii / vanzari, comertul cu amanuntul, gestiune,

declaratii fiscale, raportari diverse.
Acum ai totul la dispozitie cu o singura aplicatie si nu mai este nevoie sa inregistrezi in programe diferite : facturi, incasari, vanzari, salarii, etc. 1C:Contabilitate permite posibilitatea adaugarii a mai multor baze de date, ceea ce inseamna efectiv gestionarea corecta a mai multor companii, foarte util in cazul activitatii firmelor de contabilitate.

4. Implementarea rapida a softului

Softul permite numeroase adaptari la cerintele clientilor, exista posibilitatea de a importa fisiere in diferite formate, iar procedura de implementare a softului pentru orice tip de companie este un proces clar stabilit in timp si bine pus la punct in graficul de lucrari predefinite.
Specialistii 1C Romania sunt mereu disponibili pentru desfasurarea in conditii optime a implementarii softului si urmeaza proceduri atent stabilite, pentru a oferi cele mai bune servicii. Software-ul de contabilitate se parametrizeaza in urma unei analize minutioase, unde se studiaza fluxurile de lucru, se identifica procese si rapoarte necesare, iar apoi se stabilesc nevoile concrete ale companiei. Toate datele si fluxul de documente este strict verificat, pentru ca implementarea acestui software de contabilitate sa preia cu acuratete datele initiale ale activitatii.

5.Rapoarte complexe de analiza

1C Contabilitate ofera companiilor posibilitatea de a genera diverse rapoarte de analiza a businessului, atat contabile cat si manageriale cum ar fi: rapoarte de cash flow, P&L, analiza conturilor, profit and loss (P&L), BVC, scadentare pe peroade si reconcilieri de cont cu furnizorii si clientii, Cartea mare, calculul profitului din incasari, analiza miscarii marfurilor, analiza vanzarilor, costuri si marja de profit, plus multe altele.
Noile versiuni 1C:Contabilitate nivel Senior si Expert contin numeroase optiuni pentru realizarea celor mai complexe rapoarte de management. Acesta este un mare avantaj pentru conducerea oricarei firme, care va avea mereu la dispozitie informatii concrete si bine structurate despre rezultatele financiare si analiza performantelor la zi.

6.Personalizare conform cerintelor clientilor

1C contabilitate este realizat cu scopul de a servi cat mai mult dorintei clientilor. Adaptarea la cerintele lor a condus la implementarea unor module si functionalitati noi precum gestiunea asociatilor in participatiune, gestiunea activitatii de transport international, gestiunea activitatii de microcreditare, gestiunea productiei agricole in curs de executie, gestiunea unui service auto, rapoarte si analize de business, schimburi de date cu diferite sisteme de tip CRM sau alte softuri de gestiune. Rapoartele sunt optimizate pentru a suporta personalizari, optiuni multiple si descarcarea acestora in diferite formate.

7.Adaptare la diferite sisteme de operare

1C:Contabilitate poate rula in mod file sau in mod server pe diferite sisteme de operare : Windows, Linux, Mac sau in Cloud. Programul poate fi accesat prin VPN, RDP sau schimb de date prin cont ftp.
1C:Contabilitate este atat de versatil, incat se poate potrivi unei intreprinderi cu orice tip de activitate. Este posibil sa se dezvolte solutii individuale pentru intreprinderile care au anumite particularitati si caracteristici in ce priveste operatiunile din contabilitate.

8.Economie de timp si optimizare a proceselor

Sistematizarea tuturor datelor din program face posibila rezolvarea rapida si eficienta a oricaror sarcini care tin nu numai de contabilitate, ci si de management. Contabilii care lucreaza in programul 1C:Contabilitate obtin rapid rezultate fara a pierde timpul cu inregistrarea manuala a documentelor. Optimizarea muncii este un avantaj imens pe care il ofera programul.

9.Raportarea eficienta si acuratetea muncii

Utilizarea eficienta a acestui program ofera departamentului de contabilitate posibilitatea de a nu mai face rapoartele manual. Cele mai recente versiuni ale programului au un mare potential pentru calcule automate si raportare de orice tip. Daca angajatii firmei introduc corect datele in sistem, atunci nu exista nici o indoiala cu privire la fiabilitatea rapoartelor obtinute.

10.Actualizari constante

Programul 1C:Contabiitate este prezent pe piata de multi ani, iar dezvoltatorii companiei se straduiesc mereu sa-si imbunatateasca produsul, actualizand si completand versiunile existente, pentru o functionare mai eficienta a programului. Rapoartele sunt permanent optimizate, intretinerea si utilizarea sunt simplificate, solutii noi si progresive apar pentru a facilita munca utilizatorilor.

Concluzii

In concluzie, unul dintre cele mai importante plusuri pe care il aduce 1C:Contabilitate pe piata din Romania este analiza si raportarea complexa fiscala si de business, eficientizarea activitatii departamentelor in companie si personalizarea fictionalitatilor conform cererii clientului.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 14 Iulie 2022

Votati articolul "10 beneficii importante ale softului contabil 1C:Contabilitate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X