email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF propune un nou model pentru formularul Proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor

ANAF propune un nou model pentru formularul Proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor
contraventii anafproces verbal contraventiisanctiuni si contraventii anafmodel proces verbal

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat pe site-ul institutiei, pentru consultare, un proiect de ordin pentru aprobarea modelului si continutului formularului tipizat ”Proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor” utilizat de personalul Directiei Generale de Informatii Fiscale si structurilor de informatii fiscale aflate in coordonarea acesteia.

In referatul de aprobare se precizeaza ca institutiile financiare raportoare (IFR) din Romania au obligatia de a colecta si raporta anual catre A.N.A.F. informatii privind conturile financiare ale contribuabililor nerezidenti in scopul realizarii schimbului de informatii in temeiul instrumentelor juridice de drept international la care Romania este parte.

Prin Ordonanta de urgenta nr. 102/2022 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr.654 din data de 30.06.2022, au fost aduse modificari si completari Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, art.62 alin. (5) instituind obligatia A.N.A.F. de a elabora proceduri administrative pentru verificarea respectarii de catre institutiile financiare raportoare a procedurilor de raportare si diligenta fiscala precum si pentru a monitoriza institutiile financiare raportoare in cazul raportarii de conturi nedocumentate.

Ulterior, Ordonanta de urgenta nr. 16/2023 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 86 din data de 31.01.2023, a adus modificari si completari Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, inclusiv in ce priveste prevederile art.62 alin. (5) in temeiul carora se emite ordinul mentionat, dupa cum urmeaza:

- art.62 alin. (5): ”In vederea verificarii respectarii de catre institutiile financiare raportoare a procedurilor de raportare si de diligenta fiscala prevazute in anexele nr. 1 si 2 si a procedurilor de conformare prevazute in anexa nr. 1 la Acordul FATCA, precum si pentru a monitoriza institutiile financiare raportoare in cazul in care sunt raportate conturi nedocumentate, Agentia Nationala de Administrare Fiscala poate efectua verificari si controale in acest sens. Procedurile administrative si de punere in aplicare a prezentului alineat se aproba prin ordin al presedintelui A.N.A.F.”

Iata ceea ce se prezinta in Proiectul de Ordin:

ART.1. Se aproba modelul si continutul formularului tipizat ”Proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor” utilizat de personalul Directiei Generale de Informatii Fiscale si structurile de informatii fiscale aflate in coordonarea acesteia, prevazut in anexa nr. 1.

ART.2. Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si de pastrare a formularului tipizat mentionat la art. 1 sunt prevazute in anexa nr. 2.

ART. 3. Formularul prevazut la art. 1 are regim special si se tipareste prin unitati specializate, pe baza comenzilor primite din partea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

ART. 4. Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul ordin.

ART. 5. Directia Generala de Informatii Fiscale, Directiile Generale Regionale ale Finantelor Publice si structurile subordonate acestora, Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

ART. 6. Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. 



Va prezentam, mai jos, noul model pentru formularul Proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor.

Model: Proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor



 


de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contraventii anafproces verbal contraventiisanctiuni si contraventii anafmodel proces verbal


Data aparitiei: 20 Aprilie 2023

Votati articolul "ANAF propune un nou model pentru formularul Proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X