email
MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5.4. Impozitul pe spectacole

Cuvinte cheie:

  • biletele de intrare si abonamentele
  • registre de evidente
  • termen de plata
  • declaratii de impunere

Daca sunteti organizator de manifestari artistice si competitii sportive sunteti obligat sa inregistrati abonamentele si biletele de intrare la compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale in a caror raza teritoriala aveti sediul.

Tarifele biletelor de intrare si/sau abonamentelor le veti afisa la casele de vanzare a biletelor si la locul de desfasurare a spectacolelor, fiind interzisa incasarea unor sume care depasesc tarifele precizate pe biletele de intrare si/sau abonamente.

Daca organizati spectacole in deplasare sau in turneu sunteti obligat sa vizati biletele de intrare si abonamentele la compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale in a caror raza teritoriala se desfasoara spectacolele.

Biletele de intrare (cod 14.4.80) si abonamentele (cod 14.4.81) se tiparesc la tipografii special desemnate si sunt considerate documente cu regim special, in conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului nr. 831/1997 pentru aprobarea modelelor formularelor comune privind activitatea financiara si contabila si a normelor metodologice privind intocmirea si utilizarea acestora.

Acestea se vizeaza pe baza unei cereri formulate de catre dvs., prin aplicarea mentiunii „vizat“, a semnaturii functionarului public din compartimentul de specialitate al autoritatilor administratiei publice locale si a stampilei acestuia pe coperta din spate a fiecarui carnet de abonamente sau bilete de intrare la spectacole.

Abonamentele si biletele de intrare la spectacole inregistrate, ramase nevandute, in situatia in care nu mai pot fi utilizate, le anulati prin aplicarea unei stampile sau prin inscrierea cu cerneala a cuvantului „anulat” si le pastrati pana la distrugere. Cu ocazia distrugerii abonamentelor si biletelor de intrare, functionarul public desemnat in acest scop intocmeste procesul-verbal de distrugere.

Totodata, sunteti obligat sa pastrati in arhiva toate marcile de control de la abonamentele si de la biletele de intrare vandute, precum si copertile carnetelor respective,  acestea constituind documente justificative.

Evidenta abonamentelor si biletelor de intrare la manifestari artistice si competitii sportive o tineti prin completarea Registrului pentru evidenta abonamentelor si a biletelor de intrare la spectacole, al carui model este prevazut de Normele metodologice privind tiparirea, inregistrarea, vanzarea, evidenta si gestionarea abonamentelor si biletelor de intrare la spectacole, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 846/2002.

IMPORTANT:

In cazul videotecilor si discotecilor nu se aplica prevederile referitoare la tiparirea, inregistrarea, avizarea, evidenta si inventarul biletelor de intrare si al abonamentelor.

Exemplu:

Impozitul pe spectacole il platiti lunar, pana la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se realizeaza venitul, la bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza se desfasoara spectacolul.

Daca sunteti organizator de manifestari artistice si competitii sportive veti depune lunar „Decontul de impunere pentru stabilirea impozitului pe spectacole, in cazul manifestarilor artistice si competitiilor sportive organizate de persoanele fizice si de persoanele juridice“ – model ITL – 013, precum si impozitul pe spectacole datorat, pana la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se realizeaza venitul, la compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale in a caror raza teritoriala aveti sediul sau domiciliul, dupa caz. Incasarile din vanzarea abonamentelor si biletelor de intrare la spectacole le evidentiati in decontul de impunere distinct pe fiecare forma de spectacol, cu precizarea localitatii in care acesta s-a desfasurat.

Daca organizati activitati artistice si distractive de videoteca si discoteca veti depune lunar ,Declaratia de impunere pentru stabilirea impozitului pe spectacole, in cazul activitatilor artistice si distractive de videoteca si discoteca” – model ITL – 012, pana cel tarziu la data de 15 inclusiv, pentru luna urmatoare.

Societatea comerciala ESPERANTO S.R.L. organizeaza spectacole de discoteca in luna martie 2005 in localul „VRAJA MARII” din localitatea Constanta.

Pana la data de 15 februarie inclusiv, societatea va depune declaratia de impunere – model ITL – 012, din care rezulta suprafata incintei localului, precum si zilele in care se desfasoara spectacolele.

Impozitul pe spectacole aferent lunii martie 2005 va fi achitat de societate pana la data de 15 aprilie 2005 inclusiv.

In calitate de platitor de impozit pe spectacole sunteti, de asemenea, obligati:

  • sa respectati normele tehnice privind tiparirea, inregistrarea, vizarea, evidenta si gestionarea, dupa caz, a abonamentelor si a biletelor de intrare la spectacole;
  • sa eliberati bilete de intrare la spectacole pentru toate sumele incasate si sa nu practicati tarife mai mari decat cele inscrise pe bilete;
  • sa puneti la dispozitia organelor de control documentele care atesta calculul si plata impozitului pe spectacole.

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

IMPORTANT: E-Factura in 50 de intrebari si raspunsuri!


1. Ce inseamna exact tranzactii B2G?

2. Tranzactiile cu societati la care statul este actionar majoritar sunt tranzactii B2G?

3. Odata inregistrati in registrul RO e-Factura, avem obligatia ca toate facturile emise de noi sa fie electronice sau doar cele in relatia B2G?

4. Facturile catre institutii publice, dar care nu implica produse cu risc fiscal, trebuie emise electronic?

5. Parohiile sunt considerate autoritati contractante? Exista pentru ele obligativitatea trimiterii facturilor electronice?

Raspunsurile sunt disponibile in lucrarea E-Factura in 50 de intrebari si raspunsuri!

...Vezi AICI detalii complete <<

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 27 Februarie 2006


Votati articolul "5.4. Impozitul pe spectacole":
Rating:

Nota: 3 din 5 din 2 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriAlte articole publicate in data de 27 Februarie 2006 ARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Noutati in Codul Fiscal 2022 - Monografii contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT Raportul Special
"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X