email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial: Ziua Contabilului

Ati fost la "ziua contabilului" in data de 21 septembrie? Stiti ca avem asa ceva? O data pe an, primim si noi o masa "gratuita" in cinstea meseriei pe care o practicam, platita bineinteles din taxele si cotizatiile noastre.

Ne-am strans noi, "oamenii cifrelor" cum ne spun finut cei carora le place "sa ne calculeze", sau "aducatorii de vesti rele in chipuri de ingeri" cum ne spun unii patroni, la un restaurant elegant, unde am primit un meniu modest dintr-un buget imens (ca doar muncim ca sa avem ce plati).

Ce am constatat? Protocolul trebuie mentinut, asa ca alaturi de noi erau si mancatorii pe gratis, iar dupa ce ne-au "binecuvantat" au plecat si am ramas noi, cica, sa socializam. Constat cu stupoare ca habar nu avem sa zambim, sa dansam, sa cantam, sa ne destindem. O facem, dar e atat de fals, de regizat, de "obligatoriu de facut".

Am vazut o sala plina de oameni cenusii, celulite si colacei ambulanti, ochi incercanati, capete obosite si discutii interminabile despre... meserie. Atat. Unele dintre noi uita sa fie femei, uita sa fie prieteni, nu stiu ca exista si alte tematici de discutie in afara de legi, concurenta, controale, lipsuri, presiuni, stres, scadente...

E trist ca si aceasta singura zi a noastra din an, ne este impusa unde si cand sa o tinem, ca si timpul si protocolul acordat desfasurarii. As vrea sa vad odata, o data macar, initiativa proprie a celor din teritorii, de a organiza aceasta zi undeva unde sa avem ocazia sa... ne cunoastem. Noi pe noi, si noi intre noi. Un fel de... training de dezvoltare a echipei, de comunicare, caci, teoretic suntem o echipa. Practic...

Prefer o slanina fripta langa un foc de tabara, in trening, cu un vin bun in mana alaturi de cei cu care impart aceeasi soarta, decat un protocol impus. Ce spuneti, nu va lipseste asa ceva? Probabil sunt naiva si vorbeste din mine doar iubitorul de natura, de oameni, sau poate e un strigat la desteptare pentru cei prea incruntati si incercanati.

Helooo!!! Avem o singura viata si uitam ca suntem datori sa o traim! Mai stim ce inseamna a trai? Nu a respira, a trai!!! Dati-mi o definitie a acestui verb. Sunt chiar curioasa cum am putea completa DEX-ul. Mda, secretul vietii este "nu uita sa respiri".

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 13 Octombrie 2009

Votati articolul "Editorial: Ziua Contabilului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X