email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorialul zilei: Sunt un tip ciudat

MiamiMiami BeachOcean DriveFlorida

Editorial preluat din AflaDespre.ro

Sunt un tip ciudat. Locurile imi cad cu tronc sau nu. Cu greu ma indragostesc de o tara, de un oras, daca nu mi-a placut de prima data. Viena e un exemplu. E un oras frumos, civilizat, dar nu ma omor dupa el. Cu Dublin e altceva. M-as muta si maine. La fel, la Paris. Cu Miami e insa putin diferit. Nu mi-a placut de prima data, m-am indragostit dupa cateva zile.

Cand astepti decolarea de pe Charles de Gaulle din Paris, nu poti sa te opresti din ras auzindu-i pe francezi pronuntand Miami. Exact cum se scrie. Ca in bancul acela cu italianca: Mi ami, Ti amo... Aproape 10 ore de zbor si ajungi pe teritoriu american. E un fel de-a spune, pentru ca, de fapt, intri in SUA doar dupa ce-ti sunt luate amprentele, la toate degetele, si ti se face o fotografie. Nu de colectie, ci de baza de date. In total, peste 2 ore. Superb pentru niste oameni care au plecat din Bucuresti cu Taromul de 06.50...

Ca orice oras mare american, Miami are un downtown, cu zgarie-nori si restaurante selecte. Are si Mall-uri, logic. Dar atractia atractiilor este Miami Beach. Sau Miami Bitch, cum isi alinta statiunea cei care imprima mesaje pe tricourile-suvenir. Mamaia curata. Si nu glumesc deloc! Doar ca sunt mai multi palmieri. Iar la noi se asculta manele, nu Sean Paul sau Bob Marley. In rest, hoteluri cu zecile (mai intretinute, totusi, in Miami) si multe terase, care de care mai selecte. O tara mica, cateva mese. Vorba regretatului Gheorghe Dinica, in Filantropica.

Daca in avion te delectezi cu dictionarul roman-englez, sperand sa fii la inaltime si sa-i uimesti pe miamezi (sau cum li s-o spune) cu engleza ta, ei bine, ai gresit dictionarul. In Miami (si, de fapt, cam in toate zona) se "abla Espanol". Peste tot! E plin de portoricani, de cubanezi, de mexicani, salvadorieni si toate populatiile din Caraibe vorbitoare de spaniola. O colectie de civilizatii care coabiteaza foarte bine, ajutate de o politie care nu discuta cu nimeni. Niciodata! De fapt, discuta, pentru ca sunt foarte amabili daca ai nevoie de ceva informatii. Ai incalcat insa legea, te leaga instant. Ca doar pe asta se bazeaza democratia si civilizatia. Ambele americane.

Salonul autor de la Frankfurt e o gluma pe langa ceea ce vezi pe Ocean Drive in Miami Beach... La fiecare 10 secunde, ai numarat deja... 1 milion de dolari. Daca n-ai macar un Ford Mustang de colectie, mai bine o iei pe jos. Si spui ca face bine la sanatate... Bugatti Veyron-uri si Aston Martin-uri din acelea de si-a luat Mutu cand juca la Chelsea sunt la fel de populare precum Dacia Logan in Caracal. Iar daca ai masina si n-ai barca, n-ai facut nimic. Asa ca meseriasii se dau jos din masinile lor sport si se urca in barcile mari cat un transatlantic. Fitze de fitze, nene, cum s-ar zice!

Insa ceea ce te frapeaza la Miami este ca fiecare face ce vrea, dar fara sa-l deranjeze pe cel de langa. Vrei sa alergi? Alearga? Vrei sa asculti muzica? Asculta, dar cu geamurile inchise, ca te amendeaza politia. Vrei sa inoti? Inoata (mai ales ca apa e absolut superba: temperatura si culoare). Vrei sa mananci? Perfect! Doar asa sustinem economia americana, nu?

Cred ca sunt peste 500 de restaurante pe riviera Miami-ului... La loc de cinste sunt cele europene: italiene si frantuzesti, insa nici Steak House-urile nu se fac de ras. Ba dimpotriva! Dar daca n-ai cel putin 50 de dolari in buzunar, mai bine nu intri. Pentru ca preturile sunt maricele... Cam ca la restaurantele noastre mai selecte (sau asa-zis selecte) din Mamaia.

Daca iti functioneaza imaginatia, Miami Beach e, asa cum spuneam, un fel de Mamaia mai evoluata. Iar Miami (orasul) e Constanta. Cu diferentele de rigoare, desigur... Mai bine mergeti si va convingeti. Mie nu mi-a placut, initial, dar acum parca imi lipseste Ocean Drive si plaja aceea cu nisip incantator de fin si apa nerusinat de albastra...

Editorial preluat din

AflaDespre.ro

Florin Campeanu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
MiamiMiami BeachOcean DriveFlorida


Data aparitiei: 18 Noiembrie 2009

Votati articolul "Editorialul zilei: Sunt un tip ciudat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X