email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Finantelor modifica Lista de Valori in vama prestabilite

Listei de Valori in vama prestabilite

Ministerul Finantelor considera necesara modificarea Listei de valori in vama prestabilite, precum si abrogarea HG nr 945/2006 pentru aprobarea normelor privind determinarea valorii in vama pentru bunurile apartinand calatorilor si altor persoane fizice pentru a realiza compatibilitatea intre regulamentele nationale cu cele comunitare.

Potrivit proiectului supus dezbaterii publice la data de 21 mai a.c., art. 79 alin. (3) din Regulamentul de aplicare al Codului vamal al Romaniei, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 707/2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 520 din 15 iunie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins: In cazul bunurilor introduse in Romania, de catre persoane fizice, valoarea in vama se determina potrivit normelor tehnice aprobate prin ordin al ministrului Finantelor Publice

Tot prin acest proiect de act normativ, ordinul ministrului Finantelor Publice elaborat in temeiul art.79 alin.(3) din Regulamentul de aplicare al Codului vamal al Romaniei se va emite si publica in Monitorul Oficial in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei Hotarari a Guvernului, la data intrarii in vigoare a acesteia abrogandu-se si HG nr. 945/2006 pentru aprobarea Normelor privind determinarea valorii in vama pentru bunurile apartinand calatorilor si altor persoane fizice.

"Vamuirea centralizata presupune ca declaratia vamala pentru o marfa sa se depuna la un birou vamal dintr-un stat membru, iar marfa ce face obiectul respectivei declaratii sa fie prezentata la un birou vamal dintr-un alt stat membru. Vamuirea centralizata presupune obtinerea, in prealabil, de catre titularul marfurilor, a unei autorizatii de la o autoritate vamala dintr-un stat membru, cu avizul autoritatii vamale din celalalt stat membru implicat in operatiune." se spune in Expunerea de Motive

Prezentul proiect de lege are ca scop: "Potrivit noului concept, pentru situatiile in care se utilizeaza pe teritoriul Uniunii Europene vamuirea centralizata, fie in procedura normala de vamuire, fie in procedura simplificata, repartizarea costurilor de colectare care sunt retinute, cand resursele proprii traditionale sunt puse la dispozitia bugetului Uniunii Europene, se face prin impartire, in mod egal (50% cu 50%) intre cele doua state membre participante la operatiune.

Conventia implementeaza la nivelul Uniunii Europene un nou concept, respectiv de vamuire centralizata a marfurilor, cu consecinte procedurale in plan vamal si financiar pentru fiecare stat membru care va implementa aceasta modalitate de cooperare.
Prin aceasta Conventie se va stabili metodologia necesara potrivit careia se vor gestiona costurile de colectare si totodata se vor realiza redistribuirile acestora intre statele membre participante la operatiunile care intra sub incidenta acestui concept.

CLICK AICI CITESTE EXPUNEREA DE MOTIVE

CLICK AICI CITESTE PROIECTUL DE LEGE

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Listei de Valori in vama prestabilite


Data aparitiei: 25 Mai 2010

Votati articolul "Ministerul Finantelor modifica Lista de Valori in vama prestabilite":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X