email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

350.000 de euro stransi din amenzile pentru concedii medicale nejustificate

politia concediilor

 

Aproximativ 350.000 de euro au fost stransi intr-o luna din amenzile pentru concedii medicale nejustificate, numai in saptamana 7-11 iunie fiind date 132 de amenzi, care totalizeaza peste 140.000 de euro, a anuntat, vineri, Ministerul Sanatatii.

Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate a fost suplimentat cu inca 604.500 lei, echivalentul a peste 140.000 de euro, din cele 132 de amenzi aplicate in saptamana 7-11 iunie pentru nereguli constatate la eliberarea certificatelor medicale, se arata intr-un comunicat de vineri al Ministerului Sanatatii.

In total, 85 de romani au pierdut sumele aferente concediului medical pentru ca nu au respectat legislatia, desi aceasta le era cunoscuta, si nu au fost gasiti la domiciliu. Cei mai multi dintre ei sunt din judetele Brasov (12), Gorj (9) si Mehedinti (8).

"Au fost aplicate 254 sanctiuni contraventionale, din care 132 amenzi si 122 avertismente prescriptorilor care au eliberat certificate de concediu medical in afara prevederilor legale", a precizat Ministerul Sanatatii.

Astfel, in urma controalelor efectuate de catre reprezentantii caselor de asigurari de sanatate au fost refuzate la plata 150 de certificate medicale, 65 dintre acestea ca o consecinta a abaterilor de la legislatia in vigoare a medicilor care le-au eliberat.

De asemenea, au fost reziliate 22 de conventii pentru acordarea si eliberarea certificatelor de concediu medical, iar in cazul a patru medici a fost diminuata cu 10 la suta valoarea garantata a punctului.

In cazul a 19 medici s-au sesizat comisiile de disciplina ale Colegiului Medicilor si au fost date 122 de avertismente.

Cele mai mari amenzi, in valoare totala 100.000 de lei, au fost date in judetul Constanta si in reteaua Ministerului Transporturilor, fiecare de cate 50.000 de lei, dar si in judetele Brasov (71.000 de lei) si Caras-Severin (45.000 de lei).

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat ca atunci cand a fost gandit noul mod de acordare a certificatelor medicale s-a avut in vedere stoparea abuzurilor si eliberarea acestora exclusiv pentru cei aflati in nevoie si suferinta, dupa patru saptamani de control reusindu-se strangerea a peste 1,5 milioane de lei, adica in jur de 350.000 de euro.

Cseke Attile a precizat ca banii vor fi utilizati pentru tratamentul bolnavilor cronici.

Ministrul Sanatatii declara, in 10 iunie, ca pana in prezent nu a fost cazul sa se apeleze la Politie pentru controlul la domiciliu al pacientilor care se afla in concediu medical.

"Nu a fost cazul sa mearga cu politia la dimiciliu, am stabilit deja impreuna cu Ministerul de Interne ca politia poate merge la domiciliul celor care primesc concedii medicale doar in cazuri intemeiate", a spus atunci ministrul Sanatatii.

Cseke Attila a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca toate persoanele care declara un anumit domiciliu la care pot fi gasite isi asuma acest lucru si de asemenea acestea trebuie sa respecte si intervalul orar in care se afla la domicliul indicat.

El mai spunea atunci ca reprezentantii Caselor de asigurari de sanatate au verificat, in perioada 19 mai - 4 iunie, 1.540 de medici care au eliberat certificate de concediu medical, fiind gasite nereguli in cazul a 336 dintre acestia. In urma neregulilor constatate au fost aplicate 222 de amenzi, in valoare de 859.250 de lei, iar 73 de medici au primit avertismente.

Guvernul a decis, in 14 aprilie, inasprirea conditiilor in care angajatii pot intra in concediu medical, prin introducerea unui sistem de verificare la domiciliu a bolnavilor si sanctionarea mai aspra a persoanelor care solicita nemotivat un astfel de concediu. In situatia in care beneficiarul de concediu medical nu se afla la domiciliu, acesta nu va primi indemnizatia de asigurari sociale aferente concediului medical.

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
politia concediilor


Data aparitiei: 25 Iunie 2010

Votati articolul "350.000 de euro stransi din amenzile pentru concedii medicale nejustificate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X