Intrebare;
In cazul unei facturi de aprovizionare cu marfa la care furnizorul acorda un discount comercial de valoarea unuia din produsele facturate, cum este corect sa se inregistreze aceasta reducere? Aplicandu-se procentual si in acelasi cuantum asupra fiecarui produs in parte , sau reflectandu-se cu mins in in contul 667 “Cheltuieli privind sconturile acordate” iar marfa intratain contul 371 “Marfuri” la pretul de cumparare oferit de furnizor?
Ce operatii presupune acordarea discountului catre o alta veriga, magazinul propriu sau un tert client?
Raspuns:
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Contabilitatea HORECA Monografii contabile si cazuri practice
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Informatii detaliate referitoare la problema dvs. gasiti in sectiunea “Cazuri practice” la pagina 089 precum si operatiunile prezentate in capitolul V20 paginile 021/022.
Esential este sa realizati corect pe baza prevederilor contactuale distinctia intre discountul comercial si cel financiar. In opinia noastra discountul comercial trebuie aplicat prin calculul unei reduceri proportionale pe toate produsele (procentual).