email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Contabil, varianta 5.0

contabilcontabil 2011

 

Dimineata, langa cafea, imi deschid tableta si ma uit pe cele 3 site-uri de stiri din domeniu pe care le am deja presetate pe deschidere automata. In acelasi timp, televizorul merge pe unicul post care are in denumire cuvantul "money". Apoi citesc din mail intre 5 si 7 newslettere si reviste de specialitate pe care le primesc zilnic, poate chiar de 2 ori pe zi.

Dupa care intru pe http://www.portalcontabilitate.ro si vad ce raspunsuri am mai primit de la specialisti la problemele care m-au stresat ieri. Apoi, am programate cel putin 15 minute in care verific pe site-ul ANAF in ce stadiu se mai afla declaratiile depuse de noi...Intr-un final apuc sa plec si la birou.

Pe drum, la stop sau trecerea de pietoni, stau pe telefon si mai citesc cate un mail de la clienti, prieteni si dusmani, 70% dintre ele tot pe teme de contabilitate. Odata ajunsa in fata calculatorului incepe programul zilnic. Am o colectie de 15-20 de CD-uri cu rezolvari la diverse probleme, de la TVA la PFA si de la Impozit pe profit la Impozit pe Venit. Pe rand vine cate o colega si cautam impreuna solutii care sa se brodeasca pe problemele noastre. Evident, dupa ce le-am gasit le verificam din cat mai multe surse si le adaptam. 

Mult dupa pranz comandam online ceva de mancare si continuam de unde ramasesem. Ocazional avem parte de o conferinta pe Skype cu clienti "din state terte", moment de deruta pentru unii dintre noi care nu stiu exact cum pot sa prezinte un Power Point in astfel de situatii. Intre timp generam situatii, analizam bilanturi si dam mail dupa mail. 

Seara vine de fiecare data prea devreme, de obicei declansata de un "reminder" pus special pe telefon pentru a nu uita ca am un copil ce trebuie luat de la gradinita. Bineinteles, pe drum inspre si dinspre "gradi" mai verificam una-alta pe mail iar acasa primul lucru deschis este laptopul. Pana si la culcare ultimul gand nu este catre "Tatal nostru" ci o intrebare de genul "oare nu am uitat sa atasez fisierul cand am dat mailul..."?

Cam asa arata ziua unui "contabil in 2011". Fiecare amanunt este real si fiecare dintre ele mi-a scos cel putin un fir de par alb. De aceea, zilnic stau si ma gandesc cum era cand contabilul tinea un creion chimic dupa ureche, avea abacul langa el si toata ziua calcula, calcula si iarasi calcula...

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contabilcontabil 2011


Data aparitiei: 06 Octombrie 2011

Votati articolul "Contabil, varianta 5.0":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X