email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF: Noi proceduri de declarare a inactivitatii

procedura de declarare a inactivitatii

ANAF a emis Ordinul nr. 3.347/2011 care priveste aprobarea unor proceduri de aplicare a art. 78 alin. (1) lit. a) din Codul de procedura fiscala, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare

Pe perioada cat contribuabilii sunt declarati inactivi le sunt aplicabile procedurile de administrare referitoare la declararea, stabilirea, verificarea si colectarea impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat.

Prin exceptie de la prevederile alin. (1), contribuabilii declarati inactivi nu vor fi supusi procedurilor curente de notificare si de impunere din oficiu pentru nedepunerea declaratiilor.

Contribuabililor declarati inactivi li se anuleaza, din oficiu, inregistrarea in scopuri de TVA, incepand cu data de intai a lunii urmatoare comunicarii deciziei de declarare in inactivitate.
Persoanele impozabile carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA, datorita declararii inactivitatii fiscale, au obligatia sa solicite organului fiscal competent, in cazul reactivarii, inregistrarea in scopuri de TVA. Data inregistrarii in scopuri de TVA se considera valabila incepand cu data reactivarii.

Registrul contribuabililor inactivi/reactivati se organizeaza la nivelul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, potrivit procedurii prevazute in anexa nr. 7.

Registrul contribuabililor inactivi/reactivati este public si se afiseaza pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare fiscala, www.anaf.ro, la sectiunea „Informatii publice”.

Competenta pentru declararea starii de inactivitate fiscala, reactivare si indreptarea erorilor, conform art. 78 indice 1 alin. (1) lit. a) din Codul de procedura fiscala, revine directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, respectiv Directiei generale de administrare a marilor contribuabili, la propunerea compartimentelor cu atributii in domeniul gestionarii registrului contribuabililor din cadrul organelor fiscale in a caror evidenta fiscala sunt inregistrati contribuabilii.

Responsabilitatea aplicarii prezentelor reglementari revine compartimentelor cu atributii in domeniul gestionarii registrului contribuabililor din cadrul organelor fiscale in a caror evidenta fiscala sunt inregistrati contribuabilii, denumite in continuare compartimente de specialitate.
Declararea in inactivitate/ reactivarea, precum si indreptarea erorilor in conditiile art. II alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 29/2011 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala se fac potrivit prevederilor prezentului ordin.

Se abroga Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 819/2008 pentru aprobarea Procedurii privind declararea contribuabililor inactivi, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 404 din 29 mai 2008, cu modificarile si completarile ulterioare.

Contribuabilii declarati inactivi potrivit procedurii aplicabile inainte de intrarea in vigoare a prezentului ordin isi pastreaza aceasta calitate pana la indeplinirea conditiilor de reactivare prevazute de lege.

CLICK AICI pentru Ordinul ANAF Nr. 3.347 /2011 >>>

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
procedura de declarare a inactivitatii


Data aparitiei: 27 Octombrie 2011

Votati articolul "ANAF: Noi proceduri de declarare a inactivitatii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X