email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jurnalul Domnisoarei Contabil - Sfarsitul contabilitatii

Jurnalul Domnisoarei Contabilcontabilitate

Cu mare entuziasm si curiozitate afirm: A venit 2012. Nu as putea sa spun daca e cazul sa zic “La multi ani!” sau “Pregatiti-va!”. Sunt atat de multe ipoteze despre 2012 incat deja lumea e confuza... Si e abia prima saptamana din ianuarie!

Anul trecut (ca deja 2011 a expirat) am avut ocazia sa trec printr-o experienta inedita si sa vad reactia oamenilor pe masura ce se apropie de... sfarsit (parca asta inseamna anul 2012, nu?). Poate ca nu v-ati gandit la asta in timp ce va pregateati sa plecati de Revelion sau sa asezati masa festiva. De fapt am trecut printr-un moment crucial. Cred ca se pot vedea multe lucruri despre firea oamenilor atunci, si, de ce nu, despre contabilitatea lor. Contabilitate? Da, e vorba despre cum isi aloca banii si, chiar, sentimentele si trairile.

Pas cu pas am vazut cum prietenii mei isi aranjeaza plecari la munte sau in alte zone. Nici colegii nu s-au lasat mai prejos. Interesant este ca, cel putin in randul persoanelor cu care am interactionat, am vazut parca mai multa relaxare si cumva o dorinta de a ramane mai apropiati de casa. 2011 a fost un an plin de dinamism si, dupa atat de multa alergatura, era nevoie de o pauza. Cu atat mai mult pentru noi, contabilii.

Fata de cele n oferte de plecare pentru noaptea de Revelion care au luat cu asalt piata, oamenii au reactionat mai putin si chiar mai lent. In schimb, desi unii au ramas in oras sau au ales sa mearga in orasele natale alaturi de rude, au fost implicati cat mai mult in cumparaturi si cheltuieli. Oare are sens daca tot se zice ca urmeaza sfarsitul?

Ei bine, m-am gandit si am ajuns la concluzia ca pentru fiecare are sens altceva. Poate e mai relaxant sa calatoresti sau sa dansezi intr-un club, poate ca mai mult timp cu familia e mai dificil pentru unii. Oamenii au sarbatorit ca in majoritatea anilor. S-au implicat, au petrecut, au mancat pe saturate si s-au delectat cu diverse bauturi.

Poate ca gandul ca si anul 2000 era preconizat pentru un final apoteotic a mai linistit lumea. Si totusi, credeti ca cineva s-a gandit la asta cand ceasul a batut miezul noptii? Si daca da, cine si-a planificat Revelionul ca fiind posibil ultimul?

Ma indoiesc ca au fost multi ce au mers pe aceasta abordare. Cred ca lucrurile ar fi fost mult mai linistite si multi ar fi stat doar cu cei apropiati. Ei, normal ca si trairile ar fi fost pe masura. Sa ai toate emotia unui An Nou si sa vrei sa iti epuizezi toate resursele emotionale disponibile pe acea tema! E un lucru ce merita vazut si cred ca ar fi dus la o mare epuizare. Demna tousi de luat in considerare.

Revenind la realitatea intalnita, lucrurile nu au stat chiar asa. A fost un Revelion dintr-o lunga serie pentru unii. Poate ca abordarea a fost mai de “criza” (ca tot se poarta de ceva ani acest cuvant). Cumparaturi destule, dar mai greu cu plecari extinse. A ramas clara abordarea “masa sa fie bogata”.

Pana la urma Anul Nou a venit cu o contabilitate coplesitoare a banilor si cu una saraca a sentimentelor. Trairile au fost ingreunate de mancare si diverse vinuri, iar implicarea a scazut. Cine s-a bucurat de frumosul cer senin fara artificii? Cine a avut norocul de a vedea cativa fulgi de nea? Doar artificiile ce au mai facut ca oamenii sa isi ridice privirile...

Si iata ca a mai trecut un an si a venit sfarsitul. Poate al lui, poate al tuturor. Si daca maine nu va mai fi lumea, atunci nu va mai fi nici contabilitatea... Cum va ganditi la sfarsitul contabilitatii? Aveti idei despre cum va evolua in 2012?

Sper sa imi impartasiti daca in prag de 2012 ati avut ganduri de contabilitate, caci pana la urma o iubim si e parte din viata noastra (profesionala si nu numai).  Sa aveti parte de un An cu o contabilitate bogata in trairi!

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Jurnalul Domnisoarei Contabilcontabilitate


Data aparitiei: 06 Ianuarie 2012

Votati articolul "Jurnalul Domnisoarei Contabil - Sfarsitul contabilitatii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X