Acest editorial a fost publicat st in Revista de Taxe si Impozite.
Ma confrunt cu o problema - la mine in familie se cumpara adesea chestii inutile. Sau, mai exact, nu inutile, ci chestii pe care pur si simplu nu le folosim, desi exact pentru asta le-am cumparat atunci cand le-am cumparat: ca sa le folosim.
Asa, la prima strigare, imi vin in minte o masina de facut paine de casa (nici macar n-am scos-o din cutie), un stepper de care ne-am plictisit dupa doua zile (acum se umple de praf pe balcon), haine nou-noute pe care le tinem prin geamantane ca nu mai avem loc in sifonier (si pe care, evident, nu le purtam), abonamentul la HBO (nu ne arde seara de filme), un skateboard pentru copil (prefera bicicleta), ca sa nu mai vorbesc de kilogramele de alimente pe care le aruncam periodic dupa ce le descoperim expirate prin fundul frigiderului.
Mi-e si frica sa contabilizez toate aceste achizitii nefolosite, pentru ca suma pe care as obtine-o cu siguranta m-ar surprinde: chiar atatia bani aruncam pe fereastra???
E o problema cu care nu ma confrunt doar eu, desigur. in orice gospodarie exista asemenea cheltuieli absolut inutile (si in a dvs., nu va faceti iluzii!) si singura modalitate de a le mai tempera este sa le calculati efectiv si sa va crizati putin.
Eu ma consolez cu faptul ca macar noi nu fumam - nici eu si nici sotia (si nici copilul :)). Am fost in tinerete fumator de un pachet de tigari pe zi, dar m-am lasat. si imi dau perfect seama acum ca, renuntand la fumat, in cei 25 de ani care au trecut de la ultima tigara pusa in gura am economisit vreo 27.000 de euro (!). Bani cu care, iata, am putut sa ne luam o masina de facut paine, un stepper, un skateboard pentru copil...
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Editorial semnat de Robert Gearba, Auditor, Expert Contabil Mondo Conta Consult si autor Revista Taxe si Impozite