email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum functioneaza salarizarea in SmartBill Conta

Cum functioneaza salarizarea in SmartBill Conta
smartbill contasalarizare

SmartBill Conta este programul de contabilitate pe care din ce in ce mai multi contabili il folosesc si recomanda, el avand ca beneficii majore un design prietenos ce ii faciliteaza utilizarea si posibilitatea de sincronizare a datelor cu modulele de facturare si gestiune, atunci cand este folosit in ecosistemul SmartBill. Acest ultim avantaj aduce schimbari radicale pe piata.

 

Modulul de salarizare din SmartBill Conta este intuitiv si eficient. Acesta cuprinde patru sectiuni: Salariati, Concedii medicale, Calcul salarii si State de salarii.

 

1. Salariati

 

In acest meniu pot fi adaugati si configurati salariatii societatii, in scopul de a genera statul de plata.

 

Un salariat nou se configureaza foarte usor, parcurgand si completand o serie de sectiuni, cum ar fi cele privind datele generale, personale, adresa, datele contractuale etc. In functie de informatiile introduse, programul va face calculele necesare; de exemplu, odata ce sunt introduse informatiile referitoare la Istoric baze concedii, vor fi calculate automat valorile zilelor de concediu medical si de odihna, ceea ce simplifica enorm sarcina contabilului.

In sectiunea Actiuni, datele unui salariat deja adaugat pot fi modificate, i se poate realiza incetarea contractului sau poate fi sters. De asemenea, tot de aici pot fi imprimati fluturasii de salariu pe o anumita perioada sau pot fi exportati in format .pdf si tot in Actiuni se regaseste istoricul contractual cu toate modificarile ce au fost realizate. Istoricul salarial pe fiecare luna in parte al unui angajat poate fi consultat in sectiunea Situatie venituri.

De asemenea, in coloana Actiuni avem la dispozitie istoricul contractual al salariatului cu toate modificarile operate in aplicatie de-a lungul perioadei contractuale.

 

 

2. Concedii medicale

 

Butonul Adauga concediul medical permite inregistrarea in D112 a certificatelor de concediu medical ale angajatilor, pentru a fi calculate si declarate. Sectiunea Baza de calcul concediu medical este in SmartBill Conta precompletata cu informatiile preluate din sectiunea Adauga salariat.

 

 

3. Calculul salariilor

 

Aici se va configura profilul salariatilor pe fiecare luna, acest lucru ducand la generarea statelor de salarii.

Astfel, se vor prelua informatiile necesare calculului salarial din pontaj, cum ar fi numarul de ore suplimentare, concediile - de odihna, medicale sau fara plata, numarul de ore de suspendare, zilele libere platite, tichetele de masa acordate etc.

Tot in aceasta sectiune poate fi vizualizat fluturasul de salariu, dand click pe iconita de langa numele angajatului:

De aici poate fi generat statul. Acesta poate fi salvat sau modificat. Dupa salvare, se blocheaza si poate fi tiparit, exportat in format .pdf si vizualizat, iar daca este nevoie, poate fi deblocat, revenind in format de ciorna.

 

4. Statele de salarii

 

Aici pot fi vizualizate toate statele generate pana la data curenta, indiferent de statusul acestora. Ciornele sunt semnalate de o bifa albastra.

Orice stat poate fi vizualizat, modificat (daca este selectata modificarea, programul rdirectioneaza automat utilizatorul spre sectiunea Calcul salarii) sau salvat in coloana Actiuni. Poate fi de asemenea vizualizata nota contabila generata la blocarea statului.

 

SmartBill Conta este cu siguranta programul de contabilitate pe care orice contabil care doreste sa-si simplifice viata ar trebuie sa-l foloseasca. Este prietenos, istet si ceste frumos si sigur! Incearca-l si tu!


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
smartbill contasalarizare


Data aparitiei: 02 Septembrie 2019

Votati articolul "Cum functioneaza salarizarea in SmartBill Conta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X