email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul nr. 60/2020 aduce modificari privind obligatiile catre autoritatile de mediu

Ordinul nr. 60/2020 aduce modificari privind obligatiile catre autoritatile de mediu
fond pentru mediuobligatiideclaratie mediu

Ordinul nr. 60/2020, publicat in Monitorul Oficial nr. 52 din 27 ianuarie 2020, aduce modificari privind obligatiile catre autoritatile de mediu. Mai exact, documentul priveste modificarea si completarea anexelor la Ordinul viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 591/2017 pentru aprobarea modelului si continutului formularului "Declaratie privind obligatiile la Fondul pentru mediu" si a instructiunilor de completare si depunere a acestuia, anunta legislatiamuncii.manager.ro.

Printre modificarile importante se afla si faptul ca nu va mai fi necesar sa fie mentionate in declaratii date privind realizarea tintelor de colectare lunare pentru echipamente electrice si baterii pe care Organizatiile de Implementare a Raspunderii Extinse a Producatorilor (OIREP)  le indeplinesc. Astfel, declaratiile vor putea fi intocmite mai rapid si nu vor mai fi conditionate de catre rapoartele lunare privind cantitatile de echipamente si baterii valorificate in numele producatorului/importatorului de catre organizatiile mentionate anterior.
 

Citeste si: AFM a publicat calendarul fiscal pentru 2020. Ce taxe pentru mediu trebuie sa plateasca operatorii economici
 

Ordinul nr. 60/2020: informatii principale
 

 

 

 

Date privind cantitatile de deseuri de ambalaje, deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), baterii si anvelope uzate gestionate de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare/valorificare/salubrizare
 

I. Calitatea operatorului economic care desfasoara activitatea de colectare/valorificare/salubrizare In tabelul 1 se va bifa calitatea operatorului economic care raporteaza cantitatile de deseuri gestionate in concordanta cu activitatea pe care o desfasoara, respectiv colector, valorificator sau salubritate.

II. Date privind cantitatile de deseuri de ambalaje gestionate de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare/valorificare/salubrizare

1. In coloana «Tip material» din tabelul 2 se inscrie denumirea materialului de deseu de ambalaj gestionat (de exemplu: sticla, plastic, hartie si carton, metal, lemn, aluminiu, PET). Materialele compozite se incadreaza in functie de materialul preponderent.

2. In coloana «Cantitatea de deseu de ambalaj gestionata (kg)» din tabelul 2 se inscriu cu cifre arabe, pe tip de material, in kilograme, cantitatile de deseuri de ambalaje gestionate de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare/valorificare/salubrizare responsabili, in perioada de raportare.

3. In coloana «Denumire operator economic autorizat pentru preluarea obligatiilor anuale de valorificare a deseurilor de ambalaje pentru care se gestioneaza aceasta cantitate» din tabelul 2 se inscrie denumirea operatorului economic autorizat pentru preluarea obligatiilor anuale de valorificare a deseurilor de ambalaje pentru care se gestioneaza deseurile de ambalaje raportate.

4. In coloana «C.U.I. operator economic autorizat pentru preluarea obligatiilor anuale de valorificare a deseurilor de ambalaje pentru care se gestioneaza aceasta cantitate» din tabelul 2 se inscrie codul unic de identificare al operatorului economic autorizat pentru preluarea obligatiilor anuale de valorificare a deseurilor de ambalaje pentru care se gestioneaza deseurile de ambalaje raportate.

III. Date privind cantitatile de anvelope gestionate de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare/valorificare/salubrizare

1. In coloana «Cantitatea de anvelope uzate gestionata (kg)» din tabelul 3 se inscrie cu cifre arabe, in kilograme, cantitatea de anvelope uzate gestionata de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare/valorificare/salubrizare responsabili, in perioada de raportare.

2. In coloana «Denumire operator economic autorizat pentru preluarea obligatiilor anuale de valorificare a deseurilor de ambalaje pentru care se gestioneaza aceasta cantitate» din tabelul 3 se inscrie denumirea operatorului economic autorizat pentru preluarea obligatiilor anuale de gestionare a anvelopelor uzate pentru care se gestioneaza anvelopele uzate raportate.

3. In coloana «C.U.I. operator economic autorizat pentru preluarea obligatiilor anuale de valorificare a deseurilor de ambalaje pentru care se gestioneaza aceasta cantitate» din tabelul 3 se inscrie codul unic de identificare al operatorului economic autorizat pentru preluarea obligatiilor anuale de gestionare a anvelopelor uzate pentru care se gestioneaza anvelopele uzate raportate.

IV. Date privind cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) gestionate de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare/valorificare/salubrizare

1. In coloana «Categorii EEE» din tabelul 4 se inscrie tipul de EEE gestionat (de exemplu: echipamente de transfer termic, ecrane, monitoare, lampi, echipamente de mari dimensiuni, echipamente de mici dimensiuni, echipamente informatice si de telecomunicatii de dimensiuni mici) in perioada de raportare.

2. In coloana «Cantitatea de deseuri de echipamente electrice si electronice gestionata (kg)» din tabelul 4 se inscriu cu cifre arabe, pe categorie de EEE, in kilograme, cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) gestionate de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare/valorificare/salubrizare responsabili in perioada de raportare.

3. In coloana «Denumire operator economic autorizat pentru preluarea obligatiilor anuale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) pentru care se gestioneaza aceasta cantitate» din tabelul 4 se inscrie denumirea operatorului economic autorizat pentru preluarea obligatiilor anuale de colectare a deseurilor echipamente electrice si electronice (DEEE) pentru care se gestioneaza deseurile de ambalaje raportate.

4. In coloana «C.U.I. operator economic autorizat pentru preluarea obligatiilor anuale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice pentru care se gestioneaza aceasta cantitate» din tabelul 4 se inscrie codul unic de identificare al operatorului economic autorizat pentru preluarea obligatiilor anuale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) pentru care se gestioneaza deseurile de ambalaje raportate.

V. Date privind cantitatile de deseuri de baterii si acumulatori portabili gestionate de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare/ valorificare/salubrizare

1. In coloana «Cantitatea de deseuri de baterii si acumulatori portabili gestionata (kg)» din tabelul 5 se inscriu cu cifre arabe, in kilograme, cantitatile de deseuri de baterii si acumulatori portabili gestionate de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare/valorificare/salubrizare responsabili, in perioada de raportare.

2. In coloana «Denumire operator economic autorizat pentru preluarea obligatiilor anuale de colectare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili pentru care se gestioneaza aceasta cantitate» din tabelul 5 se inscrie denumirea operatorului economic autorizat pentru preluarea obligatiilor anuale de colectare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili pentru care se gestioneaza deseurile de baterii si acumulatori portabili raportate.

3. In coloana «C.U.I. operator economic autorizat pentru preluarea obligatiilor anuale de colectare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili pentru care se gestioneaza aceasta cantitate» din tabelul 5 se inscrie codul unic de identificare al operatorului economic autorizat pentru preluarea obligatiilor anuale de colectare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili pentru care se gestioneaza deseurile de baterii si acumulatori portabili raportate."

7. In anexa nr. 2, la capitolul III punctul 4, dupa litera d) se introduce o noua litera, litera e), cu urmatorul cuprins:
"
e) cantitatile de deseuri de ambalaje, deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), baterii si anvelope uzate gestionate de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare/valorificare/salubrizare."

8. In anexa nr. 2, la capitolul III punctul 5, dupa litera k) se introduce o noua litera, litera l), cu urmatorul cuprins:
"
l) contributia de 2 lei/kg datorata de operatorii economici care desfasoara activitati de colectare/valorificare/salubrizare si raporteaza deseuri pentru contribuabilii prevazuti la lit. v) si y) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 196/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 105/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru diferenta dintre cantitatile de deseuri de ambalaje, deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), baterii, anvelope uzate, declarate ca fiind gestionate, si cantitatile de deseuri constatate de Administratia Fondului pentru Mediu."


de Miruna Petrache

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fond pentru mediuobligatiideclaratie mediu


Data aparitiei: 31 Ianuarie 2020

Votati articolul "Ordinul nr. 60/2020 aduce modificari privind obligatiile catre autoritatile de mediu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X