email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calendar fiscal AFM 2020. Ce taxe pentru mediu trebuie sa plateasca operatorii economici

Calendar fiscal AFM 2020. Ce taxe pentru mediu trebuie sa plateasca operatorii economici
afmtaxecontributii mediufondul pentru mediu

AFM (Administratia Fondului pentru Mediu) a postat calendarul fiscal pentru anul 2020, care cuprinde lista cu obligatiile fiscale, taxele si contributiile pentru fondul de mediu. Lista mai contine termenele limita pentru fiecare tip de obligatie in parte, contribuabilii vizati si baza legala.
 

Citeste si: Ordinul nr. 60/2020 aduce modificari privind obligatiile catre autoritatile de mediu


Ce taxe si contributii contine calendarul fiscal AFM pentru anul 2020
 

IANUARIE

Luni, 27 ianuarie

- 2% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor, obtinute de catre detinatorul deseurilor, persoana fizica sau juridica (sumele se retin la sursa de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor).

Sunt vizati operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. a)


- taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera, in cuantumul prevazut in anexa nr. 1 din OUG nr. 196/2005. Sunt vizati operatorii economici detinatori de surse stationare a caror utilizare afecteaza factorii de mediu.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. b)


- 30 lei/tona, contributia pentru economia circulara pentru deseurile municipale, deseuri din constructii si desfiintari, destinate a fi eliminate prin depozitare. Sunt vizati proprietarii sau, dupa caz, administratorii de depozite.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. c)


- cantitatile de ambalaje introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de ambalaje valorificate sau incinerate in instalatii de incinerare cu recuperare de energie si valorificate prin reciclare de catre operatorii economici responsabili in perioada de raportare;
- 2 lei/kg, pentru diferenta dintre cantitatile de deseuri de ambalaje corespunzatoare obiectivelor minime de valorificare sau incinerare in instalatii de incinerare cu recuperare de energie si de valorificare prin reciclare prevazute in anexa nr. 3 din OUG nr. 196/2005 si cantitatile de deseuri de ambalaje incredintate spre valorificare sau incinerare in instalatii de incinerare cu recuperare de energie si valorificate prin reciclare.

Aici sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala bunuri ambalate, care distribuie pentru prima data pe piata nationala ambalaje de desfacere, si de operatorii economici care inchiriaza, sub orice forma, cu titlu profesional, ambalaje.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. d)


- 2% din valoarea substantelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, introduse pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala substante clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. e)


- 2% din veniturile realizate din vanzarea masei lemnoase si/sau a materialelor lemnoase, cu exceptia lemnelor de foc, arborilor si arbustilor ornamentali, pomilor de Craciun, rachitei si puietilor. Este vizat administratorul, respectiv proprietarul padurii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. f)


- cantitatile de anvelope introduse pe piata nationala in luna similara a anului precedent si cantitatile de anvelope uzate gestionate;

2 lei/kg anvelopa, pentru diferenta dintre cantitatile de anvelope corespunzatoare obligatiilor anuale de gestionare prevazute in legislatia in vigoare si cantitatile efectiv gestionate.

Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala anvelope noi si/sau uzate destinate reutilizarii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. I)


- 3% din suma care se incaseaza anual pentru gestionarea fondurilor de vanatoare. Sunt vizati    gestionarii fondurilor de vanatoare.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. j)


- 50 lei/tona, in cazul neindeplinirii obiectivului anual de reducere cu procentul prevazut in anexa nr. 6 din OUG nr. 196/2005 a cantitatilor de deseuri eliminate prin depozitare din deseurile municipale, plata facandu-se pentru diferenta dintre cantitatea corespunzatoare obiectivului anual si cantitatea efectiv incredintata spre reciclare si alte forme de valorificare.

Sunt vizate unitatile administrativ-teritoriale sau, dupa caz, subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. p)


- ecotaxa, in valoare de 0,15 lei/bucata, aplicata tuturor pungilor de transport, cu exceptia celor fabricate din materialele care respecta cerintele SR EN 13432:2002 (ecotaxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare, iar valoarea acesteia se afiseaza vizibil la punctul de vanzare)    .

Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de ambalaje de desfacere.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. q)


- 0,3 lei/kg, aplicata o singura data cantitatilor de uleiuri, pe baza minerala, semisintetice, sintetice, cu sau fara adaosuri (taxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare).
Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de produse.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. s)


- cantitatile de ambalaje si anvelope, respectiv cantitatile de deseuri de ambalaje valorificate si cantitatile de anvelope uzate gestionate in numele clientilor pentru care au preluat obligatiile;

2 lei/kg, pentru diferenta dintre cantitatile de deseuri corespunzatoare obiectivelor anuale, stabilite de legislatia in vigoare, si cantitatile incredintate spre valorificare, respectiv gestionate in numele clientilor pentru care au preluat obligatiile.

Sunt vizati operatorii economici autorizati pentru preluarea obligatiilor anuale de valorificare a deseurilor de ambalaje, respectiv de gestionare a anvelopelor uzate.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. v)

 

- cantitatile raportate ca fiind gestionate pentru contribuabilii prevazuti la lit. v) si y) ale art. 9 alin. (1) din OUG nr. 196/2005, pentru fiecare categorie de deseuri - de ambalaje, de echipamente electrice si electronice (DEEE), de baterii si de anvelope uzate.

Sunt vizati operatorii economici care desfasoara activitati de colectare/valorificare/salubrizare si raporteaza deseuri pentru contribuabilii prevazuti la lit. v) si y).

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. v1)


- cantitatile de EEE introduse pe piata nationala pe categorii si cantitatile de deseuri de EEE colectate si incredintate unui operator economic colector sau valorificator, pe categorii. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala echipamente electrice si electronice.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. w)


- cantitatea de baterii si acumulatori portabili introdusa pe piata nationala pentru care exista obligatia de a declara si cantitatea de deseuri de baterii si acumulatori portabili pentru care exista obligatia de a declara si de a plati care a fost colectata de pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala baterii si acumulatori portabili.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. x)

 

FEBRUARIE

Marti, 25 februarie    


- 2% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor, obtinute de catre detinatorul deseurilor, persoana fizica sau juridica (sumele se retin la sursa de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor).
Sunt vizati operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. a)

 

- taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera, in cuantumul prevazut in anexa nr. 1 din OUG nr. 196/2005. Sunt vizati operatorii economici detinatori de surse stationare a caror utilizare afecteaza factorii de mediu.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. b)


- cantitatile de ambalaje introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de ambalaje valorificate sau incinerate in instalatii de incinerare cu recuperare de energie si valorificate prin reciclare de catre operatorii economici responsabili in perioada de raportare. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala bunuri ambalate, care distribuie pentru prima data pe piata nationala ambalaje de desfacere, si de operatorii economici care inchiriaza, sub orice forma, cu titlu profesional, ambalaje.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. d)

 

- 2% din valoarea substantelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, introduse pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala substante clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. e)


- 2% din veniturile realizate din vanzarea masei lemnoase si/sau a materialelor lemnoase, cu exceptia lemnelor de foc, arborilor si arbustilor ornamentali, pomilor de Craciun, rachitei si puietilor. Este vizat administratorul, respectiv proprietarul padurii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. f)


- cantitatile de anvelope introduse pe piata nationala in luna similara a anului precedent si cantitatile de anvelope uzate gestionate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala anvelope noi si/sau uzate destinate reutilizarii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. I)


- 0,3 lei/kg, aplicata o singura data cantitatilor de uleiuri, pe baza minerala, semisintetice, sintetice, cu sau fara adaosuri (taxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare). Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de produse.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. s)


- cantitatile de echipamente electrice si electronice introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala echipamente electrice si electronice.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. w)

 

- cantitatea de baterii si acumulatori portabili introdusa pe piata nationala pentru care exista obligatia de a declara si cantitatea de deseuri de baterii si acumulatori portabili pentru care exista obligatia de a declara si de a plati care a fost colectata de pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala baterii si acumulatori portabili.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. x)
 


MARTIE
               
Miercuri, 25 martie

- 2% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor, obtinute de catre detinatorul deseurilor, persoana fizica sau juridica (sumele se retin la sursa de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor).

Sunt vizati operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. a)


- taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera, in cuantumul prevazut in anexa nr. 1 din OUG nr. 196/2005. Sunt vizati operatorii economici detinatori de surse stationare a caror utilizare afecteaza factorii de mediu.
Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. b)


- cantitatile de ambalaje introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de ambalaje valorificate sau incinerate in instalatii de incinerare cu recuperare de energie si valorificate prin reciclare de catre operatorii economici responsabili in perioada de raportare. Sunt vizat operatorii economici care introduc pe piata nationala bunuri ambalate, care distribuie pentru prima data pe piata nationala ambalaje de desfacere, si de operatorii economici care inchiriaza, sub orice forma, cu titlu profesional, ambalaje.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. d)


- 2% din valoarea substantelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, introduse pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala substante clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu.
Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. e)


- 2% din veniturile realizate din vanzarea masei lemnoase si/sau a materialelor lemnoase, cu exceptia lemnelor de foc, arborilor si arbustilor ornamentali, pomilor de Craciun, rachitei si puietilor. Este vizat administratorul, respectiv proprietarul padurii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. f)


- cantitatile de anvelope introduse pe piata nationala in luna similara a anului precedent si cantitatile de anvelope uzate gestionate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala anvelope noi si/sau uzate destinate reutilizarii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. I)


- 0,3 lei/kg, aplicata o singura data cantitatilor de uleiuri, pe baza minerala, semisintetice, sintetice, cu sau fara adaosuri (taxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare). Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de produse.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. s)


- cantitatile de echipamente electrice si electronice introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala echipamente electrice si electronice.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. w)


- cantitatea de baterii si acumulatori portabili introdusa pe piata nationala pentru care exista obligatia de a declara si cantitatea de deseuri de baterii si acumulatori portabili pentru care exista obligatia de a declara si de a plati care a fost colectata de pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala baterii si acumulatori portabili.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. x)



APRILIE
               
Luni, 27 aprilie


- 2% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor, obtinute de catre detinatorul deseurilor, persoana fizica sau juridica (sumele se retin la sursa de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor).

Sunt vizati operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. a)


- taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera, in cuantumul prevazut in anexa nr. 1 din OUG nr. 196/2005. Sunt vizati operatorii economici detinatori de surse stationare a caror utilizare afecteaza factorii de mediu.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. b)


- 80 lei/tona, contributia pentru economia circulara pentru deseurile municipale, deseuri din constructii si desfiintari, destinate a fi eliminate prin depozitare. Sunt vizati proprietarii sau, dupa caz, administratorii de depozite.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. c)


- cantitatile de ambalaje introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de ambalaje valorificate sau incinerate in instalatii de incinerare cu recuperare de energie si valorificate prin reciclare de catre operatorii economici responsabili in perioada de raportare. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala bunuri ambalate, care distribuie pentru prima data pe piata nationala ambalaje de desfacere, si de operatorii economici care inchiriaza, sub orice forma, cu titlu profesional, ambalaje.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. d)

 

- 2% din valoarea substantelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, introduse pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala substante clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu    .

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. e)


- 2% din veniturile realizate din vanzarea masei lemnoase si/sau a materialelor lemnoase, cu exceptia lemnelor de foc, arborilor si arbustilor ornamentali, pomilor de Craciun, rachitei si puietilor. Este vizat administratorul, respectiv proprietarul padurii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. f)


- cantitatile de anvelope introduse pe piata nationala in luna similara a anului precedent si cantitatile de anvelope uzate gestionate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala anvelope noi si/sau uzate destinate reutilizarii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. I)


- ecotaxa, in valoare de 0,15 lei/bucata, aplicata tuturor pungilor de transport, cu exceptia celor fabricate din materialele care respecta cerintele SR EN 13432:2002 (ecotaxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare, iar valoarea acesteia se afiseaza vizibil la punctul de vanzare). Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de ambalaje de desfacere.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. q)


- 0,3 lei/kg, aplicata o singura data cantitatilor de uleiuri, pe baza minerala, semisintetice, sintetice, cu sau fara adaosuri (taxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare). Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de produse.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. s)


- cantitatile de echipamente electrice si electronice introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala echipamente electrice si electronice.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. w)


- cantitatea de baterii si acumulatori portabili introdusa pe piata nationala pentru care exista obligatia de a declara si cantitatea de deseuri de baterii si acumulatori portabili pentru care exista obligatia de a declara si de a plati care a fost colectata de pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala baterii si acumulatori portabili.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. x)

 

MAI


Luni, 25 mai
               
- 2% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor, obtinute de catre detinatorul deseurilor, persoana fizica sau juridica (sumele se retin la sursa de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor). Sunt vizati    operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. a)


- taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera, in cuantumul prevazut in anexa nr. 1 din OUG nr. 196/2005. Sunt vizati operatorii economici detinatori de surse stationare a caror utilizare afecteaza factorii de mediu.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. b)

 

- cantitatile de ambalaje introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de ambalaje valorificate sau incinerate in instalatii de incinerare cu recuperare de energie si valorificate prin reciclare de catre operatorii economici responsabili in perioada de raportare. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala bunuri ambalate, care distribuie pentru prima data pe piata nationala ambalaje de desfacere, si de operatorii economici care inchiriaza, sub orice forma, cu titlu profesional, ambalaje.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. d)


- 2% din valoarea substantelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, introduse pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala substante clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. e)


- 2% din veniturile realizate din vanzarea masei lemnoase si/sau a materialelor lemnoase, cu exceptia lemnelor de foc, arborilor si arbustilor ornamentali, pomilor de Craciun, rachitei si puietilor. Este vizat administratorul, respectiv proprietarul padurii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. f)


- cantitatile de anvelope introduse pe piata nationala in luna similara a anului precedent si cantitatile de anvelope uzate gestionate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala anvelope noi si/sau uzate destinate reutilizarii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. I)


- 0,3 lei/kg, aplicata o singura data cantitatilor de uleiuri, pe baza minerala, semisintetice, sintetice, cu sau fara adaosuri (taxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare). Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de produse.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. s)


- cantitatile de echipamente electrice si electronice introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala echipamente electrice si electronice.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. w)


- cantitatea de baterii si acumulatori portabili introdusa pe piata nationala pentru care exista obligatia de a declara si cantitatea de deseuri de baterii si acumulatori portabili pentru care exista obligatia de a declara si de a plati care a fost colectata de pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala baterii si acumulatori portabili.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. x)


 IUNIE              

Joi, 25 iunie


- 2% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor, obtinute de catre detinatorul deseurilor, persoana fizica sau juridica (sumele se retin la sursa de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor).

Sunt vizati peratorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. a)

 

- taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera, in cuantumul prevazut in anexa nr. 1 din OUG nr. 196/2005. Sunt vizati operatorii economici detinatori de surse stationare a caror utilizare afecteaza factorii de mediu.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. b)


- cantitatile de ambalaje introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de ambalaje valorificate sau incinerate in instalatii de incinerare cu recuperare de energie si valorificate prin reciclare de catre operatorii economici responsabili in perioada de raportare. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala bunuri ambalate, care distribuie pentru prima data pe piata nationala ambalaje de desfacere, si de operatorii economici care inchiriaza, sub orice forma, cu titlu profesional, ambalaje.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. d)


- 2% din valoarea substantelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, introduse pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala substante clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu    .

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. e)


- 2% din veniturile realizate din vanzarea masei lemnoase si/sau a materialelor lemnoase, cu exceptia lemnelor de foc, arborilor si arbustilor ornamentali, pomilor de Craciun, rachitei si puietilor. Este vizat administratorul, respectiv proprietarul padurii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. f)
 

- cantitatile de anvelope introduse pe piata nationala in luna similara a anului precedent si cantitatile de anvelope uzate gestionate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala anvelope noi si/sau uzate destinate reutilizarii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. I)


- 0,3 lei/kg, aplicata o singura data cantitatilor de uleiuri, pe baza minerala, semisintetice, sintetice, cu sau fara adaosuri (taxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare). Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de produse.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. s)


- cantitatile de echipamente electrice si electronice introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala echipamente electrice si electronice.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. w)


- cantitatea de baterii si acumulatori portabili introdusa pe piata nationala pentru care exista obligatia de a declara si cantitatea de deseuri de baterii si acumulatori portabili pentru care exista obligatia de a declara si de a plati care a fost colectata de pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala baterii si acumulatori portabili.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. x)

 

IULIE
               
Luni, 27 iulie


- 2% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor, obtinute de catre detinatorul deseurilor, persoana fizica sau juridica (sumele se retin la sursa de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor).

Sunt vizati operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor.

Baza legala:  OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. a)


- taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera, in cuantumul prevazut in anexa nr. 1 din OUG nr. 196/2005. Sunt vizati operatorii economici detinatori de surse stationare a caror utilizare afecteaza factorii de mediu.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. b)


- 80 lei/tona, contributia pentru economia circulara pentru deseurile municipale, deseuri din constructii si desfiintari, destinate a fi eliminate prin depozitare. Sunt vizati proprietarii sau, dupa caz, administratorii de depozite.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. c)


- cantitatile de ambalaje introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de ambalaje valorificate sau incinerate in instalatii de incinerare cu recuperare de energie si valorificate prin reciclare de catre operatorii economici responsabili in perioada de raportare. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala bunuri ambalate, care distribuie pentru prima data pe piata nationala ambalaje de desfacere, si de operatorii economici care inchiriaza, sub orice forma, cu titlu profesional, ambalaje.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. d)


- 2% din valoarea substantelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, introduse pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala substante clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu    .

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. e)
 

- 2% din veniturile realizate din vanzarea masei lemnoase si/sau a materialelor lemnoase, cu exceptia lemnelor de foc, arborilor si arbustilor ornamentali, pomilor de Craciun, rachitei si puietilor. Este vizat administratorul, respectiv proprietarul padurii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. f)


- cantitatile de anvelope introduse pe piata nationala in luna similara a anului precedent si cantitatile de anvelope uzate gestionate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala anvelope noi si/sau uzate destinate reutilizarii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. I)


- ecotaxa, in valoare de 0,15 lei/bucata, aplicata tuturor pungilor de transport, cu exceptia celor fabricate din materialele care respecta cerintele SR EN 13432:2002 (ecotaxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare, iar valoarea acesteia se afiseaza vizibil la punctul de vanzare). Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de ambalaje de desfacere.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. q)


- 0,3 lei/kg, aplicata o singura data cantitatilor de uleiuri, pe baza minerala, semisintetice, sintetice, cu sau fara adaosuri (taxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare). Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de produse.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. s)


- cantitatile de ambalaje si anvelope, respectiv cantitatile de deseuri de ambalaje valorificate si cantitatile de anvelope uzate gestionate in numele clientilor pentru care au preluat obligatiile. Sunt vizati operatorii economici autorizati pentru preluarea obligatiilor anuale de valorificare a deseurilor de ambalaje, respectiv de gestionare a anvelopelor uzate.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. v)


- cantitatile raportate ca fiind gestionate pentru contribuabilii prevazuti la lit. v) si y) ale art. 9 alin. (1) din OUG nr. 196/2005, pentru fiecare categorie de deseuri - de ambalaje, de echipamente electrice si electronice (DEEE), de baterii si de anvelope uzate. Sunt vizati operatorii economici care desfasoara activitati de colectare/valorificare/salubrizare si raporteaza deseuri pentru contribuabilii prevazuti la lit. v) si y).

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. v1)


- cantitatile de echipamente electrice si electronice introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala echipamente electrice si electronice.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. w)


- cantitatea de baterii si acumulatori portabili introdusa pe piata nationala pentru care exista obligatia de a declara si cantitatea de deseuri de baterii si acumulatori portabili pentru care exista obligatia de a declara si de a plati care a fost colectata de pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala baterii si acumulatori portabili.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. x)


- cantitatile de echipamente electrice si electronice, respectiv baterii si acumulatori portabili introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate, respectiv cantitatile de deseuri de baterii si acumulatori portabili colectate in numele clientilor pentru care au preluat obligatiile. Sunt vizati operatorii economici autorizati pentru preluarea obligatiilor anuale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si operatorii economici autorizati pentru preluarea obligatiilor anuale de colectare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. y)


AUGUST
               
Marti, 25 august

- 2% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor, obtinute de catre detinatorul deseurilor, persoana fizica sau juridica (sumele se retin la sursa de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor).

Sunt vizati operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. a)


- taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera, in cuantumul prevazut in anexa nr. 1 din OUG nr. 196/2005. Sunt vizati operatorii economici detinatori de surse stationare a caror utilizare afecteaza factorii de mediu.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. b)


- cantitatile de ambalaje introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de ambalaje valorificate sau incinerate in instalatii de incinerare cu recuperare de energie si valorificate prin reciclare de catre operatorii economici responsabili in perioada de raportare. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala bunuri ambalate, care distribuie pentru prima data pe piata nationala ambalaje de desfacere, si de operatorii economici care inchiriaza, sub orice forma, cu titlu profesional, ambalaje.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. d)


- 2% din valoarea substantelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, introduse pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala substante clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu    .

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. e)


- 2% din veniturile realizate din vanzarea masei lemnoase si/sau a materialelor lemnoase, cu exceptia lemnelor de foc, arborilor si arbustilor ornamentali, pomilor de Craciun, rachitei si puietilor. Este vizat administratorul, respectiv proprietarul padurii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. f)


- cantitatile de anvelope introduse pe piata nationala in luna similara a anului precedent si cantitatile de anvelope uzate gestionate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala anvelope noi si/sau uzate destinate reutilizarii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. I)


- 0,3 lei/kg, aplicata o singura data cantitatilor de uleiuri, pe baza minerala, semisintetice, sintetice, cu sau fara adaosuri (taxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare). Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de produse.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. s)


- cantitatea de baterii si acumulatori portabili introdusa pe piata nationala pentru care exista obligatia de a declara si cantitatea de deseuri de baterii si acumulatori portabili pentru care exista obligatia de a declara si de a plati care a fost colectata de pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala baterii si acumulatori portabili.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. x)


- cantitatile de echipamente electrice si electronice, respectiv baterii si acumulatori portabili introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate, respectiv cantitatile de deseuri de baterii si acumulatori portabili colectate in numele clientilor pentru care au preluat obligatiile. Sunt vizati operatorii economici autorizati pentru preluarea obligatiilor anuale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si operatorii economici autorizati pentru preluarea obligatiilor anuale de colectare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. y)


               
SEPTEMBRIE

Vineri, 25 septembrie

- 2% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor, obtinute de catre detinatorul deseurilor, persoana fizica sau juridica (sumele se retin la sursa de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor). Sunt vizati    operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. a)


- taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera, in cuantumul prevazut in anexa nr. 1 din OUG nr. 196/2005. Sunt vizati operatorii economici detinatori de surse stationare a caror utilizare afecteaza factorii de mediu.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. b)


- cantitatile de ambalaje introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de ambalaje valorificate sau incinerate in instalatii de incinerare cu recuperare de energie si valorificate prin reciclare de catre operatorii economici responsabili in perioada de raportare. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala bunuri ambalate, care distribuie pentru prima data pe piata nationala ambalaje de desfacere, si de operatorii economici care inchiriaza, sub orice forma, cu titlu profesional, ambalaje.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. d)


- 2% din valoarea substantelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, introduse pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala substante clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu    .

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. e).


- 2% din veniturile realizate din vanzarea masei lemnoase si/sau a materialelor lemnoase, cu exceptia lemnelor de foc, arborilor si arbustilor ornamentali, pomilor de Craciun, rachitei si puietilor. Este vizat administratorul, respectiv proprietarul padurii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. f)


- cantitatile de anvelope introduse pe piata nationala in luna similara a anului precedent si cantitatile de anvelope uzate gestionate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala anvelope noi si/sau uzate destinate reutilizarii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. I)


- 0,3 lei/kg, aplicata o singura data cantitatilor de uleiuri, pe baza minerala, semisintetice, sintetice, cu sau fara adaosuri (taxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare). Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de produse.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. s)


- cantitatea de baterii si acumulatori portabili introdusa pe piata nationala pentru care exista obligatia de a declara si cantitatea de deseuri de baterii si acumulatori portabili pentru care exista obligatia de a declara si de a plati care a fost colectata de pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala baterii si acumulatori portabili.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. x)


- cantitatile de echipamente electrice si electronice, respectiv baterii si acumulatori portabili introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate, respectiv cantitatile de deseuri de baterii si acumulatori portabili colectate in numele clientilor pentru care au preluat obligatiile. Sunt vizati operatorii economici autorizati pentru preluarea obligatiilor anuale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si operatorii economici autorizati pentru preluarea obligatiilor anuale de colectare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. y)

 
OCTOMBRIE
              
Luni, 26 octombrie

- 2% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor, obtinute de catre detinatorul deseurilor, persoana fizica sau juridica (sumele se retin la sursa de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor). Sunt vizati    operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. a)


- taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera, in cuantumul prevazut in anexa nr. 1 din OUG nr. 196/2005. Sunt vizati operatorii economici detinatori de surse stationare a caror utilizare afecteaza factorii de mediu.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. b)


- 80 lei/tona, contributia pentru economia circulara pentru deseurile municipale, deseuri din constructii si desfiintari, destinate a fi eliminate prin depozitare. Sunt vizati proprietarii sau, dupa caz, administratorii de depozite.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. c)


- cantitatile de ambalaje introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de ambalaje valorificate sau incinerate in instalatii de incinerare cu recuperare de energie si valorificate prin reciclare de catre operatorii economici responsabili in perioada de raportare. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala bunuri ambalate, care distribuie pentru prima data pe piata nationala ambalaje de desfacere, si de operatorii economici care inchiriaza, sub orice forma, cu titlu profesional, ambalaje.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. d)


- 2% din valoarea substantelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, introduse pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala substante clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu    .

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. e)


- 2% din veniturile realizate din vanzarea masei lemnoase si/sau a materialelor lemnoase, cu exceptia lemnelor de foc, arborilor si arbustilor ornamentali, pomilor de Craciun, rachitei si puietilor. Este vizat administratorul, respectiv proprietarul padurii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. f)


- cantitatile de anvelope introduse pe piata nationala in luna similara a anului precedent si cantitatile de anvelope uzate gestionate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala anvelope noi si/sau uzate destinate reutilizarii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. I)


- ecotaxa, in valoare de 0,15 lei/bucata, aplicata tuturor pungilor de transport, cu exceptia celor fabricate din materialele care respecta cerintele SR EN 13432:2002 (ecotaxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare, iar valoarea acesteia se afiseaza vizibil la punctul de vanzare). Sunt vizati    operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de ambalaje de desfacere.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. q)


- 0,3 lei/kg, aplicata o singura data cantitatilor de uleiuri, pe baza minerala, semisintetice, sintetice, cu sau fara adaosuri (taxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare). Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de produse.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. s)


- cantitatile de echipamente electrice si electronice introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala echipamente electrice si electronice.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. w)


- cantitatea de baterii si acumulatori portabili introdusa pe piata nationala pentru care exista obligatia de a declara si cantitatea de deseuri de baterii si acumulatori portabili pentru care exista obligatia de a declara si de a plati care a fost colectata de pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala baterii si acumulatori portabili.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. x)


NOIEMBRIE
               
Miercuri,25 noiembrie

2% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor, obtinute de catre detinatorul deseurilor, persoana fizica sau juridica (sumele se retin la sursa de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor). Sunt vizati    operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. a)


- taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera, in cuantumul prevazut in anexa nr. 1 din OUG nr. 196/2005. Sunt vizati operatorii economici detinatori de surse stationare a caror utilizare afecteaza factorii de mediu.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. b)


- cantitatile de ambalaje introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de ambalaje valorificate sau incinerate in instalatii de incinerare cu recuperare de energie si valorificate prin reciclare de catre operatorii economici responsabili in perioada de raportare. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala bunuri ambalate, care distribuie pentru prima data pe piata nationala ambalaje de desfacere, si de operatorii economici care inchiriaza, sub orice forma, cu titlu profesional, ambalaje.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. d)


- 2% din valoarea substantelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, introduse pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala substante clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu    .

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. e)


- 2% din veniturile realizate din vanzarea masei lemnoase si/sau a materialelor lemnoase, cu exceptia lemnelor de foc, arborilor si arbustilor ornamentali, pomilor de Craciun, rachitei si puietilor. Este vizat administratorul, respectiv proprietarul padurii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. f)


- cantitatile de anvelope introduse pe piata nationala in luna similara a anului precedent si cantitatile de anvelope uzate gestionate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala anvelope noi si/sau uzate destinate reutilizarii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. i)


- 0,3 lei/kg, aplicata o singura data cantitatilor de uleiuri, pe baza minerala, semisintetice, sintetice, cu sau fara adaosuri (taxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare). Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de produse.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. s)


- cantitatile de echipamente electrice si electronice introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala echipamente electrice si electronice.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. w)


- cantitatea de baterii si acumulatori portabili introdusa pe piata nationala pentru care exista obligatia de a declara si cantitatea de deseuri de baterii si acumulatori portabili pentru care exista obligatia de a declara si de a plati care a fost colectata de pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala baterii si acumulatori portabili.
Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. x)


DECEMBRIE
               
Luni, 21 decembrie

- 2% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor, obtinute de catre detinatorul deseurilor, persoana fizica sau juridica (sumele se retin la sursa de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor).
Sunt vizati operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. a)

- taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera, in cuantumul prevazut in anexa nr. 1 din OUG nr. 196/2005. Sunt vizati operatorii economici detinatori de surse stationare a caror utilizare afecteaza factorii de mediu.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. b)


- cantitatile de ambalaje introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de ambalaje valorificate sau incinerate in instalatii de incinerare cu recuperare de energie si valorificate prin reciclare de catre operatorii economici responsabili in perioada de raportare. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala bunuri ambalate, care distribuie pentru prima data pe piata nationala ambalaje de desfacere, si de operatorii economici care inchiriaza, sub orice forma, cu titlu profesional, ambalaje>

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. d)


- 2% din valoarea substantelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, introduse pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala substante clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu    .

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. e)


- 2% din veniturile realizate din vanzarea masei lemnoase si/sau a materialelor lemnoase, cu exceptia lemnelor de foc, arborilor si arbustilor ornamentali, pomilor de Craciun, rachitei si puietilor. Este vizat administratorul, respectiv proprietarul padurii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. f)


- cantitatile de anvelope introduse pe piata nationala in luna similara a anului precedent si cantitatile de anvelope uzate gestionate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala anvelope noi si/sau uzate destinate reutilizarii.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. I)


- 0,3 lei/kg, aplicata o singura data cantitatilor de uleiuri, pe baza minerala, semisintetice, sintetice, cu sau fara adaosuri (taxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare). Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de produse.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. s)


- cantitatile de echipamente electrice si electronice introduse pe piata nationala si cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala echipamente electrice si electronice.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. w)


- cantitatea de baterii si acumulatori portabili introdusa pe piata nationala pentru care exista obligatia de a declara si cantitatea de deseuri de baterii si acumulatori portabili pentru care exista obligatia de a declara si de a plati care a fost colectata de pe piata nationala. Sunt vizati operatorii economici care introduc pe piata nationala baterii si acumulatori portabili.

Baza legala: OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. x)


 

Sursa: AFM

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


Evitati o amenda de pana la 5.000 de lei!
Folositi cel mai bun ghid de inventariere a patrimoniului, conform Codului fiscal!

 In Manualul de Inventariere gasiti:

  •     noile proceduri de inventariere, pas cu pas
  •     setul complet de documente pe care trebuie sa le intocmiti
  •     exemple de inventariere pentru productie, agricultura, turism, constructii etc.
  •     modul in care se realizeaza procedura de inventariere in SAGA
  •     modul in care se face inventarierea pentru situatiile financiare interimare.
...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
afmtaxecontributii mediufondul pentru mediu


Data aparitiei: 22 Ianuarie 2020
Ultima actualizare: 20 Mai 2020

Votati articolul "Calendar fiscal AFM 2020. Ce taxe pentru mediu trebuie sa plateasca operatorii economici":
Rating:

Nota: 4.1 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X