email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cronica saptamanii 12-16 mai

CRONICA SAPTAMANII 12-16 MAI 

Inregistrarea in contabilitate a operatiunilor privind stocurile in conditiile folosirii inventarului permanent si a inventarului intermitent

Potrivit Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.752/2005, entitatile pot organiza contabilitatea stocurilor prin folosirea inventarului permanent sau a inventarului intermitent.

Inventarul permanent consta in inregistrarea in contabilitate a tuturor operatiunilor de intrare si iesire, ceea ce permite stabilirea si cunoasterea in orice moment a stocurilor, atat cantitativ cat si valoric.

Inventarul intermitent consta in stabilirea iesirilor si inregistrarea lor in contabilitate pe baza inventarierii stocurilor la sfarsitul perioadei. In acest caz, iesirile se determina ca diferenta intre valoarea stocului initial plus valoarea intrarilor si valoarea stocului final, determinat pe baza inventarierii...

Pentru mai multe detalii  apasati aici

Evaluarea si contabilizarea provizioanelor

Provizioanele trebuie sa fie strict corelate cu riscurile si cheltuielile estimate. Valoarea recunoscuta ca provizion trebuie sa constituie cea mai buna estimare la data bilantului a costurilor necesare stingerii obligatiei curente.

Conturile de provizioane se gasesc la grupa 15 „Provizioane”. Contabilitatea provizioanelor se tine pe feluri, in functie de natura, scopul sau obiectul pentru care au fost constituite. Astfel, cheltuielile cu provizioanele si veniturile din reluarea provizioanelor se evidentiaza distinct, in functie de natura acestora.

Nu uitati ca provizionul trebuie utilizat numai pentru scopul pentru care a fost initial
recunoscut...

Pentru mai multe detalii  apasati aici

Reflectarea in contabilitate a operatiunilor generate de sistemul francizei

Operatiunile in franciza sunt reglementate de Ordonanta Guvernului nr. 52/1997 privind regimul juridic al francizei, republicata, conform prevederilor Legii nr. 79/1998.

Codul fiscal preia definirea francizei din Ordonanta nr. 52/1998, republicata, si precizeaza ca pentru folosirea sau dreptul de folosinta a francizei trebuie achitata o suma platibila in bani sau in natura, numita redeventa. 

O afacere constituita in sistem-franciza implica din partea persoanei fizice sau juridice devenite francizat, achitarea a 3 categorii principale de taxe:

  • taxa initiala de franciza („franchise fee”) care permite francizatului sa beneficieze de toate avantajele oferite de francizor si reteaua de franciza. Taxa initiala de franciza se achita o singura data, la intrarea in sistemul de franciza si se prezinta de regula, sub forma unei taxe in forma fixa, ce poate varia intre cateva mii si cateva sute de mii de dolari...

Pentru mai multe detalii  apasati aici

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>


Data aparitiei: 15 Mai 2008

Votati articolul "Cronica saptamanii 12-16 mai":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X