email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analiza si monitorizarea datelor tahografului: gestionati-va timpul de conducere si monitorizati-va flota

Analiza si monitorizarea datelor tahografului: gestionati-va timpul de conducere si monitorizati-va flota
tahografsoft tahografverificare online tahograf

Pastrarea evidentei timpului de conducere pentru fiecare sofer din cadrul flotei, reprezinta o obligativitate reglementata prin lege. Acest lucru este necesar nu doar pentru calcularea salariului la fiecare sfarsit de luna, ci și pentru a fi intotdeauna la curent cu reglementarile in vigoare ale fiecarui stat european si pentru a pastra o disciplina a soferilor, pentru mentinerea sigurantei rutiere. Pentru ca toate aceste lucruri sa fie posibile, este necesar un software avansat pentru analiza inregistrarilor tahografelor si cardurilor soferilor.

Gestionarea simplificata a datelor tahografului 

Tahograful digital este obligatoriu in Uniunea Europeana pentru toate vehiculele de marfa, ce dispun de o capacitate de peste 3,5 tone. Alaturi de cardul soferului, tahograful digital inregistreaza timpul de condus al soferilor, distanta parcursa, viteza, pozitia soferilor, identitatea acestora, activitatea prestata, informatii tehnice despre tahograf, precum si incalcarile soferilor. Toate aceste informatii trebuie descarcate frecvent, pentru a putea fi analizate si monitorizate de catre managerii flotelor, cat si pentru a fi puse la dispozitia autoritatilor ori de cate ori sunt solicitate. 

Prin intermediul software-ului Tachoscan Web oferit de inelo.com, managerii flotelor de camioane sau autocare, vor putea accesa toate informatiile inregistrate pe tahografe, in timp real, oricand si de oriunde. 

Oferind acces la datele tahografului in timp real, platforma web va permite managerilor de flote sa se asigure ca iau deciziile potrivite pentru cresterea productivitatii intregii flote. Controlul timpului de lucru al fiecarui sofer si calcularea corecta a salariului la finalul lunii, vor putea fi realizate mult mai usor si mai rapid. 

Tachoscan Web opereaza in conformitate cu toate reglementarile in vigoare, din fiecare stat european, prezinta rapoarte si analize detaliate privind timpii de odihna, de deplasare, distantele sau viteza vehiculului, rapoarte privind incalcarile soferilor, precum si informatii cu privire la datele tehnice ale tahografelor si necesitatea efectuarii inspectiilor la timp. 

Descarcarea informatiilor de la distanta 

Avand posibilitatea descarcarii de la distanta a tuturor informatiilor inregistrare in tahografe, managerii flotelor vor avea la dispozitie in orice moment, toate datele necesare rapoartelor de analiza. 

Software-ul va creste productivitatea soferilor, fiindca descarcarea datelor inregistrare pe tahograf va putea fi efectuata de la distanta. Acest lucru va duce la economii de timp, dar si costuri privind combustibilul. 

Monitorizarea soferilor

Prin monitorizarea soferilor in timp real, managerul flotei va putea cu usurinta sa se asigure ca angajatii respecta reglementarile europene in vigoare. De asemenea, vizualizand cu usurinta activitatea fiecarui sofer, il va putea incuraja pe acesta sa se odihneasca si sa respecte timpii legali de condus, pentru mentinerea sigurantei rutiere. Nu putine sunt accidentele provocate de soferii de camioane, care, din anumite motive, nu respecta orele de odihna si de condus si se urca obositi la volan. 

Beneficiile unui tahograf si software digital 

Inainte de aparitia tahografelor, soferii isi tineau evidenta timpului inregistrand manual timpul de lucru. De cele mai multe ori, acesta era inregistrat eronat si cu date lipsa. Odata cu aparitia tahografului digital, schimbarea este in mod cert benefica atat pentru soferi, cat si pentru managerii de flote. 

Tahograful digital inregistreaza toate informatiile referitoare la sofer, informatii precum numele soferului, activitate, orele de condus, distanta parcursa, locatia de plecare si destinatia sau orele de odihna. Toate aceste informatii stocate vor putea fi accesate de la distanta, de catre managerii de flote sau autoritatile fiecarui stat, prin intermediul unei platforme web. 

Aceasta platforma va gestiona datele inregistrate, ajutand la cresterea productivitatii soferilor, la o mai buna supraveghere a tuturor informatiilor, la reducerea sarcinilor administrative privind documentarea informatiilor tahografului, analiza incalcarilor soferilor, precum si calcularea corecta a salariilor, tinand cont de zilele lucrate, zilele libere, sarbatorile legale sau orele suplimentare. Pentru mai multe informatii despre monitorizarea si contabilitatea timpului de lucru al soferilor, puteti vizita si autoexpert.ro

Cu ajutorul software-ului de analiza si monitorizare a datelor tahografului, managerul flotei va putea gestiona cu usurinta si monitoriza mai indeaproape timpul de conducere si activitatea fiecarui sofer, in timp real. 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tahografsoft tahografverificare online tahograf


Data aparitiei: 15 Martie 2022

Votati articolul "Analiza si monitorizarea datelor tahografului: gestionati-va timpul de conducere si monitorizati-va flota":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X