email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SAF-T: Cum procedam in cazul semnalarii unor erori la validare

SAF-T: Cum procedam in cazul semnalarii unor erori la validare
completare saf-terori validarevalidator soft j

In cazul unei erori aparute in etapa de validare, programul Validator Soft J va genera mesajul de mai jos. In aceasta situatie, fisierul XML are o eroare la generare si nu poate fi prelucrat pentru a fi transmis catre A.N.A.F..

Utilizatorul trebuie sa verifice cauza erorii prin analiza documentului generat de programul Validator, fisierul cu extensia .xml.err.txt.

Odata identificata eroarea sau erorile, daca sunt mai multe, se corecteaza cauza erorii de catre utilizator si se genereaza un nou fisier XML.

Cu fisierul nou obtinut se reiau pasii prezentati mai sus pentru validarea si generarea Declaratiei Informative D406, incepand cu Pasul 1.

In lucrarea SAF-T. Ghid de raportare corecta, fiecare sectiune si subsectiune a D406 este comentata si analizata in detaliu, astfel incat sa o completati fara erori, sa evitati amenzile contraventionale, sa scapati de amenintarea ca firma dvs. sa ridice semne de intrebare si sa atraga inspectii fiscale imediate.

SAF-T: 3 probleme si solutii

In continuare sunt prezentate trei situatii in care verificarea a generat un mesaj de eroare, impreuna cu modul in care pot fi corectate:

Cazul 1 in care se primeste mesajul de eroare „F: Header (1) sectiune Company (1) sectiune Address (1) sectiune PostalCode (1) eroare structura: elementul 'City' ar fi trebuit sa apara de minimum 1 ori, dar apare efectiv de 0 ori”. 

Aceasta eroare semnalizeaza ca statusul unui camp este obligatoriu, dar acesta lipseste din fisierul XML generat. Pentru corectarea acestei erori, in programul sistemului de contabilitate sau ERP de extragere a fisierului XML se va configura ca elementul ”City” sa fie obligatoriu completat cu informatia necesara.

Valoarea „(1)” din cadrul parantezelor specifica numarul repetarii nodului in fisierul XML unde a aparut eroarea.

Cazul 2, in care se primeste mesajul de eroare „E: Header (1) sectiune DefaultCurrencyCode (1) eroare atribut: valoarea 'LEU' nu se afla in lista”.

Aceasta eroare semnalizeaza ca valoarea inregistrata in campul precizat nu este o valoare acceptata, nu exista in nomenclatoarele predefinite.

Pentru corectarea acestei erori, in programul sistemului de contabilitate sau ERP de extragere a fisierului XML se va configura sa se utilizeze doar elementele din cadrul nomenclatoarelor comunicate.

Cazul 3 in care se primeste mesajul de eroare „F: MasterFiles (1) sectiune Products (1) sectiune Product (1) sectiune ProductCode (1) eroare: Eroare fatala de parsare: 'org.xml.sax.SAXParseException; systemId: file:///C:/SAF-T/SAFT.xml; lineNumber: 118; columnNumber: 5; The end-tag for element type „n1:ProductCode” must end with a '>' delimiter.”

Aceasta eroare semnalizeaza ca unul din tag-urile din cadrul fisierului XML nu este inchis.

Pentru corectarea acestei erori, in programul sistemului de contabilitate sau ERP de extragere a fisierului XML se va corecta cu elementele care lipsesc.

Foto: pixabay.com


de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
completare saf-terori validarevalidator soft j


Data aparitiei: 19 Iunie 2023
Ultima actualizare: 20 Iunie 2023

Votati articolul "SAF-T: Cum procedam in cazul semnalarii unor erori la validare":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X