Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Planul de conturi general 2025"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Planul de conturi general 2025
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Altele

Traian Basescu: s-ar putea sa amanam trecerea la moneda euro

Data actualizarii: 15 Decembrie 2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
adoptare euromoneda nationale

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu acordat Financial Times ca Romania va reanaliza, in prima jumatate a anului viitor, actualul termen oficial de adoptare a monedei unice europene, pentru a decide daca acesta va fi revizuit sau va fi mentinut pentru anul 2015.

Romanii sprijina trecerea la euro, a declarat presedintele, adaugand ca Romania nu si-a modificat inca obiectivul de a adopta moneda unica in 2015.

Acesta a adaugat ca, dat fiind ca Romania are o tinta de deficit bugetar de 3% din PIB in 2012, obiectivul de aderare la euro in 2015 ar putea fi mentinut, dat fiind ca respectarea tintei de deficit ar permite Romaniei sa intre in Mecanismul Ratelor de Schimb (ERM-2), anticamera adoptarii euro. „Dar chiar daca putem face acest lucru, trebuie sa fim foarte atenti la ce inseamna pentru Romania sa fie parte a zonei euro, daca nu cumva tara, economia, nu sunt suficient de pregatite pentru asta”, a subliniat presedintele.

Criteriile de adoptare a euro

Inflatia statelor care doresc sa adopte euro nu trebuie sa depaseasca cu mai mult de 1,5 puncte procentuale media ratelor inflatiei din cele mai perfomante trei state membre, deficitul bugetar trebuie sa reprezinte maxim 3% din PIB, datoria publica – cel mult 60% din PIB, iar dobanzile titlurilor de stat cu maturitatea de 10 ani nu trebuie sa depaseasca cu mai mult de 2 puncte procentuale dobanda medie a obligatiunilor suverane ale celor mai performante trei state.

In plus, cu doi ani inainte de aderarea la zona euro, statele candidate trebuie sa adere la ERM-2, mecanism in cadrul careia trebuie sa demonstreze stabilitatea monedei nationale, prin mentinerea variatiei acesteia in cadrul unei marje de 15% fata de o paritate prestabilita in raport cu euro.

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.








Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Planul de conturi general 2025"


X