email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vladescu nu renunta la plata stimulentelor in Finante

stimulente salariale


Angajatii Ministerului Finantelor vor continua sa primeasca "stimulente" salariale anul acesta pentru a nu fi dezavantajati fata de alte categorii de salariati bugetari, in pofida solicitarii premierului Emil Boc privind eliminarea acestui tip de remunerare din institutiile publice, afirma ministrul finantelor Sebastian Vladescu.

"Cu riscul de a supara, anul acesta inca voi acorda stimulente in Ministerul Finantelor. Daca nu as mai da acesti bani pana la sfarsitul anului, reducerea reala a salariilor incepand din iulie ar fi de circa 60%, nu de 25%, si nu am cum sa renunt", a declarat Vladescu.

El sustine ca in timp ce in alte minstere angajatii au fost recompensati dupa 2000 in principal prin sporuri, in Finante s-a practicat in principal sistemul "stimulentelor", care erau si "consistente", iar sporurile au fost folosite mult mai putin.

De la 1 ianuarie, in sistemul bugetar sporurile au fost incorporate in salariul de baza, conform legii 330 privind salarizarea unica, dar la Finante nu prea ar fi fost mare lucru de incorporat. Pe de alta parte, legea respectiva nu face referire si la stimulentele din Finante.

"La 1 ianuarie 2010 media salariala in Finante a ramas la circa 2.000 de lei (brut), adica foarte jos pe grila de salarizare in sistemul bugetar. Cu stimulentele urca la circa 4.000 de lei, asa incat consider necesar sa continuam cu acordarea de stimulente pentru ca si angajatii din Ministerul Finantelor sa intre in noua etapa a salarizarii unice cu un nivel apropiat de media sectorului bugetar. Altfel, ar fi trebuit sa acordam o majorare salariala ca sa avem la ce aplica reducerea de 25% de la 1 iulie, ceea ce ar fi fost neserios", explica Vladescu.

Cine preia sarcinile secretarului de stat Gratiela Iordache
Ministerul Finantelor urmeaza sa ramana cu trei secretari de stat in loc de patru, postul Gratielei Iordache fiind desfiintat, potrivit unui proiect de hotarare de guvern privind reorganizarea institutiei.

Legislatia fiscala - atat in domeniul impozitelor directe, cat si al TVA, plus codul de procedura fiscala, va intra in subordinea secretarului de stat Alexandru Nazare, cel mai discret oficial al Finantelor, instalat in aprilie.

De asemenea, el se va ocupa si de relatia cu Parlamentul, sindicatele si patronatele. Secretarul de stat Gheorghe Gherghina, responsabil cu bugetul, preia legislatia si reglementarea in domeniul activelor statului. Conform proiectului de reorganizare a Finantelor, numarul de posturi din aparatul central al ministerului ar urma sa scada cu 416, pana la 1.437, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

Nu este precizat si un nou numar maxim de posturi din Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala - in prezent de 1.302. Grosul angajatilor din administratia financiara este localizat in directiile judetene ale finantelor publice si in directia generala a Municipiului Bucuresti, cu toate structurile subordonate si care cumuleaza peste 26.300 de posturi.

O alta entitate cu un numar mare de angajati este Autoritatea Nationala a Vamilor, care are peste 4.580 de posturi. Proiectul de hotarare pentru reorganizarea Finantelor nu face referire la reduceri de personal avute in vedere in aceste segmente.

"Vom ajusta serios personalul din Finante", spune Vladescu, fara a avansa cifre.
Cat priveste organismele subordonate ministerului, el se declara "nemultumit" de activitatea Garzii Financiare, in principal in controlul colectarii de accize, dar si de Vama. "Aceste organisme trebuie sa treaca total de partea buna a baricadei, iar scopul lor principal sa fie sa lucreze in folosul bugetului si al contribuabilului care achita taxe, nu al altcuiva."

Sursa Ziarul Financiar 21/07/2010

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
stimulente salariale


Data aparitiei: 21 Iulie 2010

Votati articolul "Vladescu nu renunta la plata stimulentelor in Finante":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X