email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ASF a eliminat mai multe comisioane. Multe tarife au fost reduse

ASFcomisioanetitluri de statreducere16 septembrietarifeleofertele publice


Regasiti mai jos modificarile de legislatie secundara adoptate de catre ASF pentru eliminarea obstacolelor identificate in documentul "Opt bariere sistemice in calea dezvoltarii pietei de capital moderne in Romania".

Astfel, ASF informeaza ca in sedinta din data de 20 august 2014, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis permanentizarea/preluarea reducerilor operate pentru tarifele si comisioanele percepute participantilor de pe piata de capital (dispuse prin Regulamentele nr. 5/2014 si nr. 10/2014), precum si operarea unor noi scaderi:
 
-    cota din valoarea tranzactiilor cu obligatiuni, inclusiv cele convertibile in actiuni, se reduce cu 50% pana la 0,02%;
-    cota din valoarea tranzactiilor cu titluri de stat (0,0004%) nu se mai aplica;
-    tariful pentru inregistrarea la ASF a instrumentelor financiare (cu exceptia titlurilor de stat) se reduce cu 50% pana la 500 de lei;
-    tariful pentru inregistrarea la ASF a instrumentelor financiare in cazul titlurilor de stat nu se mai aplica;
-    cota perceputa pentru monitorizarea tranzactiilor efectuate in afara pietelor reglementate/ sistemelor alternative de tranzactionare (OTC) se reduce de la 0,15% la 0,06% din valoarea tranzactiilor raportate;
-    cota perceputa pentru tranzactiile derulate in afara pietelor reglementate si/sau sistemelor alternative de tranzactionare de tipul tranzactiilor turnaround se reduce cu 50%, de la 0,04% pana la 0,02%.

 
Tarifele reduse se vor aplica incepand cu data de 16 septembrie 2014.
 
Noile modificari fac parte din planul de actiune aferent programului S.T.E.A.M. (obiectivul - cresterea lichiditatii pietei si atragerea de investitori pe piata de capital prin reducerea nivelului cotelor/tarifelor percepute de ASF).
 
In aceeasi sedinta, Consiliul ASF a adoptat anumite modificari ale legislatiei secundare (un alt obiectiv asumat prin proiectul S.T.E.A.M., ca parte a planului de actiune pentru obtinerea statutului de piata emergenta) in scopul eliminarii unor obstacole identificate de catre Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei/BVB in documentul "Opt bariere sistemice in calea dezvoltarii pietei de capital moderne din Romania". Mentionam cele mai importante modificari:
 
Modificarea unor prevederi privind ofertele publice de vanzare:
 

-    introducerea posibilitatii ca prospectul sa poata fi intocmit si intr-o limba de larga circulatie in domeniul financiar international, cu acordul ASF;

-    introducerea unor facilitati (spre exemplu eliminarea prevederilor privind durata minima de derulare a ofertei) sau a unor prevederi exprese care sa clarifice anumite drepturi ale ofertantului/ emitentului (spre exemplu faptul ca acestuia ii revine decizia privind alocarea);

-    simplificarea documentatiei/procedurilor legate de aceste oferte (spre exemplu eliminarea unor documente care se depuneau la ASF, eliminarea prevederilor privind confirmarea, intr-un anumit termen, a primirii rezultatelor ofertei de catre ASF).

Optimizarea procedurilor privind exercitarea drepturilor legaleprin implicarea depozitarului instrumentelor financiare si prin modificarea procedurilor privind efectuarea platilor si transferul drepturilor de proprietate asupra actiunilor platite in cazul conturilor globale deschise in sistemul depozitarului instrumentelor financiare.
 
Imbunatatirea procedurilor referitoare la admiterea la tranzactionare pe o piata reglementata(spre exemplu precizarea existentei unui acord de principiu al operatorului de piata si ulterior a unui acord final privind admiterea la tranzactionare, micsorarea termenelor in care valorile mobiliare se inregistreaza la ASF sau in care se depune cererea de admitere la operatorul de piata).
 
Introducerea obligatiei emitentului de a stabili si include in hotararile AGA a anumitor date cheie (spre exemplu data platii), precum si de a transmite depozitarului central anumite informatii prevazute in raportul emitentilor.
 
Imbunatatirea procedurilor privind exercitarea anumitor drepturi ale actionarilor in cadrul AGA (spre exemplu introducerea unor prevederi referitoare la constatarea calitatii de reprezentant legal in baza listei primite de la depozitarul central, introducerea unor prevederi referitoare la modalitatea de inlocuire a votului prin corespondenta).
 
Simplificarea obligatiilor privind traducerea documentatiei pentru deschiderea unui cont.
 
Simplificarea continutului documentului de prezentare prevazut de Regulamentul nr. 32/2006 care trebuie intocmit de intermediar si prezentat clientului.
 
O alta actiune aprobata de Consiliul ASF, in data de 20 august 2013, care face parte din programul S.T.E.A.M. (obiectivul - imbunatatirea sistemului contabil al entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de catre ASF pe piata de capital), se refera la elaborarea unui proiect de regulament pentru aprobarea reglementarilor conforme IFRS aplicabile entitatilor din piata de capital. Proiectul va fi supus consultarii publice pana la data de 9 septembrie 2014.
 
Autoritatea de Supraveghere Financiara va continua sa imbunatateasca legislatia secundara in scopul dezvoltarii sustenabile a pietei, prin reglementari favorabile investitorilor.
 
Scopul explicit al programului S.T.E.A.M. (in care se incadreaza si cele 3 pachete de decizii ale ASF) este de obtinere a statului de piata emergenta pentru piata de capital din Romania in cel mult doi ani, iar scopul implicit este ca participantii din piata sa constate si sa beneficieze de caracteristicile pietei emergente pe masura ce planul de actiune al ASF este implementat, nu numai la momentul atingerii obiectivului.
 
Sursa: ASF


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ASFcomisioanetitluri de statreducere16 septembrietarifeleofertele publice


Data aparitiei: 22 August 2014

Votati articolul "ASF a eliminat mai multe comisioane. Multe tarife au fost reduse":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X