Incepand de luni, 7 octombrie, romanii pot investi in titluri de stat TEZAUR cu maturitati de 1,3 sau 5 ani, cu dobanzi anuale avantajoase de 5,85%, 6,60%, respectiv 7%.
Cifrele inregistrate in cadrul editiilor precedente confirma atat interesul si increderea romanilor in programul de titluri de stat TEZAUR, cat si succesul acestui program: in cadrul celor 10 emisiuni derulate inca de la inceputul anului 2024, peste 240.000 de persoane au investit, deja, peste 12 miliarde lei.
Unde si cum pot fi cumparate titlurile de stat
- Online, in perioada 7 octombrie 2024 – 31 octombrie 2024, doar de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont JUNIOR;
- La sediul unitatilor Trezoreriei Statului, pe toata durata perioadei de subscriere, intre 7 octombrie 2024 – 1 noiembrie 2024;
- Prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A. , astfel:
- Intre 7 octombrie 2024 – 31 octombrie 2024, in mediul urban;
- Intre 7 octombrie 2024 – 30 octombrie 2024, in mediul rural.
Avantajele investitiei in Programul TEZAUR
Veniturile obtinute din investirea in titluri de stat lansate de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile. Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. In plus, un investitor are libertatea de a efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Foto: pixabay.com