email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce aveti de facut pentru restituirea taxelor auto achitate in perioada 01.01.2007-31.01.2017

restituire taxe autocerere restituire taxe autodecizii anaf

Va reamintim ca, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.52/2017, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr.644/07.08.2017, contribuabilii care au achitat in perioada 01.01.2007-31.01.2017 taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si/sau timbrul de mediu pentru autovehicule, respectiv proprietarii care au achizitionat autovehicule prin sistemul de leasing financiar in perioada mentionata si care nu au beneficiat de restituire pana in prezent, pot solicita restituirea acestora, precum si a dobanzilor datorate pentru perioada cuprinsa intre data perceperii si data restituirii.

Pentru a solicita restituirea, contribuabilii pot depune pana cel tarziu in 31 august a anului urmator (31.08.2018), la organul fiscal de domiciliu, o cerere de restituire, al carei model va fi aprobat in 15 zile prin ordin comun al ministrului mediului si ministrului finantelor publice. La cerere se va anexa, in original sau in copie, documentul doveditor al platii taxei/timbrului de mediu (chitanta fiscala/ordinul de plata si extrasul de cont), precum si copiile cartii de identitate a vehiculului si a certificatului de inmatriculare. Cererea de restituire se solutioneaza de catre organul fiscal prin decizie, care se comunica contribuabilului.

Restituirile se vor efectua in perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2018, pentru taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, iar pentru timbrul de mediu pentru autovehicule, in perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019. Restituirea sumelor se realizeaza in contul bancar indicat de solicitant in cerere.

Contribuabilii carora li s-au emis deja decizii de restituire pentru taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, si mai au sume ramase de restituit, precum si cei care au depus deja cerere pe vechea legislatie, nu mai depun cerere, ci sumele ramase li se restituie, din oficiu, de organele emitente ale deciziilor, in termen de 120 de zile de la data intrarii in vigoare a normelor metodologice de aplicare a ordonantei de urgenta (normele se vor aproba in 60 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta). De asemenea, pentru cei care mai au sume ramase de restituit, reprezentand timbrul de mediu, pentru care au fost emise decizii de solutionare a cererii de restituire, acestea se restituie, din oficiu, de organele emitente ale deciziilor, in termen de maximum un an de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta.

Hotararile judecatoresti definitive care au ca obiect restituirea taxelor auto, pentru care nu au fost emise decizii de solutionare a cererii de restituire, precum si cele care devin executorii dupa 31.08.2018, se aduc la indeplinire potrivit dispozitiilor stabilite de catre instanta, de catre organul fiscal central sau Administratia Fondului pentru Mediu (in functie de unde depune contribuabilul hotararea judecatoreasca), prin decizie.

 

Sursa: DGRFP Brasov


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
restituire taxe autocerere restituire taxe autodecizii anaf


Data aparitiei: 28 Septembrie 2017
Ultima actualizare: 09 Octombrie 2017

Votati articolul "Ce aveti de facut pentru restituirea taxelor auto achitate in perioada 01.01.2007-31.01.2017":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X