email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In atentia distribuitorilor de carburanti, alcool si tutun! Ce trebuie sa depuna pana la 31 decembrie

In atentia distribuitorilor de carburanti, alcool si tutun! Ce trebuie sa depuna pana la 31 decembrie
monitorul oficialcomert angro

Prin OANAF 1960/2018 publicat in Monitorul Oficial  nr. 700 din 10/08/2018 au fost aduse modificari OANAF nr. 1.849/2016 pentru aprobarea Procedurii de inregistrare a operatorilor economici care comercializeaza in sistem angro sau en detail produse energetice - benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat si biocombustibili, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare, precum si OANAF nr. 1.850/2016 pentru aprobarea Procedurii de inregistrare a activitatii de distributie si comercializare angro de bauturi alcoolice si/sau tutun prelucrat, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare.
 

ATENTIE!

Nerespectarea termenului de 31 decembrie va conduce la pierderea valabiltatii atestatelor si la iesirea angrosistilor din comert.

 

Prin acest ordin a fost eliminata posibilitatea de inregistrare a acestor activitati fara depozitare. Ca si masuri tranzitorii art. III din 1960/2018 stabilea ca operatorii economici care au fost inregistrati sa distribuie si sa comercializeze in sistem angro, fara depozitare, produse energetice, precum si cei inregistrati sa distribuie si comercializeze in sistem angro, fara depozitare, bauturi alcoolice si/sau tutun prelucrat pot sa depuna, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a acestui ordin, la autoritatea competenta o noua cerere de inregistrare si documentele aferente conform noilor reglementari.

Termenul de 90 de zile s-a implinit la data de 08 noiembrie 2018, data de la care atestatele emise pentru operatorii economici inregistrati sa distribuie si sa comercializeze in sistem angro, fara depozitare, produse energetice, precum si pentru cei inregistrati sa distribuie si comercializeze in sistem angro, fara depozitare, bauturi alcoolice si/sau tutun prelucrat urmau sa isi piarda valabilitatea.


Insa, in data de 08 noiembrie 2018 in M.Of. nr. 943 a fost publicat OANAF nr. 2761/2018 prin care a fost prelungit acest termen pana la sfarsitul anului 2018. Astfel, conform modificarilor aduse, operatorii economici care au fost inregistrati sa distribuie si sa comercializeze in sistem angro, fara depozitare, produse energetice, precum si cei inregistrati sa distribuie si sa comercializeze in sistem angro, fara depozitare, bauturi alcoolice si/sau tutun prelucrat pot sa depuna, pana la data de 31 decembrie 2018 inclusiv, la autoritatea competenta o noua cerere de inregistrare si documentele aferente, potrivit prevederilor OANAF nr. 1.849/2016, respectiv ale OANAF nr. 1.850/2016.



Atestatele detinute de operatorii economici inregistrati sa distribuie si sa comercializeze in sistem angro, fara depozitare, produse energetice, precum si ale celor inregistrati sa distribuie si sa comercializeze in sistem angro, fara depozitare, bauturi alcoolice si/sau tutun prelucrat, care depun cerere de autorizare pana la data de 31 decembrie 2018 inclusiv raman valabile pana la solutionarea cererii, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data depunerii cererii.


de Irina Dumitrescu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
monitorul oficialcomert angro


Data aparitiei: 12 Noiembrie 2018
Ultima actualizare: 10 Decembrie 2018

Votati articolul "In atentia distribuitorilor de carburanti, alcool si tutun! Ce trebuie sa depuna pana la 31 decembrie":
Rating:

Nota: 3.6 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X