email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cronica saptamanii 30 iunie - 4 iulie

Diferente de marfuri constatate la inventariere

Art. 21, alin. 4, lit. c din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal „cheltuielile privind bunurile de natura stocurilor sau a activelor corporale constatate lipsa din gestiune ori degradate, neimputabile, pentru care nu s-au incheiat contracte de asigurare , precum si TVA aferenta reprezinta cheltuieli nedeductibile fiscal.

Va propunem un studiu de caz din care cu ajutorul inregistrarilor si reglementarilor contabile sa aveti posibilitatea extragerii informatiilor de care dumneavoastra aveti nevoie pentru clarificarea si intelegerea deplina a acestei teme.

Din practica contabila va putem spune ca sunt putini cei care se straduiesc sa faca inregistrarile asa cum trebuie, motiv pentru care venim in sprijinul celor care stiu si mai ales a acelor care doresc sa stie.

Sa se inregistreze in contabilitate diferentele constatate la inventarierea marfurilor efectuata la sfarsitul exercitiului financiar 200N, daca situatia faptica este redata de lista de inventariere, iar situatia scriptica este urmatoarea…

Pentru mai multe detalii  apasati aici

Fuziunea prin absorbtie a societatilor comerciale

Asa cum am prezentat mai sus, fuziunea prin absorbtie are in vedere absorbirea uneia sau mai multor societati comerciale denumite societati absorbite, de catre o alta societate comerciala, denumita societate absorbanta.

Etape:

a) inventarierea si evaluarea elementelor de active si de datorii ale societatilor comerciale care fuzioneaza, potrivit prevederilor Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, a normelor si reglementarilor contabile aplicabile, inregistrarea rezultatelor inventarierii si ale evaluarii, efectuate cu aceasta ocazie;

b) intocmirea situatiilor financiare inainte de fuziune de catre societatile comerciale care urmeaza sa fuzioneze in conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului finantelor publice nr. 1752/2005 privind reglementarile contabile conforme cu directivele europene, cu modificarile si completarile ulterioare, utilizand formatul prevazut in reglementarile respective; pe baza bilantului intocmit inainte de fuziune se determina activul net contabil, astfel…

Pentru mai multe detalii apasati aici

Reflectarea in contabilitate a operatiunilor in cadrul comertului cu amanuntul

Ordonanta Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata defineste comertul cu amanuntul ca fiind activitatea desfasurata de comerciantii care vand produse, de regula, direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora.

In exemplul de mai jos se prezinta inregistrarile contabile in conditiile in care evaluarea stocurilor se face prin metoda global valorica.

Potrivit acestei metode, contabilitatea analitica a marfurilor si ambalajelor se tine global-valoric, atat in gestiune, cat si in contabilitate, iar controlul concordantei inregistrarilor din evidenta gestiunii si din contabilitate se efectueaza numai valoric la perioadele de timp stabilite de catre fiecare unitate.

Raportul de gestiune se completeaza pe baza a mai multor documente, cum ar fi: documente ce atesta intrarea si iesirea de marfuri si ambalaje, documente privind depunerea numerarului din vanzare. Aceleasi documente sunt utilizate si la intocmirea fiselor valorice tinute pe gestiuni in cadrul conturilor de marfuri si ambalaje din contabilitate...

Pentru mai multe detalii  apasati aici  

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti†si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>


Data aparitiei: 03 Iulie 2008

Votati articolul "Cronica saptamanii 30 iunie - 4 iulie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X