email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Actualizarea legii cu privire la depunerea online EMCS-RO STOCURI

depunere onlineEMCS-RO STOCURIANAFmodificare instructiuni declaratie

O noua modificare importanta a avut loc in ceea ce priveste depunerea online a declaratiilor privind situatia achizitiilor si livrarilor de produse accizabile. Aceasta declaratie se depune folosind aplicatia EMCS-RO STOCURI, iar prevederile cu privire la instructiunile de depunere a acestei declaratii au fost modificate recent prin Ordinul 2200 din 10 iunie 2011, publicat in Monitorul Oficial 439 din 23 iunie 2011 (M. Of. 439/2011).

Textul modficat mentioneaza ca, in functie de prevederile art. 12 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 109/2009 cu privire la organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si in temeiul prevederilor pct. 113.1.1 alin. (11) si (14) din titlul VII "Accize si alte taxe speciale" al Hotararii Guvernului nr. 44/2004 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost emis un  nou ordin de catre presedintele ANAF in vederea modificarii prevederilor actuale.

Art. I al ordinului mentioneaza astfel ca instructiunile privind depunerea online a declaratiilor privind situatia achizitiilor si livrarilor de produse accizabile utilizand aplicatia EMCS-RO STOCURI, aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 26/2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 76 din 28 ianuarie 2011, au suferit modificari.

Se precizeaza ca punctele 7.4 si 7.7 vor avea urmatorul cuprins:

- 7.4. operatorii economici care detin certificate de autorizare pentru aprovizionarea aeronavelor cu produse energetice, autorizati ca antrepozitari/antrepozite fiscale de depozitare, precum si antrepozitele fiscale care fac efectiv alimentarea aeronavelor depun lunar la autoritatea vamala, pana la data de 15 a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea, potrivit pct. 113.1.1 (11), (12), (14), (15) din Norme, anexa nr. 53.1;

- 7.7. destinatarii inregistrati depun lunar la autoritatea vamala teritoriala in raza careia isi au sediul social, pana pe data de 15 a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea, potrivit art. 20650 din Codul fiscal, coroborate cu pct. 105 alin. (2) si (3) din Norme, anexa nr. 47;

- 2. Punctul 8 se abroga.
- 3. La anexa nr. 11 "Creare si vizualizare declaratie tip anexa nr. 53.1 la Norme", punctul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

1. Au obligatia sa creeze declaratii de tip anexa nr. 53.1 la Norme operatorii economici care detin certificate de autorizare pentru aprovizionarea aeronavelor cu produse energetice, autorizati ca antrepozitari/antrepozite fiscale de depozitare, precum si antrepozitele fiscale care fac alimentarea aeronavelor.


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

NOUTATILE momentului sunt aici:


 E-FACTURA - de la 1 iunie se dau deja amenzi!
- Legislatia explicata + Intrebari si Raspunsuri

E-TRANSPORT - intra in totalitate in vigoare - atentie, amenzi!
- CE s-a schimbat si CUM trebuie sa aplicam noua lege

E-TVA - ultimele noutati, OUG nr. 70

Impozite, Salarii, TVA, Contabilitate, Procedura fiscala, case de marcat - noutati

Dezbatem NOUTATILE la Conferinta Nationala de Fiscalitate si Contabilitate - transmisa LIVE in 6 august 2024

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
depunere onlineEMCS-RO STOCURIANAFmodificare instructiuni declaratie


Data aparitiei: 29 Iunie 2011

Votati articolul "Actualizarea legii cu privire la depunerea online EMCS-RO STOCURI":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X