email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Au inceput inscrierile la ajutoarele de stat HORECA. Ultimele noutati!

Au inceput inscrierile la ajutoarele de stat HORECA. Ultimele noutati!
horecacifra de afaceriexpert contabil

Schema de despagubire pentru industria HoReCa va fi lansata marti, 29 iunie, si procedura de aplicare este efectuata 100% online, a precizat Claudiu Nasui, ministrul Economiei. 

Persoanele juridice si fizice din domeniul Horeca pot solicita granturi pana la data de 20 iulie inclusiv. Firmele vor primi despagubire 20% din diferenta intre cifra de afaceri din 2020 si cea din 2019.

Este important de precizat ca raportul de expertiza contabila poate fi intocmit si de catre specialistul care se ocupa de contabilitatea solicitantului, adica de contabilul firmei.

"Marti, 29 iunie, lansam schema de despagubire pentru industria HoReCa.

S-a discutat mult despre aceasta masura. Am avut foarte multe intalniri cu mediul de afaceri si cu specialisti pentru a pune la punct aceasta schema.

Statul roman a oprit temporar activitatea mai multor firme in perioada pandemiei. Nu mai intram in amanunte. E bine ca ne revenim la normal cat mai repede. Dar totusi, statul a fost mereu acolo pentru a-si lua partea prin multe taxe si impozite cand acestor firme le-a mers bine. Acum trebuie sa fie acolo si la greu, mai ales atunci cand acel greu este impus de stat."
, a informat ministrul Nasui.
 

Citeste si:

Anexa la Raportul privind baza de calcul a fost modificata oficial


Potrivit ministrului, birocratia este redus la maxim, fiind nevoie doar de:

- un raport facut de un expert contabil, care sa certifice cifra de afaceri aferenta codului CAEN

si
- autorizatia de functionare pentru 2019 si 2020, daca acestea nu sunt emise de ministerul economiei, antreprenoriatului si turismului.

Vezi modelul de raport de expertiza contabila publicat de CECCAR si modelul raportului de audit publicat de CAFR
 

"Pentru prima data in istoria Romaniei, programul este facut in asa fel incat sa fie imposibil de manipulat de catre politicieni sau functionari. Acesta este si unul dintre motivele pentru care unii sunt suparati. Erau obisnuiti sa poata alege ei cine primeste si cine nu primeste bani publici. Nu de alta, dar niciodata nu e buget suficient pentru toti. Si atunci intervin „criteriile de selectie”. Cateodata a fost „primul venit, primul servit”, alteori a fost un criteriu arbitrar. Stop. De data aceasta nu vom mai face asa. Toti cei care aplica si sunt eligibili vor primi bani.", a subliniat Nasui.

Ministrul a explicat si ce se intampla daca cererile depasesc bugetul maxim alocat.

"Vom plati pe toata lumea proportional din acel buget maxim. Deci nimeni nu va fi lasat in urma. Nu mai conteaza cand aplica o firma. Nu mai apare cine-stie-ce criteriu dubios de selectie. Nu mai este nevoie sa se inghesuie nimeni in primele ore ale perioadei de inscriere. Si nu mai trebuie nici sa astepte pana in ultimul moment sa afle o informatie din sistem. Totul este deschis si transparent, asa cum este normal sa fie.", a precizat ministrul.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
horecacifra de afaceriexpert contabil


Data aparitiei: 25 Iunie 2021
Ultima actualizare: 29 Iunie 2021

Votati articolul "Au inceput inscrierile la ajutoarele de stat HORECA. Ultimele noutati!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X