email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se modifica impozitul si contributiile aferente veniturilor din activitati agricole

Taxe si ImpoziteOG 28/2013impozitactivitati agricolevenituri


In Monitorul Oficial nr. 553 din 30 august 2013 a fost publicata Ordonanta Guvernului nr. 28/2013 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare. Redam mai jos modificarile efectuate.

ART. I

Dupa articolul 35 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 513 din 31 iulie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduce un nou articol, articolul 35^1, cu urmatorul cuprins:

"ART. 35^1
Competenta privind impozitul si contributiile aferente veniturilor din activitati agricole


(1) Prin exceptie de la prevederile art. 33 si 35, impozitul si contributiile aferente veniturilor din activitati agricole, datorate de persoanele fizice, potrivit legii, se pot achita in numerar si la compartimentele de specialitate ale unitatii administrativ-teritoriale corespunzatoare localitatii in care isi au domiciliul fiscal contribuabilii unde nu exista o unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, daca intre unitatea administrativ‐teritoriala si Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-a incheiat un protocol in acest scop. Data platii este data prevazuta la art. 114 alin. (3) lit. a) inclusiv pentru sumele achitate eronat de catre contribuabil pe alte tipuri de obligatii sau stinse eronat de catre organele fiscale in realizarea procedurii prevazute la alin. (4).

(2) Sumele incasate potrivit alin. (1) se depun de catre organele fiscale din cadrul unitatilor administrativ‐teritoriale in cont distinct de disponibil, in termen de cel mult 5 zile lucratoare de la incasare, impreuna cu situatia privind sumele incasate care va cuprinde cel putin urmatoarele informatii: numarul si data documentului prin care s‐a efectuat incasarea in numerar, CUI/CNP contribuabil, denumire contribuabil, tipul obligatiei achitate, suma achitata.

(3) Sumele depuse in contul prevazut la alin. (2) se vireaza de unitatile Trezoreriei Statului in conturile corespunzatoare de venituri ale bugetului de stat si ale bugetelor asigurarilor sociale, in termen de doua zile lucratoare de la depunere, potrivit procedurii prevazute la alin. (4).

(4) Procedura de incasare si de virare la bugetul de stat si bugetele asigurarilor sociale a sumelor incasate potrivit alin. (1), precum si modul de colaborare si de realizare a schimbului de informatii dintre organele fiscale din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si organele fiscale din cadrul unitatilor administrativ-teritoriale se aproba prin ordin comun al ministrului finantelor publice si al ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice."

ART. II

Ordinul prevazut la art. 35^1 alin. (4) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se aproba in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante.

ART. III

Dupa alineatul (8^1) al articolului 5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 295 din 16 aprilie 2008, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduce un nou alineat, alineatul (8^2), cu urmatorul cuprins:

"(8^2) Prin exceptie de la prevederile alin. (8), sumele achitate in numerar de catre contribuabili persoane fizice, reprezentand impozitul si contributiile aferente veniturilor din activitati agricole, se pot incasa si prin compartimentele de specialitate ale unitatii administrativ‐teritoriale din localitatile in care isi au domiciliul fiscal contribuabilii, daca in aceasta localitate nu exista o unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu respectarea prevederilor art. 35^1 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare."

OG 28/2013 poate fi consultata integral aici.




de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si ImpoziteOG 28/2013impozitactivitati agricolevenituri


Data aparitiei: 17 Septembrie 2013

Votati articolul "Se modifica impozitul si contributiile aferente veniturilor din activitati agricole":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X