email
MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul 17/2016 privind modificarea Regulamentului de organizare si functionare a pietei de certificate verzi

certificate verziordinul 17/2016piata de certificateenergie electricacertificat verde anulat

Redam mai jos Ordinul nr. 17/2016 privind modificarea Regulamentului de organizare si functionare a pietei de certificate verzi, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei nr. 60/2015, in vigoare de la 27.04.2016.

Având in vedere prevederile Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

in temeiul prevederilor art. 5 alin. (1) lit. c) si alin. (5) si ale art. 9 alin. (1) lit. x) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 160/2012,
presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei emite urmatorul ordin:

Art. I.

Regulamentul de organizare si functionare a pietei de certificate verzi, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei nr. 60/2015, publicat in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 287 din 28 aprilie 2015, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 3 alineatul (2), literele b) si o) vor avea urmatorul cuprins:

"b) certificat verde anulat - certificatul verde care a fost anulat de catre operatorul de transport si sistem sau a carui valabilitate a expirat la data de 31 decembrie a anului de analiza, se gaseste in contul operatorului economic cu obligatie de achizitie de certificate verzi si este excedentar cotei acestuia pentru anul de analiza sau certificatul verde care a fost emis de operatorul de transport si sistem unui producator de energie electrica din surse regenerabile de energie, nu a fost tranzactionat de acesta pe piata de certificate verzi si si-a incetat durata de valabilitate;

. . . . . . . . . .

o) durata de valabilitate a certificatului verde - perioada de 12 luni de la data emiterii certificatului verde pentru tranzactionare de catre operatorul de transport si sistem;".

2. La articolul 34 alineatul (1), litera e) va avea urmatorul cuprins:

"e) sa utilizeze intr-un an CV cumparate suplimentar fata de cota obligatorie a anului de analiza pentru indeplinirea obligatiei aferente anului urmator celui de analiza, daca acestea isi pastreaza valabilitatea la data stabilirii gradului de indeplinire a cotei obligatorii de achizitie de CV pentru anul de analiza sau daca expira dupa data de 31 decembrie a anului de analiza;".

3. La articolul 46 alineatul (1), litera c) va avea urmatorul cuprins:
"c) sa utilizeze CV cumparate intr-un an suplimentar fata de cota obligatorie a anului de analiza pentru indeplinirea obligatiei aferente anului urmator celui de analiza, daca acestea isi pastreaza valabilitatea la data stabilirii gradului de indeplinire a cotei obligatorii de achizitie de CV pentru anul de analiza sau daca expira dupa data de 31 decembrie a anului de analiza;".

4. La articolul 52 alineatul (1), litera d) va avea urmatorul cuprins:
"d) sa utilizeze CV cumparate intr-un an suplimentar fata de cota obligatorie a anului de analiza pentru indeplinirea obligatiei aferente anului urmator celui de analiza, daca acestea isi pastreaza valabilitatea la data stabilirii gradului de indeplinire a cotei obligatorii de achizitie de CV pentru anul de analiza sau daca expira dupa data de 31 decembrie a anului de analiza;".
Art. II.

Societatea "Operatorul Pietei de Energie Electrica si de Gaze Naturale OPCOM" - S.A. actualizeaza Procedura privind stabilirea datei de expirare a perioadei de valabilitate a certificatelor verzi si consemnarea in registrul certificatelor verzi a starii certificatelor verzi in concordanta cu prevederile Regulamentului prevazut la art. I, asa cum este modificat prin prezentul ordin, si o supune spre avizare Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, in termen de 3 zile lucratoare de la intrarea in vigoare a prezentului ordin.


 Art. III.

Operatorii economici din sectorul energiei electrice si Societatea "Operatorul Pietei de Energie Electrica si de Gaze Naturale OPCOM" - S.A. duc la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. IV.

Entitatile organizatorice din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei urmaresc respectarea prevederilor prezentului ordin.
Art. V.

Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
        
    Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei,
Niculae Havrilet     

Bucuresti, 20 aprilie 2016.

Nr. 17.

 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

NOU in Contabilitate: modificarile pentru 2022


Uitati de neclaritati, ambiguitati, greseli si amenzi!

Ghidul practic al contabilitatii va arata intotdeauna, cu promptitudine, cum trebuie abordata si rezolvata fiecare sarcina din activitatea dvs. profesionala.

- Legislatie explicata
- Exemple detaliate
- Monografii contabile complete

...Vezi AICI lista completa <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
certificate verziordinul 17/2016piata de certificateenergie electricacertificat verde anulat

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 28 Aprilie 2016


Votati articolul "Ordinul 17/2016 privind modificarea Regulamentului de organizare si functionare a pietei de certificate verzi":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriAlte articole publicate in data de 28 Aprilie 2016 ARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Noutati in Codul Fiscal 2022 - Monografii contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT Raportul Special
"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X