email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi obligatii pentru banci: mai putine comisioane pentru clienti

comisioane banciproiect anpcretragere numerarinstitutie creditcont plati

Un proiect de ordonanta de urgenta, elaborat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), ar putea obliga bancile sa renunte la comisioanele aferente administratii unui cont de plati de baza. In concret, e vorba de operatiuni precum deschiderea, administrarea sau inchiderea contului, retragerea de bani din cont ori pentru plata cu cardul pe teritoriul Uniunii Europene, inclusiv online.

In cazul in care acest proiect va fi aprobat, toate operatiunile de mai sus vor fi oferite cu titlu gratuit clientului care si-a deschis cont,

Mai mult, in cazul retragerilor de numerar, scutirea de comisioane este valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, atat la ghiseul bancii, cat si la bancomate, in timpul sau in afara programului de lucru al institutiei de credit, scrie Bursa.ro.

Comisioanele pe care bancile vor mai putea sa le perceapa vor trebui sa tina cont de nivelurile veniturilor nationale si de comisioanele medii percepute de institutiile de credit pentru serviciile furnizate privind conturile de plati.

"Prin proiectul legislativ se doreste transpunerea in legislatia nationala a prevederilor Directivei 2014/92/UE, respectiv crearea cadrului legal national cu privire la drepturile si obligatiile consumatorilor si ale prestatorilor de servicii de plata atunci cand se presteaza servicii de plata aferente unui cont de plati, respectiv aspecte referitoare la transparenta si comparabilitatea comisioanelor percepute consumatorilor pentru conturile de plati detinute de acestia, la schimbarea conturilor de plati, la facilitarea deschiderii transfrontaliere de conturi de plati, precum si la deschiderea si utilizarea conturilor de plati cu servicii de baza",  citeaza sursa de mai sus nota de fundamentare a proiectului.


De asemenea, acelasi proiect emis de ANPC contine si prevederi referitoare la comparabilitatea comisioanelor aferente unui cont de plati si la schimbarea conturilor de la o banca la alta sau in cadrul aceleiasi banci, scrie Bursa.ro:

"Compararea comisioanelor nu poate fi realizata daca prestatorii de servicii de plata utilizeaza o terminologie diferita pentru aceleasi servicii si furnizeaza informatii in formate diferite. Terminologia standardizata, insotita de informatii specifice prezentate intr-un format coerent referitoare la comisioanele aferente celor mai reprezentative servicii legate de conturile de plati, poate ajuta consumatorii sa inteleaga si sa compare comisioanele. Pentru a fi considerate reprezentative, serviciile trebuie sa faca obiectul unui comision la cel putin un prestator de servicii de plata dintr-un stat membru. in plus, in cazul in care serviciile sunt comune unei majoritati a statelor membre, terminologia utilizata pentru definirea acestor servicii trebuie sa fie standardizata la nivelul Uniunii Europene, facand astfel posibila mai buna comparare a ofertelor de conturi de plati la nivelul Uniunii Europene".

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
comisioane banciproiect anpcretragere numerarinstitutie creditcont plati


Data aparitiei: 23 Mai 2016

Votati articolul "Noi obligatii pentru banci: mai putine comisioane pentru clienti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X