Nu ignorati: puteti cadea extrem de usor victima unui atac cibernetic - e suficient ca unul dintre angajatii dvs. sa deschida un mesaj de e-mail.
Cum ar fi sa scapati de stres si sa puteti dormi linistit, stiind ca informatiile dvs. sunt in siguranta?
Va recomandam CD-ul Ghid Practic de Protectie Impotriva Atacurilor Cibernetice ...click aici pentru detalii despre ghid >>
Ghidul axat pe masuri simple, dar foarte eficiente de protejare impotriva virusilor letali (headless worms, trojans, jailbreaking, ghostware, two-faced malware etc.) care va ameninta afacerea.
Bonus! Ghidul are un pret special de lansare! Nu-l ratati! ...vedeti aici >>
Va prezentam 7 lucruri esentiale de stiut despre securitatea computerelor dvs.:
1. In primul si in primul rand: niciun atac informatic nu este prea mic, nicio forma de protectie nu este prea mare! Atacurile cibernetice sunt, fara nicio exagerare, cea mai mare amenintare la adresa afacerilor in ziua de azi!
2. Daca in urma cu 10 ani, companiile reactionau DUPA ce erau victimele unui atac informatic, in momentul de fata cuvantul de ordine este PREVENIREA. Cititi neaparat informatiile de pe CD-ul pe care vi-l recomandam si aflati ce aveti de facut.
3. Tendinta este ca numarul atacurilor informatice sa creasca de la an la an. O spun absolut toti expertii implicati in securitatea cibernetica.
4. Nicio companie nu este in siguranta! Exista ideea ca atacurile informatice sunt indreptate cu precadere impotriva companiilor mari si a institutiilor publice, dar datele Verizon arata ca 71% din atacuri au drept tinta firmele mici, cu mai putin de 100 de angajati, unde protectia e mai slaba.
5. Pagubele sunt pe de o parte cele directe:
• furtul de informatii despre companie
• furtul de date financiare (bilanturi, state de salarii, date ale cardurilor bancare etc.)
• furtul de bani propriu-zis (golirea conturilor)
• intreruperea activitatii (imposibilitatea de a face tranzactii online, de a onora comenzi)
• pierderea bazei de date, cu adresele clientilor si furnizorilor
Dar mai sunt si pagubele indirecte:
• cresc costurile cu asigurarea afacerii (compania dvs. prezinta acum un risc sporit in fata firmelor de asigurari)
• scade credibilitatea companiei
• clientii va considera vulnerabil si evita sa mai comande de la dvs., bancile nu va mai crediteaza
• pierdeti inventii, planuri de afaceri, strategii pe care se baza dezvoltarea viitoare a companiei dvs.
Toate aceste pagube pot fi cuantificate usor in bani si sumele care se pierd astfel sunt naucitoare!
Se estimeaza ca nivelul acestor pagube produse economiei mondiale se apropie rapid de pragul de 2.000 de miliarde $!
6. In momentul de fata sunt 6,8 miliarde de dispozitive electronice conectate la Internet si se estimeaza ca in doar 3 ani numarul lor va ajunge la 20 de miliarde (!). Este clar ca un "colos" de asemenea dimensiuni prezinta si vulnerabilitati, de aici si preocuparea non-stop pentru securitatea lui.
7. Smartphone-urile sunt cele mai expuse, deoarece ofera multi vectori de atac: descarcarea de aplicatii, retele de socializare, simpla navigare pe Internet.
Cel mai important lucru de retinut!
Riscul de a fi victima unui atac informatic scade cu 85% (!) daca luati niste masuri de prevenire foarte simple. Instalarea de programe antivirus actualizate si repectarea catorva reguli fac pur si simplu minuni! Detalii complete gasiti pe CD-ul Ghid Practic de Protectie Impotriva Atacurilor Cibernetice.