email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Activitate de croitorie. Este obligatorie utilizarea sistemului RO e-Factura?

Activitate de croitorie. Este obligatorie utilizarea sistemului RO e-Factura?
e-facturacroitorierisc fiscal

Firmele cu activitate de croitorie trebuie sa utilizeze sistemul Ro e-Factura de la 1 iulie 2021, cand devine obligatoriu pentru anumite categorii de produse?

Pentru a afla raspunsul la aceasta intrabare, oferim drept exemplu cazul unei SRL neplatitoare de TVA care desfasoara activitate de croitorie si vinde clientilor persoane juridice si fizice emitand facturi si bonuri fiscale.

Citeste si: 5 categorii de produse cu risc fiscal ridicat pentru care firmele trebuie sa utilizeze e-Factura
 

Activitate de croitorie - RO e-Factura: raspunsul specialistului

Prin OUG 120/2021 este reglementata facturarea electronica prin sistemul national e-factura in relatia B2B pentru produsele cu risc fiscal ridicat.

Prin produsul cu risc fiscal ridicat se intelege produsul la a carui comercializare exista risc de frauda si evaziune fiscal.

Produsele pentru care se transmit facturile in sistemul national e-factura

5. Imbracaminte si incaltaminte - COD NC 6401 - Incaltaminte etansa cu talpi exterioare si fete din cauciuc sau din material plastic, a carei fata nu a fost nici fixata de talpa exterioara prin coasere sau prin nituri, cuie, suruburi, stifturi sau dispozitive similare, nici formata din diferite parti asamblate prin procedee similare; - COD NC 6402 - Alta incaltaminte cu talpi exterioare si fete din cauciuc sau din material plastic; - COD NC 6403 - Incaltaminte cu talpi exterioare din cauciuc, material plastic, piele naturala sau reconstituita si cu fete din piele naturala; - COD NC 6404 - Incaltaminte cu talpi exterioare din cauciuc, material plastic, piele naturala sau reconstituita si cu fete din materiale textile; - COD NC 6405 - Alta incaltaminte; - COD NC 6101 - Paltoane, scurte, pelerine, hanorace, bluzoane si articole similare, tricotate sau crosetate, pentru barbati sau pentru baieti, cu exceptia articolelor de la pozitia 6103; - COD NC 6102 - Paltoane, scurte, pelerine, hanorace, bluzoane si articole similare, tricotate sau crosetate, pentru femei sau fete, cu exceptia articolelor de la pozitia 6104; - COD NC 6103 - Costume sau compleuri, ansambluri, jachete, sacouri, pantaloni, salopete cu bretele, pantaloni scurti si sorturi (altele decat cele pentru baie), tricotate sau crosetate, pentru barbati sau baieti; - COD NC 6104 - Taioare, ansambluri, jachete, sacouri, rochii, fuste, fuste-pantalon, pantaloni, salopete cu bretele, pantaloni scurti si sorturi (altele decat cele de baie), tricotate sau crosetate, pentru femei sau fete; - COD NC 6105 - Camasi si bluze, tricotate sau crosetate, pentru barbati sau baieti; - COD NC 6106 - Camasi, bluze, bluze-camasa, tricotate sau crosetate, pentru femei sau fete; - COD NC 6107 - Chiloti, indispensabili, camasi de noapte, pijamale, halate de baie, halate de casa si articole similare, tricotate sau crosetate, pentru barbati sau baieti; - COD NC 6108 - Combinezoane sau furouri, jupoane, chiloti, camasi de noapte, pijamale, dezabieuri, halate de baie, halate de casa si articole similare, tricotate sau crosetate, pentru femei si fete; - COD NC 6109 - Tricouri (T-shirts), bluze si maiouri de corp, tricotate sau crosetate; - COD NC 6110 - Jerseuri, pulovere, cardigane si articole similare, veste si articole similare, inclusiv tricotajele subtiri care se poarta sub pulovere, tricotate sau crosetate;

In concluzie, din cele de mai sus reiese ca sistemul se aplica pentru comercializarea produselor de imbracaminte, nu pentru prestarea serviciilor de croitorie.
 


Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Raluca Liliana Anghelache - Economist. 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
e-facturacroitorierisc fiscal


Data aparitiei: 14 Aprilie 2022
Ultima actualizare: 06 Septembrie 2022

Votati articolul "Activitate de croitorie. Este obligatorie utilizarea sistemului RO e-Factura?":
Rating:

Nota: 4.88 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X