email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pe lista MF: chatbot ANAF si o platforma de comunicare audio-video cu contribuabilii

Pe lista MF: chatbot ANAF si o platforma de comunicare audio-video cu contribuabilii
chatbot anafstreaming videoplatforma video anafdigitalizare anafspv

Ministerul Finantelor (MF) initiaza o procedura de consultare a pietei, in vederea achizitionarii de produse si servicii in cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor la distanta (electronice sau telefonice) actuale, prin noi functionalitati si/sau crearea de servicii noi – e-Services ANAF”. Achizitia este structurata astfel:
- Sistem de agent conversational – chatbot,
- Platforma de comunicare audio – video.

Firmele interesate pot transmite propunerile pana la 5 iulie 2023, iar termenul pana la care se desfasoara procesul de consultare este 19 iulie 2023. Ulterior, acestea vor fi implementate in site-ul ANAF cat si in SPV.

Sistem de agent conversational – chatbot

Din punctul de vedere al administratiei fiscale, un chatbot este un software conceput pentru a intelege intrebarile contribuabililor si care ofera raspunsuri automate la acestea, procesand si simuland conversatia umana, cu scopul de a ajuta contribuabilii sa obtina informatii in vederea indeplinirii obligatiilor fiscale sau sa beneficieze de unele drepturi in materie fiscala.

Tehnologia chatbot poate oferi un avantaj substantial administratiei fiscale, reducand incarcarea altor canale de asistenta a contribuabililor si sporind increderea acestora in utilizarea serviciilor electronice, cu scopul de a creste conformarea fiscala.

Platforma de comunicare audio-video in vederea imbunatatirii interactiunii dintre contribuabili si ANAF

Tendinta de modernizare a serviciilor fiscale cu ajutorul aplicatiilor informatice, prin integrarea de solutii digitale bazate pe streaming video, va conduce la cresterea si implicit, la accelerarea operatiunilor de schimb de informatii in relatia cu contribuabilii.

Interactiunea video se utilizeaza in prezent in vederea inregistrarii de catre persoanele fizice in cadrul serviciului Spatiul Privat Virtual, disponibil pe portalul ANAF. 

Extinderea comunicarii prin mijloace video si in alte zone de interactiune cu contribuabilii

De asemenea, ANAF vizeaza extinderea comunicarii prin mijloace video si in alte zone de interactiune cu contribuabilii, cum ar fi discutii, audieri, intalniri ale contribuabililor cu structurile de control. ANAF urmareste migrarea pas-cu-pas a celei mai mari parti a contactelor cu contribuabilii catre servicii electronice, urmand a se oferi un spectru complet de astfel de servicii, aceasta fiind o tendinta la nivel global in ceea ce priveste canalele de livrare a serviciilor.


Utilizarea mediului electronic reprezinta o oportunitate pentru agentie si pentru contribuabili de a aloca si gestiona in mod eficient resursele materiale, financiare si de timp.

Foto: pixabay.com


de Alina Ilie

NOUTATI din Legislatia Contabila

Atentie la noutatile privind PROCEDURILE CONTABILE!


Important: modificarile fiscale privind subiectele sensibile pentru orice contabil sunt luate acum in vizor in lucrarea specializata Proceduri Contabile pentru Societati Comerciale:

• ajustarea pentru depreciere
• TVA
• contributii sociale
• contributia asiguratorie pentru munca
• impozite si taxe locale
  - decontarea unei parti din salariu
  - organizarea adunarilor generale ale actionarilor

Va oferim 40 de modele de proceduri gata scrise, in conformitate perfecta cu noua legislatie fiscala! 

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
chatbot anafstreaming videoplatforma video anafdigitalizare anafspv


Data aparitiei: 27 Iunie 2023
Ultima actualizare: 28 Iunie 2023

Votati articolul "Pe lista MF: chatbot ANAF si o platforma de comunicare audio-video cu contribuabilii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X