email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marcel Ciolacu: 'Pastram transparenta si predictibilitatea mecanismului de sponsorizari'

Marcel Ciolacu: 'Pastram transparenta si predictibilitatea mecanismului de sponsorizari'
formularul D177deducere sponsorizarimodificari fiscale sponsorizariordonanta trenulet

Premierul Marcel Ciolacu a avut ieri, la Palatul Victoria, consultari cu reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale si ai companiilor care efectueaza sponsorizari, in contextul modificarilor fiscale avute in vedere de Guvern cu privire la regimul sponsorizarilor.

Printr-un Proiect de OUG publicat recent, MFP vine cu noi modificari fiscale la final de an cu privire la regimul sponsorizarilor. Iata ce prevede proiectul:

"Eliminarea mecanismului de scadere din impozitul pe profit a cheltuielilor reprezentand burse private, a mecanismului de redirectionare a sponsorizarilor/actelor de mecenat/ burselor private/altor mijloace financiare, precum si eliminarea mecanismului de scadere din impozitul pe profit a valorii aferente burselor private, din cadrul bunurilor, mijloacelor financiare si serviciilor acordate Fondului Natiunilor Unite Pentru Copii - UNICEF si altor organizatii internationale.

Se propune reducerea impactului cheltuielilor cu bursele private asupra impozitului pe profit. Bursele private nu se mai scad din impozitul pe profit si se deduc in limita unei cote de pana la 5% aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, precum si in limita unei sume de 1.500 lei pentru fiecare bursa acordata.

Totodata, se propune eliminarea mecanismului de scadere din impozitul pe profit datorat prin redirectionarea valorii ramase neutilizate pentru cheltuielile efectuate cu sponsorizarile si actele de mecenat, privind bunurile, mijloacele financiare si serviciile acordate Fondului Natiunilor Unite Pentru Copii - UNICEF si altor organizatii internationale."

In urma consultarilor cu reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale si ai companiilor care efectueaza sponsorizari, Marcel Ciolacu a declarat: ”Guvernul Romaniei si eu, in calitate de prim-ministru, apreciem munca organizatiilor non-guvernamentale si impactul pe care proiectele acestora il au pentru societatea romaneasca. Dorim sa pastram transparenta si predictibilitatea mecanismului de sponsorizari, fara a aduce prejudicii acestui regim prin modificarile legislative

Formularul D177 va ramane in vigoare

De asemenea, in urma discutiilor purtate si a clarificarilor aduse de fiecare dintre parti s-a convenit ca formularul D177 va ramane in vigoare, iar data pana la care va putea fi utilizat de companii este 25 mai a anului, data de depunere a declaratiei de impozit. Prevederile privind acordarea procentului de 20% din impozitul pe profit datorat raman nemodificate.

Guvernul Romaniei si organizatiile non-guvernamentale au reiterat importanta formularului D177 in transparenta si trasabilitatea sponsorizarilor.

Un alt subiect clarificat in cadrul consultarilor s-a referit la deductibilitatea sponsorizarilor acordate de microintreprinderi si de persoanele care realizeaza venituri extra salariale. Urmare a clarificarilor aduse de reprezentantii Guvernului cu privire la modificarea regimului microintreprinderilor, a fost agreat de comun acord faptul ca modificarile preconizate de Guvern nu vor afecta semnificativ nivelul sponsorizarilor.

Foto: pixabay.com


de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formularul D177deducere sponsorizarimodificari fiscale sponsorizariordonanta trenulet


Data aparitiei: 15 Decembrie 2023

Votati articolul "Marcel Ciolacu: 'Pastram transparenta si predictibilitatea mecanismului de sponsorizari'":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X