email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania si Bulgaria, singurele state UE fara o reglementare a falimentului persoanelor fizice

Romania si Bulgaria, singurele state UE fara o reglementare a falimentului persoanelor fizice

Romania si Bulgaria sunt singurele state din Uniunea Europeana care nu au reglementat, printr-o lege generala sau speciala, insolventa persoanelor fizice, a declarat, joi, Gheorghe Piperea, managing partener la Piperea&Asociatii, birou de avocatura specializat in faliment  si insolventa.

"O reglemenatare a insolventei persoanelor fizice este imperios necesara. Desi bancherii nu sunt de acord, persoanele fizice aflate intr-o stare de supraindatotare nu au niciun fel de protectie. Cred ca va fi bine si pentru banca, desi unii bancheri resping un astfel de proiect", a spus Piperea la seminarul "Cum te poate proteja insovelnta de creditori", organizat de Ziarul Financiar.

El a criticat pozitia Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), care se opune unei astfel de legi, aratand ca argumentele bancherilor nu sunt solide.

**********************************************************************************
Consilier Contabilitate + Abonamentul pe 3 luni, acum la pretul de numai 186,39 lei (TVA inclus)! ...clic aici pentru detalii
**********************************************************************************

Piperea a citat dintr-un raspuns al ARB, in care se arata ca "in Europa sunt foarte putine tari ce au reglementat falimentul persoanelor fizice, acestea facand parte din randul «statelor dezvoltate»".

"Este o jignire la adresa clientilor, care sunt priviti ca avand obisnuinta de a nu isi plati datoriile. Haideti sa dam mai multa incredere romanilor", a spus Piperea.

El a explicat ca, dupa modelul legii falimentului personal din SUA, instantele vor putea stabili daca o persoana se afla in insoventa scuzabila sau faliment fraudulos.

Romania, obligata sa reglementeze falimentul personal

In cazul unui faliment scuzabil, orice persoana are dreptul la un nou inceput, asa cum si companiile sunt protejate prin lege pentru a trece de o perioada dificila printr-un plan de reorganizare.

El a dat exemplul persoanelor disponibilizate sau care au avut reduceri drastice de salariu si au contractat credite pe care nu le mai pot acoperi in prezent.

Potrivit lui Piperea, bancile nu ar mai fi obligate sa constituie provizioane pe perioada procedurii de insolventa.

El sustine, de asemenea, ca institutiile de credit din Romania nu sunt obligate, de fapt, nici in prezent sa constituie provizioane pentru imprumuturile acordate companiilor care intra in procedura de insolventa, desi unele banci continua sa o faca.

Mai mult, Piperea afirma ca Romania este obligata, potrivit directivelor europene aplicabile direct in legislatia romaneasca, sa reglementeze falimentul personal. Desi in lipsa unei reglementari in legislatia nationala, se va putea cere protectie in instanta pentru o persoana fizica pornind de la directiva europeana.

Marea Britanie, ideala

Sute de oameni merg in Marea Britanie pentru a-si putea declara falimentul, intrucat legile de insolventa de aici sunt mult mai avantajoase.

Falimentul unei persoane fizice se poate declara in maximum 12 luni, in timp ce in Germania, de exemplu, acest proces poate dura chiar si 9 ani.

**********************************************************************************
Consilier Contabilitate + Abonamentul pe 3 luni, acum la pretul de numai 186,39 lei (TVA inclus)! ...clic aici pentru detalii!
**********************************************************************************

SURSA: Mediafax

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 02 Octombrie 2009

Votati articolul "Romania si Bulgaria, singurele state UE fara o reglementare a falimentului persoanelor fizice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X