email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Social: Acces mai dificil la tratamente

asigurariafaceri

Masura de inasprire a conditiilor de plata a medicamentelor, propusa de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, limiteaza accesul la tratament al pacientilor, falimenteaza farmaciile si submineaza sistemul de sanatate publica, afirma, luni, intr-un comunicat de presa, Colegiul Farmacistilor.

Colegiul Farmacistilor din Romania contesta masura Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) de a inaspri si mai mult conditiile de plata a medicamentelor, prin impunerea unor termene de plata de 210 zile pentru medicamentele decontate in cadrul programelor nationale de sanatate.

"Noile termene reprezinta aproape o dublare a nivelului acestora, tinand cont ca termenul de plata anterior era de 120 de zile. Aceasta modificare operata de catre CNAS si contestata vehement de intregul sector farmaceutic reprezinta inca una din masurile unilaterale ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate de a limita accesul la tratament al pacientilor, de falimentare a farmaciilor si de subminare a sistemului de sanatate publica", se arata in comunicat.

Colegiul Farmacistilor atrage atentia ca multe dintre farmacii intra in insolventa din cauza faptului ca nu-si mai pot achita facturile catre furnizori.

"Am constatat cu stupoare ca CNAS considera ca extinderea acestor termene nu are niciun impact asupra mediului de afaceri si de fapt mentioneaza acest lucru in nota de fundamentare a acestei decizii. Cei care iau astfel de decizii ar trebui sa se gandeasca cum ar putea ei insisi sa gestioneze finantele personale, daca ar incasa salariul la 210 zile! In cazul farmaciilor, deoarece nu-si pot achita facturile catre furnizori, intra in insolventa si avem din ce in ce mai multe astfel de cazuri in ultima perioada. Nu e util pentru nimeni ca CNAS sa mimeze ca nu cunoaste care este impactul economic al unei astfel de masuri", a declarat vicepresedintele Colegiului Farmacistilor, Clara Popescu.

Farmacistii solicita CNAS sa organizeze dezbateri publice reale, in care pozitia lor sa fie luata in consideratie.

"In conditiile in care Uniunea Europeana legifereaza termene de plata de maxim 60 de zile in domeniul sanatatii publice, intiativa conducerii CNAS de extindere a acestor termene indica o practica ne-europeana si ruinatoare pentru sistem si periculoasa pentru pacienti", se mai arata in comunicat.

Colegiul Farmacistilor solicita ca, in conformitate cu normele legale in vigoare, sa prezinte o evaluare corecta a impactului economic pe care aceste termene de plata prelungite il au asupra mediului de afaceri, si sa discute cu toti operatorii din sectorul farmaceutic pentru a gasi solutii care sa permita functionarea in continuare a sistemului sanitar romanesc.

Sursa: MEDIAFAX

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
asigurariafaceri


Data aparitiei: 15 Noiembrie 2010

Votati articolul "Social: Acces mai dificil la tratamente":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X