email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

200.000 de euro nerambursabili pentru cabinetele de contabilitate din mediul rural

Programul National de Dezvoltare RuralaAPDRPcabinet de contabilitate
Activitatile veterinare, cabinetele de traduceri, serviciile de consultanta din mediul rural pot primi pana la 200.000 de euro nerambursabili

Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 – 2013 ofera prin Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) posibilitatea de finantare europeana nerambursabila pentru dezvoltarea de activitati profesionale, stiintifice si tehnice in mediul rural.

Mai precis, este vorba de banii ce se pot obtine prin Masura 312 - „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi”, pentru finantarea  unor activitati aferente diviziunilor 69, 70, 71, 74 si 75 din Codul privind Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala (CAEN).

Astfel, microintreprinderile din mediul rural pot primi sprijin financiar nerambursabil pentru derularea de activitati juridice, de contabilitate si audit financiar, dar si pentru consultanta in management. Totodata, sunt eligibile si cabinetele de arhitectura, consultanta tehnica sau de testari si analize tehnice.

Oportunitati de finantare au si activitatile de design specializat, fotografie sau de traduceri autorizate.

O categorie aparte de activitati care pot primi finantare prin Masura 312 sunt cele veterinare, mai precis cabinetele medicale veterinare, care beneficiaza si de un punctaj mai mare in criteriile de selectie.

Avand in vedere lipsa de servicii profesionale de calitate in mediul rural, finantarea nerambursabila, pe care un solicitant o poate obtine, constituie o sansa importanta pentru dezvoltarea unor activitati profitabile.

Finantarea nerambursabila in cadrul acestei masuri de investitii poate ajunge pana la 70% din valoarea totala eligibila a investitiei, dar nu va putea depasi 200.000 de euro.

Pana in acest moment au fost depuse 3.980 de cereri de finantare pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi. Dintre acestea au fost semnate contracte de finantare pentru 1.339 de proiecte, in valoare nerambursabila de 196,67 de milioane de euro.

O noua sesiune de primire a cererilor de finantare pentru Masura 312 va avea loc anul acesta in perioada 2 – 31 mai, conform calendarului propus pentru sesiunile de depunere aferente anului 2011.

Informatii suplimentare

Masura 312 - „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi” se incadreaza in Axa III – „Imbunatatirea calitatii vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale” a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si are ca obiectiv general dezvoltarea durabila a economiei rurale prin incurajarea activitatilor non-agricole, in scopul cresterii numarului de locuri de munca si a veniturilor aditionale.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Masura 312 sunt micro-intreprinderile si persoane fizice neinregistrate ca agenti economici care se vor angaja insa ca pana la data semnarii contractului de finantare sa fie autorizate cu un statut minim de persoana fizica autorizata si sa functioneze ca micro-intreprinderi.

Fondurile europene nerambursabile acordate prin Masura 312 pot sprijini peste 200 de activitati eligibile, care vor fi dezvoltate numai in mediul rural.

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Programul National de Dezvoltare RuralaAPDRPcabinet de contabilitate


Data aparitiei: 17 Ianuarie 2011

Votati articolul "200.000 de euro nerambursabili pentru cabinetele de contabilitate din mediul rural":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X