SAGA este un program de contabilitate integrat pentru principalele necesitati contabile ale unei firme mici si mijlocii, ale unui cabinet de contabilitate sau ale unui contabil independent. Este unul dintre cele mai utilizate si mai facile programe de contabilitate din Romania la ora actuala, avand avantajul versatilitatii si al eficientei in operare.
Va propunem un ghid practic care se adreseaza tuturor categoriilor de utilizatori SAGA, atat incepatorilor, cat si celor care au lucrat cu acest program si au simtit nevoia unor explicatii mai amanuntite privind modul in care pot sa ii exploateze cu maxima eficienta facilitatile. ...click aici pentru a invata programul SAGA >>
IMPORTANT!
Ghidul contine instructiuni complete, pas cu pas, privind utilizarea SAGA pentru:
- generare si transmitere e-Facturi;
- import e-Facturi emise;
- import e-Facturi primite;
- monitorizarea transporturilor rutiere internationale de bunuri pe teritoriul national (e-Transport);
- transferul de informatii catre autoritatile fiscale (Declaratia 406, Raportarea SAF-T).
Sunt prezentate inclusiv situatii/erori frecvent intalnite in practica si modurile optime de solutionare.
SAGA foloseste o interfata intuitiva, nefiind necesara o pregatire anterioara, si prezinta numeroase alte avantaje:
- Actualizarea rapida la modificarile legislative
- Existenta posibilitatii unui multi-user pentru multi-firme
- Accesarea simultana a acelorasi optiuni de program, prin retea
- Usurinta in asimilare si utilizare
- Manevrabilitate facila
Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
- Rapiditate si robustete
Concret, cum va ajuta ghidul „Operare SAGA. Exemple practice si recomandari”?
Ghidul contine exemple grafice (print screen-uri din program) si explicatii pentru o multitudine de situatii practice, informatii esentiale pentru obtinerea de rapoarte corecte din punct de vedere contabil si fiscal.
Sunt limpezite impecabil in special acele operatii care pun cel mai adesea probleme:
- Configurarea unei societati nou infiintate
- Introducerea datelor unei societati existente
- Intocmirea declaratiilor fiscale
- Navigare meniu Saga
Vezi Cuprinsul detaliat al ghidului practic “Operare SAGA. Exemple practice si recomandari” >>
Gasiti in ghid prezentari impecabile ale functiilor acestui program si ale modului optim in care ele pot utilizate in activitatea dvs. zilnica.
1. Meniul „Fisiere” – deosebit de important pentru verificarea furnizorilor si clientilor, definirea analiticelor in planul de conturi, setarea gestiunilor in functie de tipul de activitate, definirea articolelor, definirea operatiilor automate si evidenta salariatilor;
2. Meniul „Operatii” – practic, este calea de acces pentru operarea datelor. In acest capitol, aveti acces la exemple reprezentate grafic (Foarte practic! Print screen-uri! Exemplificari pas cu pas!) pentru diverse tipuri de situatii, in lei.
Atentie! Pentru fiecare din aceste operatiuni, veti regasi si monografia completa.
...Click aici pentru informatii complete despre utilizarea SAGA >>
BONUS! Operarea manuala a articolelor contabile in Saga
Exista situatii in care unele operatii nu pot fi introduse intr-un modul specializat. Ghidul prezinta informatii detaliate despre modalitatea manuala de efectuare a acestor operatii, plus o serie de recomandari si atentionari extrem de utile. Inchiderea de luna si stabilirea diferentelor de curs la sfarsitul lunii nu vor mai fi decat o formalitate daca operati corect datele in program.
3. Meniul „Situatii – Listari” - cuprinde rapoartele de lucru de care aveti nevoie. Aveti acces la exemplificari grafice cu pasii de urmat pentru tiparirea diferitelor tipuri de rapoarte precum:
- Fise de cont;
- Balante de verificare;
- Situatii furnizori;
- Bilant;
- Fise articole;
- Registre obligatorii;
- Jurnale de TVA;
- Situatii stocuri;
- Situatii financiare anuale/semestriale etc.
4. Meniul „Diverse” – util pentru automatizarea cheltuielilor/veniturilor in avans, evidenta contractelor, diverse situatii manageriale etc.
5. Meniul „Administrare” – contine recomandari utile, cu exemple ilustrate, pentru configurarea salariilor, definirea de serii si numere documente, definire/restrictionare utilizatori, operatiuni cu baza de date (salvare, restaurare).
...Click aici pentru explicatii detaliate despre programul SAGA >>
SAGA: 7 mari avantaje pentru dvs. pe care vi le ofera acest ghid!
1. Operand corect datele in SAGA aveti certitudinea ca rapoartele si declaratiile fiscale generate sunt 100% corecte;
2. Castigati timp pretios utilizand modulele de inregistrari contabile automate precum: inregistrare amortizari sau inregistrare cheltuieli si venituri in avans;
3. Evitati erori de inregistrare bifand operatiunile in ecranele corespunzatoare;
4. Nu pierdeti timp cu intocmirea manuala a declaratiilor fiscale. Intocmirea lor se poate efectua din SAGA in mod automat;
5. Salarizarea este o corvoada? Operand corect in SAGA informatiile primite de la angajator, statul de salarii si notele contabile vor fi calculate corect si automat;
6. Activitatea impune gruparea veniturilor si cheltuielilor pe centre de profit? SAGA permite definirea de grupe pentru fiecare activitate/centru de profit;
7. Registrul de evidenta fiscala va fi generat automat daca operati corect cheltuielile nedeductibile sau cu deductibilitate limitata.