email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Expertiza contabila extrajudiciara (amiabila)

expertiza contabila extrajudiciaracontabil

Este acea expertiza care in afara de orice interventie judecatoreasca are loc direct intre partile aflate in litigiu sau este solicitata de persoane fizice sau juridice in vederea stabilirii adevarului si legalitatii in raporturile lor de activitate. Nu au calitatea de mijloc de proba in justitie, ci, cel mult, de argumente pentru solicitarea de catre parti a administrarii probei cu expertiza contabila judiciara sau pentru rezolvarea unor litigii pe cale amiabila.

Contributia expertizei contabile la prevenirea pagubelor, pastrarea integritatii patrimoniului si respectarea legalitatii este mai operativa si eficienta in conditiile utilizarii acesteia nu numai ca mijloc de proba in justitie ci si ca mijloc de fundamentare a activitatii de arbitraj judecatoresc sau penal care se declanseaza prin actiuni adresate organelor judiciare.

Practica a dovedit ca multe actiuni adresate organelor judiciare sunt o consecinta a defectiunilor si a lipsei de operativitate in sistemul de documente si evidenta.
Intr-o asemenea situatie agentul economic care declanseaza actiunea de arbitraj sau judecata trebuie sa aiba certitudinea ca documentele si evidentele pe care se bazeaza actiunile introductive sunt legale, corecte, exacte si reflecta fidel situatia economica, financiara, gestionara si contractuala a unitatii.

Un mijloc de fundamentare si asigurare a calitatii, realitatii, exactitatii si legalitatii informatiilor ce stau la baza actiunilor arbitrare sau judecatii il constituie expertiza contabila amiabila ceruta de conducerea agentului economic care urmeaza sa declanseze actiunea in judecata.

Expertiza contabila extrajudiciara (amiabila) se mai utilizeaza pentru certificarea bilanturilor contabile, a altor situatii financiare privind patrimoniul agentului economic.
Aceste analize si certificarii financiar – contabile asupra patrimoniului si a posibilitatii agentului economic de a genera profit si in consecinta de a fi rentabil constituie o dovada de incredere pentru ceilalti agenti economici in vederea intrarii in relatii contabile sanatoase.

Prin expertiza contabila extrajudiciara se previne stabilirea de relatii de comert cu agenti economici care s-ar gasi in imediata stare de incetare de plati respectiv de faliment cu consecinte extrem de daunatoare privind recuperarea creantelor.

Expertiza extrajudiciara este reclamata de manifestarea liberei initiative in conditiile economiei de piata, fiind o cale eficienta de asistenta de inalta specialitate a oricarei afaceri pentru a fi ferita de riscuri si asigurata de reusita.

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
expertiza contabila extrajudiciaracontabil


Data aparitiei: 05 Mai 2011

Votati articolul "Expertiza contabila extrajudiciara (amiabila)":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X