email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ar putea fi soarta economiei mondiale hotarata la 2 august?

criza SUArepublicanirating de taraObama

Economia mondiala ar putea fi din nou zdruncinata dupa data de 2 august in situatia in care Congresul american nu va majora plafonul de indatorare, SUA intrand astfel in incapacitate de plata. Astfel, in situatia in care nu va fi votata majorarea plafonului datoriei publice de la 14.300 miliarde de dolari cat este in prezent, Banca Centrala a SUA va incepe sa plateasca datoriile statului catre investitori, anumite servicii catre cetateni riscand astfel sa fie sistate.
In urma unei noi intalniri intre democrati si republicani, unul dintre liderii celor din urma, Eric Cantor, a declarat ca presedintele Obama a pus capat negocierilor in momentul in care a observat ca discutiile nu pareau sa aiba nicio finalitate. Aceste negocieri se duc intre democratii care sustin introducerea unui impozit mai mare pentru bogati si intre republicanii care sunt de parere ca reducerea programelor sociale pentru saraci poate fi o solutie.

In paralel, doua dintre cele mai mari agentii de rating, Fitch si Moody's, ameninta cu scaderea ratingului de tara 'AAA' in cazul in care nu va fi efectuata la timp plata salariilor si a pensiilor sau vor fi sistate alte servicii. Si cea de-a treia agentie din top, Standard & Poor's, a declarat ca ratingul SUA poate fi retrogradat ca urmare a acestei situatii.

In vreme ce republicanii sunt dispusi sa voteze reducerea cheltuielilor cu diversele programe sociale, democratii doresc atat micsorarea acestor costuri, cat impunerea unui sistem de impozitare mai aspru. Cea de-a doua masura este vazuta insa de republicani ca o metoda care ar incetini posibilitatea de revenire economica.

In tot acest timp, moneda euro s-a apreciat in fata dolarului cu 0,9% fata de sedinta de tranzactionare de la mijlocul saptamanii trecute. Pe fondul situatiei din SUA si Italia, investitorii par sa isi indrepte din nou atentia catre aur si catre francul elvetian.

La nivel de tara, in ceea ce priveste paritatea fata de euro, diferentele au fost mult prea mici pentru a fi semnificative. Astfel, BNR a anuntat joia trecuta un curs oficial de 4,2778 lei pentru euro, in crestere usoara fata de nivelul de 4,2748 lei inregistrat miercuri.

de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
criza SUArepublicanirating de taraObama


Data aparitiei: 18 Iulie 2011

Votati articolul "Ar putea fi soarta economiei mondiale hotarata la 2 august?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X