email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul MS nr. 1776 aproba modelulul unic al biletului de trimitere pentru investigatii paraclinice utilizat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate

asigurari sanatatebilet trimitereinvestigatii paracliniceOrdinul nr. 1776/2011




Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 1776/2011 pentru modificarea Ordinului ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 868/542/2011 privind aprobarea modelului unic al biletului de trimitere pentru investigatii paraclinice utilizat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si a Instructiunilor privind utilizarea si modul de completare a biletului de trimitere pentru investigatii paraclinice utilizat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 840, din 30 decembrie 2011.

Articolul I mentioneaza astfel ca Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 868/542/2011 privind aprobarea modelului unic al biletului de trimitere pentru investigatii paraclinice utilizat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si a Instructiunilor privind utilizarea si modul de completare a biletului de trimitere pentru investigatii paraclinice utilizat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 385 din 1 iunie 2011, se modifica dupa cum urmeaza:

1. In anexa nr. 2, la litera C, la campul 3 "Cod diagnostic", a doua liniuta va avea urmatorul cuprins:

"- se va bifa cu «x» casuta P pentru efectuarea de investigatii paraclinice specifice pentru unele afectiuni cuprinse in programele nationale de sanatate: diabetul si bolile de nutritie, precum si cele pentru afectiunile oncologice, casuta A/S pentru efectuarea de investigatii paraclinice specifice pentru afectiunile acute/subacute, casuta C pentru efectuarea de investigatii paraclinice specifice pentru bolile cronice, altele decat cele incluse in programele nationale de sanatate: diabet si boli de nutritie, precum si cele pentru afectiuni oncologice, pentru stabilirea termenului de valabilitate a biletului de trimitere, conform prevederilor din contractul-cadru si normele metodologice de aplicare a acestuia;".

2. In anexa nr. 2, la litera C, campul 8 "Date care necesita a fi inscriptionate pe versoul biletului de trimitere pentru investigatii medicale paraclinice" va avea urmatorul cuprins:

"Campul 8 - Date care necesita a fi inscriptionate pe versoul biletului de trimitere pentru investigatii medicale paraclinice: In situatia in care, din motive obiective, investigatiile nu au putut fi efectuate la momentul prezentarii asiguratului, furnizorul de servicii medicale paraclinice are obligatia de a-l programa, consemnand pe versoul exemplarului de bilet de trimitere data prezentarii si data programarii, semnatura si stampila furnizorului; daca asiguratul refuza programarea, furnizorul va restitui asiguratului ambele exemplare ale biletului de trimitere pentru ca acesta sa se poata prezenta la alt furnizor de investigatii medicale paraclinice.

In primele 10 zile calendaristice de la emiterea biletului de trimitere pentru investigatii medicale paraclinice asiguratul are obligatia de a se programa si de a accepta programarea la unul dintre furnizori; in caz contrar biletul de trimitere isi pierde valabilitatea. La momentul prezentarii la furnizorul de investigatii paraclinice din ambulatoriu pentru efectuarea investigatiilor asiguratul va declara pe propria raspundere pe verso-ul celor doua exemplare ale biletului de trimitere ca a fost sau nu internat pe perioada de la data eliberarii biletului de trimitere pana la data efectuarii investigatiilor."

de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
asigurari sanatatebilet trimitereinvestigatii paracliniceOrdinul nr. 1776/2011


Data aparitiei: 06 Ianuarie 2012

Votati articolul "Ordinul MS nr. 1776 aproba modelulul unic al biletului de trimitere pentru investigatii paraclinice utilizat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X