email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amenzi duble din 14 martie pentru practicile comerciale inselatoare sau agresive!

legea 33/2015practici comerciale inselatoarepractici comerciale agresiveamenzile

Sanctiunile si amenzile pentru comerciantii care aplica practici comerciale inselatoare sau agresive se inaspresc incepand cu 14 martie, in urma Legii nr. 33/2015 pentru modificarea Legii nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor, precum si pentru completarea art. 32 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor.

Daca pentru practicile inselatoare si practicile comerciale agresive amenzile ajungeau inainte de aceste modificari pana la 50.000 lei, acestea au fost majorate odata cu Legea 33/2015 si ajung pana la 100.000 lei!

La articolul 15, alineatele (1) si (2) vor avea urmatorul cuprins:

"Art. 15. - (1) Utilizarea de catre comercianti a unor practici comerciale incorecte, astfel cum au fost definite la cap. II, este interzisa, constituie contraventie si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

a) cu amenda de la 5.000 lei la 100.000 lei, pentru practicile comerciale inselatoare, asa cum sunt definite in anexa nr. 1 paragraful «Practici comerciale inselatoare»;

b) cu amenda de la 2.000 lei la 100.000 lei, pentru practicile comerciale agresive, asa cum sunt definite in anexa nr. 1 paragraful «Practici comerciale agresive»

(2) Nerespectarea masurilor dispuse prin ordinul sau decizia prevazute la art. 12 alin. (1) se sanctioneaza cu amenda de la 50.000 lei la 100.000 lei."

De asemenea, Legea nr. 33/2015 interzice in mod expres comercializarea alimentelor care au data limita de consum si/sau data durabilitatii minimale depasite.

In ce priveste practicile comerciale inselatoare, punctele 6, 8 si 14 vor avea urmatorul cuprins:

"6. Lansarea unei invitatii de a cumpara produse la un anumit pret, pentru ca apoi, in scopul promovarii unui produs diferit, comerciantul sa recurga la una dintre urmatoarele fapte:
a) refuzul prezentarii articolului care a facut obiectul publicitatii;

b) refuzul luarii comenzii privind respectivul articol sau al livrarii in cadrul unui termen rezonabil;

c) prezentarea unui esantion cu efecte..................................................................................................

8. Angajamentul comerciantului de a furniza un serviciu postvanzare catre consumatori, atunci cand comerciantul a comunicat cu acestia, inaintea incheierii tranzactiei, intr-o limba ce nu este limba oficiala a statului membru in care acesta este stabilit si, ulterior, a furnizat respectivul serviciu numai in alta limba, fara insa a informa in mod clar consumatorii cu privire la aceasta, inainte de angajarea in tranzactie..................................................................................................
14. Crearea, operarea sau promovarea unui sistem promotional piramidal, in care consumatorul ofera o contraprestatie, inclusiv in produse, servicii sau bani, in schimbul posibilitatii de a primi compensatie, ce provine in special ca urmare a introducerii unui alt consumator in sistem decat ca urmare a vanzarii sau consumului produselor."

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea 33/2015practici comerciale inselatoarepractici comerciale agresiveamenzile


Data aparitiei: 13 Martie 2015

Votati articolul "Amenzi duble din 14 martie pentru practicile comerciale inselatoare sau agresive!":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X