email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificari noi privind activitatea de expertiza contabila si a contabililor autorizati

expertiza contabila

MODIFICARI NOI PRIVIND ACTIVITATEA DE EXPERTIZA CONTABILA SI A CONTABILILOR AUTORIZATI

Legea 269/2007 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 17/2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 678 din 4.10.2007 .

Principalele modificari privind activitatea de expertiza contabila si a contabililor autorizati sunt prezentate punctual, dupa cum urmeaza:

-Limitele raspunderii civile a expertilor contabili si contabililor autorizati se stabilesc prin contractele de prestari de servicii incheiate in conditiile legii, in functie de uzantele interne si internationale ale profesiei contabile.

-CECCAR sprijina formarea si dezvoltarea profesionala prin programe de formare si dezvoltare profesionala adecvate. Fata de forma initiala, a fost eliminat caracterul continuu al acestei formari.

-Presedintele Consiliului superior si presedintii filialelor judetene nu pot avea atributii referitoare la conducerea executiva a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.

-Activitatea Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania se desfasoara sub supravegherea autoritatii de stat, reprezentata de Ministerul Economiei si Finantelor.

-
Persoanele desemnate de Ministerul Economiei si Finantelor sa efectueze supravegherea publica a activitatii Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania au urmatoarele indatoriri:
a) participa la Conferinta nationala si la sedintele Consiliului superior, fara drept de vot;


b) sesizeaza ministrul economiei si finantelor ori de cate ori hotararile Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania contravin reglementarilor legale.

Ministerul Economiei si Finantelor poate ataca hotararile Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania la instanta de contencios administrativ, in conditiile legii.

- Pentru a-si putea exercita atributia, Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania va pune la dispozitia persoanelor desemnate de Ministerul Economiei si Finantelor o copie de pe hotararile si deciziile luate, precum si toate materialele care au fost supuse aprobarii in Consiliul superior, Biroul permanent si Conferinta nationala, precum si, la cererea acestora, toate documentele care au stat la baza adoptarii deciziilor si hotararilor, in termen de 7 zile de la adoptarea acestora.

- In cazul netransmiterii materialelor supuse dezbaterii organelor respective catre persoanele desemnate de Ministerul Economiei si Finantelor, acestea pot solicita fie amanarea dezbaterilor, fie eliminarea de pe ordinea de zi a punctelor pentru care nu s-au transmis materialele, ori Ministerul Economiei si Finantelor poate exercita caile de atac, in conditiile legii.

-Hotararile si deciziile, de interes general, adoptate de Consiliul superior, Biroul permanent si Conferinta nationala, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, in termen de 30 de zile de la adoptare.  

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
expertiza contabila


Data aparitiei: 08 Octombrie 2007

Votati articolul "Modificari noi privind activitatea de expertiza contabila si a contabililor autorizati":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X