email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cum se trateaza din punct de vedere contabil accizele

Bine v-am gasit,

    Editorial                                                                                                         

Tratamentul contabil al accizelor

Fiecare dintre noi avem o zi de nastere care se regaseste inscrisa intr-un act oficial, emis de o autoritate recunoscuta. Aceasta zi este data aniversarii noastre pe viata, si cat vom trai, vom sarbatori aceasta zi, terminand un an pentru a-l incepe pe urmatorul.

Fiecare zi este diferita si unica. In functie de aceasta zi, natura ne daruieste anumite elemente definitorii ale personalitatii. Unii oameni sunt sociabili, au nevoie de apartenenta unui grup, au nevoie de comunicare si recunoastere sociala, fiint tipul de persoane care pot depasi cu usurinta orice fel de obstacole.

In schimb, altii pastreaza amintirile experientelor trecute si isi definesc viitorul prin prisma trecutului mai mult sau mai putin glorios, fara a avea nevoie de prea multi oameni in jurul lor. Am intalnit persoane interesate de tot ce se intampla in jurul lor, care puteau sa-si de-a seama cu rapiditate daca omul de vis-a-vis incearca sau nu sa ascunda ceva, tocmai datorita faptului ca de-a lungul timpului au acordat multa atentie comportamentului uman.

Natura este darnica in principiu cu toata lumea. Este impropriu spus ca ea ofera unora mai mult si altora mai putin. Important este ca trasaturile de personalitate cu care natura ne inzestreaza sa le descoperim si sa le cizelam in favoarea noastra.

In materialul de astazi, vom aborda cateva aspecte privind contabilitatea accizelor. In conformitate cu prevederile OMFP 1752/2005, in categoria impozitelor, taxelor si varsamintelor datorate bugetului de stat sau bugetelor locale, de regula, se cuprind: accizele, impozitul pe cladiri, impozitul pe terenuri, varsamintele din profitul net al regiilor autonome, impozitul pe dividende, taxa asupra mijloacelor de transport, taxe pentru folosirea terenurilor proprietate de stat si alte impozite si taxe. In contabilitatea analitica, aceastea se grupeaza pe feluri de impozite, respectiv, taxe si varsaminte datorate bugetului de stat sau bugetelor locale.

Pentru mai multe detalii apasati aici

Ec. Maria Badoi

    Stirile zilei                                                                                                     

Jonglerii cu bani publici in piata de energie

Institutia, cu rol de a asigura functionarea in conditii de transparenta si nediscriminare a pietei de energie, a emis o serie de decizii prin care permite unor furnizori privati sa vanda electricitate companiei Transelectrica, in vederea acoperirii consumului propriu tehnologic...

CE a trecut la etapa a doua a procedurii de infringement in cazul taxei de prima inmatriculare

Comisia Europeana a trecut la a doua etapa a procedurii de infringement impotriva Romaniei in cazul taxei de prima inmatriculare, autoritatile avand la dispozitie doua luni pentru a se conforma solicitarilor Executivului, care va inainta, in caz contrar, o plangere la Curtea Europeana de Justitie...

Leul isi revine

Pe piata interbancara, moneda nationala s-a intarit pe parcursul intregii sedinte. Cotatia leului a coborat cu cinci bani, ultimele tranzactii fiind efectuate la 3,5330-3,5380 lei pentru un euro...

O zi minunata!

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 29 Noiembrie 2007

Votati articolul "Afla cum se trateaza din punct de vedere contabil accizele":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X