email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANUNT: Declaratia Unica se poate depune online. Instructiuni pas cu pas

ANUNT: Declaratia Unica se poate depune online. Instructiuni pas cu pas
anafdeclaratia unicaspvimpozite

ANAF a anuntat ca, incepand cu data de 16 mai 2018, orice persoana care realizeaza venituri din activitati economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea sa le declare online prin intermediul formularului electronic inteligent al Declaratiei Unice disponibil in Spatiul Privat Virtual (SPV).

Formularul calculeaza automat cuantumul impozitelor si contributiilor datorate de persoanele fizice la bugetul de stat. Acesta poate fi accesat pe portalul ANAF in sectiunea ” Spatiul Privat Virtual”, rubrica Descarcare declaratii.


       Este important de aflat ca Serviciul electronic Spatiul Privat Virtual este furnizat gratuit de Ministerul Finantelor Publice, iar inregistrarea este posibila fara a fi necesara deplasarea la ghiseele ANAF. In acest sens, MFP a transmis prin posta fiecarui contribuabil o scrisoare personalizata, care contine toate datele necesare inrolarii din confortul propriei case. Prin intermediul SPV se poate accesa oricand situatia fiscala personala si se pot primi sau transmite o serie de documente, declaratii fiscale si alte informatii fiscale utile. De asemenea, formularul se poate completa si semna si de detinatorii de certificate digitale calificate. Depunerea se face pe portalul e-guvernare.ro.

"Asa cum am promis, astazi am facut un pas important catre viitor: orice persoana fizica poate sa depuna online Declaratia Unica si astfel sa economiseasca timp si bani. Vreau sa eficientizez activitatea ANAF, vreau sa reduc birocratia fiscala si sa incurajez trecerea de la hartie la mediul electronic online", a precizat ministrul finantelor publice, domnul Eugen Teodorovici.
 

NU uitati!

Daca Declaratia Unica este depusa online pana pe 15 iulie 2018 si plata obligatiilor se efectueaza integral pana la data de 15 martie 2019, inclusiv, se acorda o reducere de 5% din suma totala datorata bugetului de stat, iar daca suma datorata, stabilita la nivelul veniturilor estimate pentru anul 2018, este platita integral pana pe 15 decembrie 2018, se acorda o reducere suplimentara de 5% din suma datorata.
 

Care sunt principalele categorii de venituri care trebuie declarate de persoanele fizice?

        ◦ activitati independente;
        ◦ cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arenda;
        ◦ activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real;
        ◦ piscicultura si/sau silvicultura;
        ◦ transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si din transferul aurului financiar;
        ◦ jocuri de noroc realizate de catre persoanele fizice ca urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker;
        ◦ activitatile artistice si sportive, in calitate de artisti de spectacol sau ca sportivi.
 

Declaratia unica: instructiuni pentru depunerea online

Daca aveti obligatia depunerii "Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice" si sunteti utilizator de SPV cu user si parola, puteti depune prin Spatiul Privat Virtual, accesand sectiunea Declaratii/Completare declaratii/Declaratia unica.



Pentru a veni in sprijinul contribuabililor, va fi disponibila o fereastra de tip pop-up care se va afisa la accesarea SPV, cu link-ul catre pagina de depunere a declaratiei unice, dupa cum ne indruma ANAF:

 

Sursa: MFP


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafdeclaratia unicaspvimpozite


Data aparitiei: 17 Mai 2018

Votati articolul "ANUNT: Declaratia Unica se poate depune online. Instructiuni pas cu pas":
Rating:

Nota: 3.07 din 5 din 21 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X