email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hotararea nr. 483/2020: valabilitatea cardurilor de sanatate a fost prelungita cu 7 ani

Hotararea nr. 483/2020: valabilitatea cardurilor de sanatate a fost prelungita cu 7 ani
card de sanatatemonitorul oficial

Valabilitatea cardurilor de sanatate a fost prelungita cu 7 ani prin Hotararea nr. 483/2020. Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 558 din 26 iunie 2020, data de la care a intrat si in vigoare.

Incepand cu luna iulie 2020, se genereaza si se rescriu noi certificate digitale pentru cardurile nationale de asigurari de sanatate emise pana la data de 31 decembrie 2014. Termenul de valabilitate al acestor carduri este de 7 ani de la data rescrierii certificatului, se precizeaza intr-un comunicat al CNAS (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate).

Aceasta reglementare vine in contextul in care valabilitatea certificatelor inscriptionate pe  cardurile nationale de asigurari de sanatate ar fi expirat in anul 2020 pentru aproximativ 4,2 milioane de carduri,  urmand ca in anul 2021 sa expire alte 10 milioane de carduri.

Solutia de prelungire a certificatelor inscriptionate pe cardurile nationale va face economii substantiale, de peste 30 de milioane de euro, binevenite in perioada dificila pe care o traversam, in care exista o presiune financiara suplimentara in sistemul de sanatate determinata de pandemie”, a declarat Adela Cojan, presedintele CNAS.

Costurile acestei solutii sunt in valoare de aproximativ 550 mii lei, fata de 165,4 milioane lei, cat ar fi costat retiparirea a 14,2 milioane de carduri de sanatate. Hotararea aprobata de Guvern degreveaza bugetul Ministerului Sanatatii pentru anii 2020 – 2021 de cheltuielile de tiparire a cardurilor a caror valabilitate expira in aceasta perioada, precum si bugetul Fondului national de asigurari sociale de sanatate de cheltuielile aferente distributiei acestora, se mai specifica in comunicatul CNAS.

Scrierea noului certificat pe CIP-ul cardului se va face in mod automat. La nivelul aplicatiei furnizorului de servicii medicale, in momentul introducerii cardului in cititor, sistemul va detecta certificatul expirat si il va inlocui fara nicio interventie a furnizorului.
 

Hotararea nr. 483/2020:  textul actului normativ

Denumirea completa: Hotararea nr. 483/2020 pentru completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate din titlul IX "Cardul european si cardul national de asigurari sociale de sanatate" din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 900/2012


In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.


Articol unic. -

cardul national de asigurari sociale de sanatate" din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 900/2012, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 643 din 10 septembrie 2012, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduce un nou articol, articolul 61, cu urmatorul cuprins:

"
Art. 61. -

Incepand cu luna iulie 2020 se genereaza si se rescriu noi certificate pentru cardurile nationale emise pana la data de 31 decembrie 2014. Termenul de valabilitate al acestor carduri nationale este de 7 ani de la data rescrierii certificatului."

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
card de sanatatemonitorul oficial


Data aparitiei: 29 Iunie 2020

Votati articolul "Hotararea nr. 483/2020: valabilitatea cardurilor de sanatate a fost prelungita cu 7 ani":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X