email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa achizitionezi o centrala termica? Ce trebuie sa stii inainte de achizitie

Vrei sa achizitionezi o centrala termica? Ce trebuie sa stii inainte de achizitie

Cand vine vorba despre confortul caminului, centrala termica este cea care te ajuta sa te simti bine in propriul camin in sezonul rece. Fie ca stai la bloc, sau la curte, este important sa nu depinzi de agentul termic de incalzire care in multe zone este insuficient sau lipseste cu desavarsire.

Desi poate parea usor sa faci trecerea la centrala termica este important ca inainte de achizitie sa stii cateva lucruri importante, de baza, despre aceste sisteme, pentru a putea face alegerea potrivita pentru tine.

Tipul combustibilului folosit

Centralele termice sunt de mai multe tipuri. Fiecare dintre acestea functioneaza cu un anumit combustibil. Astfel, ai de ales dintre centrale electrice, pe gaz sau pe combustibil solid. Factorul decisiv in aceste situatii este, in primul rand, locatia. Iata de ce, in functie de tipul centralei:

Centrale termice pe gaz. Acestea sunt cele mai populare, datorita pretului mic al gazelor. In plus, necesita interventii minime de intretinere si de curatare spre deosebire de instalatiile care functioneaza pe baza de combustibili. Pot fi folosite atat la case cat si la apartament insa depinzi de o sursa de gaze. Dezavantajul este ca, in anumite apartamente, care nu au o buna aerisire, nu vei primi autorizatia de instalare.

Centrale termice electrice. Centralele termice electrice sunt o alegere excelenta pentru apartamentele de bloc. Aceste centrale au o eficienta mare de incalzire, iar costurile de electricitate nu sunt mari. Sunt ideale pentru apartamentele unde nu pot fi instalate centralele pe gaz, dar si pentru case daca in zona sa nu existe fluctuatii de energie.

Centrale termice pe combustibil solid. Aceste centrale functioneaza cu combustibili solizi precum lemne, peleti sau GPL si sunt destinate doar celor care stau la curte. Acestea sunt voluminoase si trebuie instalate intr-o camera tehnica sau o anexa la casa. Avantajul este ca lemnele, peletii sau GPL-ul sunt usor de procurat si nu sunt deloc costisitoare. Trebuie doar sa ai grija sa alegi materiale de calitate, iar lemnul sa fie bine uscat, pentru o eficienta optima si durabilitate in timp. In caz contrar eficienta centralelor scade pana la jumatate.

Suprafata locuintei

Cand alegi o centrala termica, indiferent de tipul acesteia, este important sa tii cont de suprafata locuintei. Pe langa aceasta trebuie sa iei in calcul temperatura optima pe care doresti sa o ai in locuinta.

Astfel, in functie de aceste criterii vei putea alege centrala care are puterea de incalzire necesara pentru casa ta. O centrala cu o putere mica nu va face fata intr-o locuinta mare, in timp ce o centrala cu o putere foarte mare, este o investitie inutila pentru o casa mica.

Siguranta

Siguranta este cea mai importanta. Prin urmare cand alegi centrala asigura-te ca are masuri de siguranta incorporate pentru a evita accidentele.

In cazul centralelor pe gaz, este important ca acestea sa aiba o protectie in cazul in care se intrerupe alimentarea cu gaz, dar si pentru momentele in care sistemul constata ca s-a produs o defectiune.

Acelasi lucru este valabil si in cazul centralelor pe curent electric. Acestea trebuie sa dispuna de un sistem de protectie in cazul oscilatiilor de curent sau de intrerupere a acestuia.

De asemenea, in cazul centralelor care sunt instalate la curte, in camerele tehnice sau anexe, este important sa te asiguri ca pot fi amplasate in incaperi in care temperatura poate scadea sub 5 grade Celsius. In caz contrar acestea nu vor mai functiona sau se vor defecta rapid.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 29 Martie 2022

Votati articolul "Vrei sa achizitionezi o centrala termica? Ce trebuie sa stii inainte de achizitie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X