email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF modifica formularul 'Invitatie pentru Audiere'. Cum arata noul model

ANAF modifica formularul 'Invitatie pentru Audiere'. Cum arata noul model
invitatie pentru audiereformulat anafinspectie fiscala

Cu privire la audierea contribuabilului/platitorului, este important de retinut ca persoana in cauza are dreptul sa isi prezinte in scris punctul de vedere, in termen de 5 zile lucratoare de la data audierii. Termenul poate fi prelungit cu cel mult 5 zile lucratoare, pentru motive justificate, cu acordul conducatorului organului de control fiscal.

In acest sens, in vederea aplicarii prevederilor art. 149 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, s-a elaborat proiectul de Ordin al presedintelui ANAF pentru modificarea Anexei nr. 2 la OPANAF nr. 3666/2020 privind aprobarea modelului si continutului formularelor si documentelor utilizate in activitatea de verificare documentara, pentru completarea si modificarea formularului Invitatie utilizata in activitatea de verificare documentara, cu respectarea prevederilor legale mentionate.

Astfel, pentru aducerea la cunostinta contribuabilului a termenului legal pentru formularea punctului de vedere fata de constatarile organului fiscal, prin prezentul proiect de ordin se modifica formularul "Invitatie".

Modificarile din continutul proiectului de Ordin vor fi aplicate de structurile cu atributii de inspectie fiscala, de structurile cu atributii de control antifrauda si de structurile cu atributii de verificare a situatiei fiscale personale, competente sa efectueze actiunile de verificarea documentara.

Model - Invitatie pentru audiere 


INVITATIE PENTRU AUDIERE


Domnului/Doamnei……………………………………..in calitate de /avand functia de ………………
Denumire contribuabil/platitor…….…………………………………………………
Cod de identificare fiscala…………………………………………………………………………………..,
Domiciliul fiscal………………………………………………………………………………………………..

In vederea finalizarii verificarii documentare, va transmitem alaturat, proiectul Deciziei de impunere privind obligatiile fiscale principale stabilite ca urmare a verificarii documentare/Dispozitiei de masuri ca urmare a verificarii documentare si va instiintam ca, in baza prevederilor art. 9 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, aveti posibilitatea de a va exprima punctul de vedere in legatura cu constatarile inscrise in proiectul de act administrativ fiscal, in data de ___________________, ora ______.

Totodata, va informam ca aveti posibilitatea sa va exprimati oral punctul de vedere cu privire la constatarile organelor fiscale cu ocazia audierii, precum si in scris, in conformitate cu prevederile art. 149, alin. (5) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala cu modificarile si
completarile ulterioare, in termen de 5 (cinci) zile lucratoare de la data audierii. Termenul poate fi prelungit cu cel mult 5 zile lucratoare, numai pentru motive justificate, cu acordul conducatorului organului de control fiscal.

In situatia in care nu va veti prezenta la termenul stabilit pentru audiere in data de _______, va informam ca cel de-al doilea termen pentru a avea loc audierea este in data de _____, ora____.

In situatia in care doriti sa renuntati la audiere, va rugam sa notificati acest fapt organului fiscal, anterior datei/datelor programate pentru audiere.

In cazul in care nu va veti prezenta la audiere la niciunul din cele doua termene si nu veti notifica despre renuntarea la acest drept, va comunicam ca, potrivit prevederilor legale, audierea se considera indeplinita.

Punctul dumneavoastra de vedere fata de constatarile din proiectul Deciziei de impunere privind obligatiile fiscale principale stabilite ca urmare a verificarii documentare/Dispozitiei de masuri ca urmare a verificarii documentare poate fi transmis prin mijloace electronice de transmitere la
distanta puse la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (Spatiul Privat Virtual - SPV), prin e-mail la adresa ..........................., prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire, sau prin depunere la registratura organului fiscal din ..................................................................... .

Audierea in legatura cu constatarile din proiectul Deciziei de impunere privind obligatiile fiscale principale stabilite ca urmare a verificarii documentare/Dispozitiei de masuri ca urmare a verificarii documentare poate avea loc fie prin prezentarea la sediul nostru din ......................................................................................., fie prin intermediul sistemelor electronice de comunicare la distanta care asigura conexiunea audiovideo, in functie de modalitatea aleasa de dumneavoastra.

In situatia in care veti opta pentru audiere prin intermediul sistemelor electronice de comunicare la distanta, veti informa organul fiscal cu cel putin 24 de ore inainte de ora stabilita pentru audiere, in vederea stabilirii detaliilor tehnice ale intalnirii, de comun acord cu reprezentantul
desemnat din cadrul organului fiscal.

Pentru solicitarea/comunicarea oricaror informatii in legatura cu aceasta solicitare, persoana desemnata care poate fi contactata este doamna/domnul ..........., numar de telefon ........., adresa de e-mail ......., camera .......... .


Conducatorul structurii care efectueaza verificarea documentara,
(functie, nume, prenume, semnatura, stampila*)


Foto: pixabay.com


de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
invitatie pentru audiereformulat anafinspectie fiscala


Data aparitiei: 06 Iunie 2023

Votati articolul "ANAF modifica formularul 'Invitatie pentru Audiere'. Cum arata noul model":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X