email
Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF modifica formularul 'Invitatie pentru Audiere'. Cum arata noul model

ANAF modifica formularul 'Invitatie pentru Audiere'. Cum arata noul model
invitatie pentru audiereformulat anafinspectie fiscala

Cu privire la audierea contribuabilului/platitorului, este important de retinut ca persoana in cauza are dreptul sa isi prezinte in scris punctul de vedere, in termen de 5 zile lucratoare de la data audierii. Termenul poate fi prelungit cu cel mult 5 zile lucratoare, pentru motive justificate, cu acordul conducatorului organului de control fiscal.

In acest sens, in vederea aplicarii prevederilor art. 149 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, s-a elaborat proiectul de Ordin al presedintelui ANAF pentru modificarea Anexei nr. 2 la OPANAF nr. 3666/2020 privind aprobarea modelului si continutului formularelor si documentelor utilizate in activitatea de verificare documentara, pentru completarea si modificarea formularului Invitatie utilizata in activitatea de verificare documentara, cu respectarea prevederilor legale mentionate.

Astfel, pentru aducerea la cunostinta contribuabilului a termenului legal pentru formularea punctului de vedere fata de constatarile organului fiscal, prin prezentul proiect de ordin se modifica formularul "Invitatie".

Modificarile din continutul proiectului de Ordin vor fi aplicate de structurile cu atributii de inspectie fiscala, de structurile cu atributii de control antifrauda si de structurile cu atributii de verificare a situatiei fiscale personale, competente sa efectueze actiunile de verificarea documentara.

Model - Invitatie pentru audiere 


INVITATIE PENTRU AUDIERE


Domnului/Doamnei……………………………………..in calitate de /avand functia de ………………
Denumire contribuabil/platitor…….…………………………………………………
Cod de identificare fiscala…………………………………………………………………………………..,
Domiciliul fiscal………………………………………………………………………………………………..

In vederea finalizarii verificarii documentare, va transmitem alaturat, proiectul Deciziei de impunere privind obligatiile fiscale principale stabilite ca urmare a verificarii documentare/Dispozitiei de masuri ca urmare a verificarii documentare si va instiintam ca, in baza prevederilor art. 9 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, aveti posibilitatea de a va exprima punctul de vedere in legatura cu constatarile inscrise in proiectul de act administrativ fiscal, in data de ___________________, ora ______.

Totodata, va informam ca aveti posibilitatea sa va exprimati oral punctul de vedere cu privire la constatarile organelor fiscale cu ocazia audierii, precum si in scris, in conformitate cu prevederile art. 149, alin. (5) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala cu modificarile si
completarile ulterioare, in termen de 5 (cinci) zile lucratoare de la data audierii. Termenul poate fi prelungit cu cel mult 5 zile lucratoare, numai pentru motive justificate, cu acordul conducatorului organului de control fiscal.

In situatia in care nu va veti prezenta la termenul stabilit pentru audiere in data de _______, va informam ca cel de-al doilea termen pentru a avea loc audierea este in data de _____, ora____.

In situatia in care doriti sa renuntati la audiere, va rugam sa notificati acest fapt organului fiscal, anterior datei/datelor programate pentru audiere.

In cazul in care nu va veti prezenta la audiere la niciunul din cele doua termene si nu veti notifica despre renuntarea la acest drept, va comunicam ca, potrivit prevederilor legale, audierea se considera indeplinita.

Punctul dumneavoastra de vedere fata de constatarile din proiectul Deciziei de impunere privind obligatiile fiscale principale stabilite ca urmare a verificarii documentare/Dispozitiei de masuri ca urmare a verificarii documentare poate fi transmis prin mijloace electronice de transmitere la
distanta puse la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (Spatiul Privat Virtual - SPV), prin e-mail la adresa ..........................., prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire, sau prin depunere la registratura organului fiscal din ..................................................................... .

Audierea in legatura cu constatarile din proiectul Deciziei de impunere privind obligatiile fiscale principale stabilite ca urmare a verificarii documentare/Dispozitiei de masuri ca urmare a verificarii documentare poate avea loc fie prin prezentarea la sediul nostru din ......................................................................................., fie prin intermediul sistemelor electronice de comunicare la distanta care asigura conexiunea audiovideo, in functie de modalitatea aleasa de dumneavoastra.

In situatia in care veti opta pentru audiere prin intermediul sistemelor electronice de comunicare la distanta, veti informa organul fiscal cu cel putin 24 de ore inainte de ora stabilita pentru audiere, in vederea stabilirii detaliilor tehnice ale intalnirii, de comun acord cu reprezentantul
desemnat din cadrul organului fiscal.

Pentru solicitarea/comunicarea oricaror informatii in legatura cu aceasta solicitare, persoana desemnata care poate fi contactata este doamna/domnul ..........., numar de telefon ........., adresa de e-mail ......., camera .......... .


Conducatorul structurii care efectueaza verificarea documentara,
(functie, nume, prenume, semnatura, stampila*)


Foto: pixabay.com


de Alina Ilie

NOUTATI din Legislatia Contabila

Contabilitatea in partida simpla in 2023. Sfaturi si recomandari:


 Esti contabil aflat la inceput de drum, dornic sa:

-> gaseasca metode sigure, rapide si eficiente de tinere a contabilitatii in partida simpla?
-> isi eficientizeze eforturile de pastrare a evidentelor de contabilitate simpla?
-> isi rotunjeasca veniturile personale?
-> se achite corect si in timp util de cerintele forurilor legislative privind fiscalitatea si contabilitatea in partida simpla?
-> evite repercusiunile legii la incalcarea regulilor scrise privind contabilizarea in partida simpla?

Daca cel putin un raspuns a fost afirmativ, ai nevoie urgenta de Contabilitatea in partida simpla, lucrarea digitala pe stick!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
invitatie pentru audiereformulat anafinspectie fiscala


Data aparitiei: 06 Iunie 2023

Votati articolul "ANAF modifica formularul 'Invitatie pentru Audiere'. Cum arata noul model":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

 • Politici Contabile esentiale pentru orice firma - 42 modele editabile

  • Politicile contabile influenteaza dimensiunea rezultatului contabil, a elementelor bilantiere si, ca o consecinta, valoarea indicatorilor economico-financiari. Ele trebuie alese astfel incat sa reflecte cat mai fidel imaginea firmei. Modificarea politicilor contabile poate fi efectuata numai la inceputul unui exercitiu financiar si doar daca apar schimbari legislative sau daca noile politici ofera informatii mai relevante si mai credibile referitoare la operatiunile...» citeste mai departe aici

 • Cota de TVA creste la 9% pentru achizitia unei locuinte noi in 2024

  • Anul 2024 vine cu o modificare importanta privind TVA-ul pentru locuinte. Astfel, potrivit proiectului de lege privind masurile fiscale pus marti in dezbatere publica, TVA pentru locuintele cu o valoare sub 600.000 lei se va majora de la 5% la 9% incepand cu 1 ianuarie 2024. Desigur, cota redusa de 5% se va mentine pana la final...» citeste mai departe aici

 • Amenzi de la 5.000 lei la 30.000 lei pentru bunuri fara documente de provenienta

  • Documentele de provenienta, precum factura, avizul de insotire a marfii, documentele vamale sau orice alte documente justificative, sunt esentiale pentru a stabili legalitatea si autenticitatea bunurilor. Acestea ofera informatii despre provenienta, proprietarul si traseul bunurilor, ceea ce este crucial pentru a asigura conformitatea cu legile vamale, fiscale si comerciale. In plus, sunt esentiale pentru a preveni evaziunea fiscala. In acest context, in c...» citeste mai departe aici

 • Ce cote de TVA se vor modifica de la 1 ianuarie 2024

  • Anul 2024 aduce noi modificari privind cotele de TVA. Iata o sinteza a celor mai importante masuri care vizeaza TVA, asa cum arata proiectul cu care Guvernul va merge in Parlament pentru asumarea raspunderii. Modificari fiscale 2024: noile cote de TVA anuntate de Guvern Astfel, va creste TVA de la 5% la 9% pentru: - livrarea de locuinte care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, incl...» citeste mai departe aici

 • Cum se completeaza Ordinul de plata multiplu electronic (OPME): instructiuni pas cu pas

  • Reamintim ca Ordinul de plata multiplu electronic (Formularul F1129) poate fi utilizat pentru a efectua plati online. Acesta se foloseste de catre institutiile publice care sunt inregistrate in Registrul entitatilor publice si de catre operatorii economici si alte entitati decat institutii publice pentru efectuarea de plati din conturile deschise la unitatile Trezoreriei Statului prin care isi desfasoara activitatea proprie. Administratia Judeteana a Finan...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba in 2023!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X