email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inspaimantator: Fiscul ne anuleaza inregistrarea in scop de TVA

fisctvainregistrareanulare

Multumim Newsletter-ului Taxe si Impozite Actual


Inspaimantator: Fiscul ne anuleaza inregistrarea in scop de TVA

Care sunt conditiile in care Fiscul ne va anula din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA? Ce se intampla cand Fiscul greseste si face anularea din eroare? Cum ne putem inregistra in scopuri de TVA din nou?

1. Cum efectueaza Fiscul anularea

Pentru contribuabilii declarati inactivi, inregistrarea in scopuri de TVA va fi anulata din oficiu de catre organele fiscale. Lista cuprinzand contribuabilii care au fost scosi din evidenta persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA se afiseaza pe pagina de internet a portalului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, sectiunea „Informatii publice“.

Data anularii din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA este data de intai a lunii urmatoare celei in care a fost publicat in Monitorul Oficial ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, prin care contribuabilul a fost declarat inactiv.

Organele fiscale competente vor opera in Registrul contribuabililor de la nivel central si de la nivel teritorial anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA a contribuabililor inactivi.

2. Cum ne putem inregistra in scopuri de TVA din nou

Dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA putem solicita inregistrarea in scopuri de TVA numai daca vom fi eliminati de pe lista contribuabililor inactivi prin ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala de reactivare, publicat in Monitorul Oficial, Partea I.

Inregistrarea devine valabila incepand cu prima zi a lunii urmatoare celei in care solicitam inregistrarea. Daca am fost declarati inactivi ca urmare a unei erori a organului fiscal, se va anula si scoaterea din evidenta persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA.

Cazul 1: 

Organul fiscal finalizase deja procedura de anulare a inregistra rii in scopuri de TVA si anulase deja si certificatul de inregistrare in scopuri de TVA

In aceasta situatie, Fiscul va proceda astfel: 

  •  va anula scoaterea din evidenta a persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA;
  •  va emite un nou certificat de inregistrare in scopuri de TVA pentru aceste persoane.

Atentie

In noul certificat de inregistrare in scopuri de TVA se mentine data inregistrarii in scopuri de TVA initiala (din certificatul anterior), contribuabilul avand calitatea de persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA, inclusiv in perioada cuprinsa intre data inscrierii in lista contribuabililor inactivi si data eliminarii din aceasta lista.

Cazul 2: 

Organul fiscal competent nu finalizase inca procedura de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA

In acest caz, Fiscul va stopa aceasta procedura si va lua masuri de anulare a etapelor procedurale parcurse, astfel incat sa ramanem inregistrat i ca persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA.

Acte normative aplicabile:

Art. 2 din Ordinul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 605/2008 privind aprobarea Procedurii de anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA a persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care figureaza in lista contribuabililor inactivi

Litera A punctul 1, 10, 11 si litera B punctul 1.1-1.2 si 2.1-2.4 din Procedura de anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA a persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care figureaza in lista contribuabililor inactivi, aprobata prin Ordinul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 605/2008

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fisctvainregistrareanulare


Data aparitiei: 08 Octombrie 2008

Votati articolul "Inspaimantator: Fiscul ne anuleaza inregistrarea in scop de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X