email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF anunta ca va modifica modul de rambursare a TVA

tvarambursareblejnar

 

Companiile care solicita rambursari de TVA intre 5.000 si 10.000 de lei vor avea  o placuta surpriza, promite presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar. Ele vor putea primi automat sumele de rambursat, fara a mai fi nevoie de controlul preliminar al inspectorilor fiscali.

„Modificam procedura de rambursare anticipata a TVA si vom plati automat firmelor care au depus un decont pentru rambursarea taxei orice suma cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei“, sustine Blejnar. Potrivit presedintelui ANAF, decizia a fost luata in urma unui calcul cost-beneficiu: doar aproximativ 14,75% din numarul deconturilor indeplinesc aceasta conditie, iar Fiscul prefera sa se concentreze pe controlul contribuabililor mai mari.

Firmele mici nu vor scapa insa de verificari. „Controlul fiscal va fi facut ulterior, intr-un termen de doi ani, asa cum prevede legea“, sustine Blejnar, care a adaugat ca actul normativ care prevede aceste modificari se afla in drum spre „Monitorul Oficial“, in vederea publicarii.

Directorul general responsabil cu procedurile in ANAF, Robert Hofnar, a anuntat ca de o prevedere similara vor beneficia si exportatorii. „Vom introduce un sistem de rambursare pentru exportatori. Este vorba despre acele companii care au o cifra de afaceri de minimum un milion de euro si care obtin 75% din aceasta cifra din exporturi si operatiuni intracomunitare, pe care le-am asimilat in acest fel exporturilor“.

Pentru a beneficia de rambursarea anticipata a TVA, exportatorii trebuie sa nu intre in categoria de risc fiscal mare. Potrivit legii, deconturile cu sume negative de TVA cu optiune de rambursare se incadreaza in categoria de risc fiscal mare, in cazul in care contribuabilul respectiv are fapte inscrise in cazierul fiscal sau daca deconturile depuse de contribuabili contin neconcordante care nu pot fi indreptate conform procedurii de corec­ta­­re a e­ro­rilor materiale.


Tot un risc fiscal mare au si contribuabilii impotriva carora a fost deschisa procedura de insolventa sau cei in privinta carora MFP a transmis, in ultimii 3 ani, organelor de cercetare penala sesizari in legatura cu constatarile efectuate cu ocazia inspectiei fiscale, care cuprind fapte ce ar putea intruni elementele constitutive ale infractiunii si pentru care a fost inceputa urmarirea penala.

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tvarambursareblejnar


Data aparitiei: 22 Februarie 2010

Votati articolul "ANAF anunta ca va modifica modul de rambursare a TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X